Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Jaki makijaż dla 16-latki?

Polecane posty

chciałabym zacząć lekko sie malować. mam 16 lat. do tej pory od roku malowałam sie tylko maskarą ale chciałabym coś zmienić bo chyba nadszedł ten wiek na który można lekko z cieni skorzystać. tylko chodzi mi o delikatny makijaż jeśli macie linki lub zdjęcia to bardzo porszę o przykłady

Gość ArmIda
wiecie, wybieram się na balety i chcę w końcu stracić dziewictwo - trzeba się jakoś podmalować, co by jak lala wyglądać, nie ;)

Gość a po co 16-latce
makijaż? Ludzie, opamiętajcie się. Jeśli nie ma szpecącego trądziku, brwi jej się krzaczkiem nie zrastają nad nosem, cera nie jest tłusta (tu wystarczy zwykły tonik), to po jakiego grzyba odejmować sobie lat. A tak, makijaz w tym wieku postarza, postarza, postarza

Gość hghgfhgfdhsfghsgnj
ja używam podkładu,pudru,różu,cieni czarnych fioletowych szarych czerwonych ,eyelinera,tuszu do rzęs,czasem szminke,i wcale nie uwazam,ze wystarczylby mi tylko glupi tusz i puder:O

Gość hghgfhgfdhsfghsgnj
a mam wlasnie 16lat

Gość hghgfhgfdhsfghsgnj
no ale dobra,ona chce delikatny makijaz:D pozatym autorko,bez podania mniej wiecej jak wygladasz,nikt ci nie doradzi sensownego makijazu

hghgfhgfdhsfghsgnj dzięki wielkie:) a mogę spytać jakich kolorów używasz np. do szkoły?

mój wygląt jest taki jak każdej innej. nie wyróżniam sie specjalnie: jasny blond włosy, ciemna cera, szare oczy....

16 latka i już chce poprawiać swoja urodę? a potem się dziwi czemu faceci lecą tylko na wygląd i chcą ja tylko przelecieć.

Gość hghgfhgfdhsfghsgnj
ale chcialas delikatny:) a ja maluje sie mocno,i do szkoly np albo smokey eye,albo takie połączenia np fioletowy cien na 3/4 powieki,i na koncowce przechodzący w czern,mozliwosci jest wiele:) jaki masz typ urody?bo kazdemu pasuje co innego...

Gość hghgfhgfdhsfghsgnj
ale jestes wiosną,latem,jesienia,zima?o to mi chodzi

hghgfhgfdhsfghsgnj WOW!!! rzeczywiście mocno ale smookey eyes ładnie wygląda:) typ urody:lato (blond włosy (farbowane), szare oczy no i dość ciemna cera

Gość hghgfhgfdhsfghsgnj
to najlepiej wstukaj sobie w google swojtyp urody i wyszukaj odpowiednich makijazy itp,bo ja jestem zimą typ urosdy krolewna sniezka,takze mi takie wyraziste kolory pasują,ale tobie juz niekoniecznie:)najlepiej sobie sprawdz i sama dobierz

Gość stare malenkie
jak ide ulica i widze taka malolate wytapetowana to nieraz mam odruch wymiotny. Szczegolnie na widok grubo kladzionego fluidu(chyba tak sie to nazywa). Przeciez do takiej dziewczyny sie nie przytula tylko przykleja. Mysle o niewinnym buziaku na powitanie i pozegnanie. Dziewczyny, jestem facetem, ktory ma oczy i obraca sie wsrod wielu kobiet. I najbardziej podobaja mi sie kobiety swieze, ladnie uczesane, UMYTE i co najwyzej troche uregulowane brwi i lekko dyskretnie podkreslone usta. Wystarczy. Makijaz nie zrobi z Ciebie prawdziwej kobiety, co najwyzej Barbie. Ale to tez trzeba umiec

Gość I to niby mężczyźni zwracają
taką uwagę na wygląd? Przecież to dla kobiet fizyczność jest na pierwszym miejscu u siebie i u partnera łóżkowego o życiowym nie wspomnę bo takich rzeczy jak związek już kobiety nie chcą.

Gość ruda spod sklepu
Ja na Twoim miejscu używałabym tylko tuszu i różu do policzków, ewentualnie robiłabym cienka kreskę na górnej powiece, żeby zagęścić rzęsy i trochę powiększyć oko.