Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfnxnfxnx

roczek

Polecane posty

Gość gfnxnfxnx

Mam pytanie odnosnie roczku. niedlugo trzeba go zorganizowac.problem jest taki ze na restauracje nas nie stac a w domu nie damy rady zmiescic 10 osob bo mamy malutki pokoik. co tu robic?na dwa razy?poza tym to wypada w czwartek a wiadomo duzo osob pracuje. ehhh:(((((

Gość na roczek restauracja???
w takim razie co na komunie, 18 wesele? a nie można tak zwyczajnie zaprosic dziadków i ewentualnie chrzestnych na tort i kawę?

Gość gfnxnfxnx
nie zmieszca sie w domu

to moze zróbcie gdzies na świeżym powietrzu, na działce, w ogrodzie, nawet jesli nie macie działki to moze ktoś z rodziny ma i wam udostępni na jedno popołudnie. wtedy mozna zrobic grilla, kiełbaski troche mięsa, bułki i juz. do tego tort i lody. tylko warunkiem jest pogoda ale podobno po konca wrzesnia ma byc ciepło

to zrob w sobote/niedziele.zapros dziadkow chrzestnych i gotowe.jezeli ktos inny z rodziny bedzie chcial odwiedzic dziecko to przyjdzie w dniu urodzin( czwartek) postawisz kawe ciasto i Ok.znajac wasze warunki nikt nie powinien byc obrażony.

Gość mama dziewczynek ;-)
zrobiłabym na Twoim miejscu w domu, termin to już kwestia ustalenia, jak Wam wygodniej. Możesz przełożyć na weekend, albo zaprosić na popołudnie. Ja robiłam dosyć huczne roczki, ale w domu. Starszej córce zrobiliśmy w ogrodzie grilla, obiad a później w domu reszta, małej robiłam w domu, bo była mroźna zima. Uważam, że lokal to nie jest miejsce na imprezę urodzinową dziecka. Jeżeli 10 osób wejdzie to akurat dziadkowie i chrzestni, ewentualnie możesz podzielić i zaprosić chrzestnych np. w czwartek a dziadków w weekend lub odwrotnie...

Gość gfnxnfxnx
10 nie wejdzie

Gość gfnxnfxnx
:((

Gość Palomaaa
A może dałoby się to zorganizować u Twoich rodziców albo rodziców Twojego męża?

Gość ojtam ojtam
popieram wpis wyżej - zrób u których dziadków - albo w ogrodzie - w restauracji też za dużo nie zapłacisz a masz wszystko podane i niczym sie nie interesujesz

Gość jvhowih
ja zrobiłam roczek na dwa dni sobote i niedziele w sobote dziadkowie a w niedziele chrzestni - tak to ci sie na pewno zmieszczą przeciez nie masz pokoju 2x2

Gość WakacjezDzieckem
ale masz problem.Wez najbardziej ubogie menu w restauraji i wyjdzie cie prawie tyle co bys sama zrobila w domu.

Gość Bafraim
Tak jak Ci radzą - w ogrodzie albo u dziadków - to moze byc prezent od nich.

Gość gfnxnfxnx
ZALEZY MI NA TYMZ EBY ZROBIC W JEJ URODZINY CZYLI W CZWARTEK A DZIADKOWIE MIESZKAJA DOSC DALEKO WIEC MAŁO KTO DOJEDZIE BO WIADOMO PRACA. CHYBA ZROBIMY W RESTAURACJI. ALE BRAK KASY:(

roczek naszego brzdąca wypadł we wtorek a moi rodzice mieszkają dość daleko, więc postanowiliśmy że będą 2 roczki. Rodzina męża odchoczona, a u moich zrobimy po wakacjach.

Gość gfnxnfxnx
PISZCIE JAKIE MACIE POMYSŁY PLISSS

Gość ja i maz....
Zaprosilismy tylko babcie i dziadkow, przyszla prababcia i chrzestni malej. Podalam tylko tort i ciasta i kawe.

Gość ja i maz....
Ale masz problem, sama sobie go stwarzasz. co z tego, ze urodziny przypadaja w czwartek? Co za problem, zeby zrobic je w sobote, gdy dziadkowie maja wolne?

Gość kasia zosia kasia
ale robisz problemy, mam dwójkę dzieci i zwykle urodziny wypadały w tyg ale to nie jest powód że imprezę trzeba robić w tym dniu! zawsze robiliśmy w sobotę. Wiadomo ludzie pracują, koleżanki chodzą do przedszkola. W sobtę każdy ma inne nastawienie, ma wolne, idzie z przyjemnością na impreze a nie biegnie po pracy. często też jesteśmy zapraszani do znajomych na urodziny i nikt nigdy nie zapraszał mnie w tygodniu.

Gość 09098-0
a jakie mamy mieć pomysły? mamy ci mieszkanie kupić, jak cię nie stać na lokal to zrób dwie czy trzy imprezy. a tak an marginesie to uważam za głupi pomysł robienie roczku w czwartek.

Gość uuifiofuiopfgoipfoipf
robisz problem z niczego- u nas w rodzinie baaardzo duzo dzieci-urodzone różnie w środę, piatek itp. ale imprezy urodzinowe zawsze w wekend, ja mam chrześniaków i też w weekend. No do ciula pomyśl- twoje dziecko ważne aale nie zmuszaj rodziny żeby po pracy zmęczeni na siłę lecieli do małej bo ona dziś akurat roczek ma. co się stanie jak będzie mieć imprezę 2 dni później, dziecko z roczku i tak nic nie wie. i chyba z każdym masz kontakt i uprzedzacie się o wizytach to poinformuj że np chrzestni w sobotę, dziedkowie w niedzielę czy jak tam chcesz. Kasą nie srasz a w restauracji chcesz wyprawiać :-S Tort, ciasto, ciastka, napoje, 2 sałatki, jakieś 2 przystawki, wędlina i ok.

Gość kaśkaaa8
nie rozumiem dlaczego czekać na weekend. jeśli moje dziecko ma urodziny w środę to w środę jest tort i cała reszta. Rocznica to ROCZNICA. Jak jeszcze wynajmowaliśmy to były to 23 m2 więc pokój jeszcze mniejszy a roczek spokojnie zorganizowaliśmy. Dziadkowie + chrzestni. Reszta musiała zrozumieć że nie ma technicznej możliwości powiększenia mieszkania.

Gość kaśkaaa8
poza tym to uroczystość dziecka więc to goście powinni się dostosować np do środy a nie odwrotnie.

Jeśli faktycznie by mi sie 10 osob nie zmiescilo w mieszkaniu w żadnym razie to bym zaprosilą wszystkich do kawiarni na kawe i ciastko. Wyjdzie ci niewiele drożej niż w domu, a mozesz sie zawsze dogadać ze zamawiasz kawę i np lody dl;a kazdego a wnosisz swoj tort. Impreza w sobotę o 18 czyli po obiedzie posiedzicie, pogadacie z godzinkę, dwie, dziecko zdmuchnie swieczki i do domu. Ile Ci za taką impreze wyjdzie? max 200 zl.

Gość gfnxnfxnx
dziewczyny nie najezdajcie na mnie...chcialabym zeby te pierwsze urodziny odbyly sie w ten dzien kiedy przypadaja.bo pierwsze urodzinki sa wyjatkowe...dzielic raczej nie bedziemy bo czesc pewnie sie obrazi ze jedni sa w urodziny a inni w innym czasie i poza tym dwa torty robic itd to bez sensu. maz to twierdzi zeby wcale nie robic...ale jak nie?to dla dziecka przeciez...tylko kwestia jak to zgrac bo oczywiscie kazdemu pasuje w innym terminie, jednym dzien urodzin, innym weekend przed innym weekend po...ehhh zwariuje.tak juz patrze czy w domu bysmy sie jednak nie zmiescili bo to zawsze mozna kupic baloniki, czapeczki, zrobic po swojemu.bedzie bardzo ciasno no ale co zrobie...maz nie chce w domu twierdzi ze wykluczone bo ciasno i sie kłocimy non stop o ten roczek

Gość no i???
naprawdę nie macie w życiu większych problemów tylko kłócicie sie o roczek???

Gość gfnxnfxnx
dzieki:/