Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Boicie się postępu nauki i techniki?

Polecane posty

Ja się boję, ale na szczęście urodziłem się jeszcze w czasach, kiedy ten postęp jeszcze pomaga. Potem będą tworzyć mutantów z mieszanym DNA albo jakieś cyborgi (połączenie ludzi i maszyn). Ludzie będą kontrolowani, będą mieli w sobie chipy do inwiligacji ... Ehhh, trudno, niech się martwią potomkowie!

Gość inzynier serwisowy//zablok
Jacy potomkowie ?? Google glas - 2014 masowa sprzedaż. W przyszłym roku do kupienia za 1500$ i podpisaniu incertyzy na testy. Znakowanie obecnie w stanach zamiast kart bankomatowych. Nie mówiąc już że w polsce się znakuje psyc od 2 lat. kamery w londynie są wszędzie. Laptop ? Lojack i intel anti thieft w 70% nowych komputerów. Więc każdy komputer da się zlokalizować i wyłączyć po kradzieży. Zeby zabezpieczyć dane. Wiec o czym piszesz jesli można wiedzieć??

ja jestem za postępem nauki, ale jednocześnie za wpajaniem zasad etycznych :) zbyt często zapomina się o tym drugim, postęp jest dobry, tylko ludzie chcą wyjkorzystywać wynalazki przeciw ludizom

Masz szczęscie, że prawdopodobnie nie dożyjesz czasów, jak będą ludzi traktować jak bydło. Ale twoje dzieci będą już miały całkiem ciekawy genotyp ... ludzko-zwierzęcy. Albo coś takiego jak twoje wspomnienia będą należeć do kogoś innego.

Zbyt mało wiesz... i tego sie nie bój.. Bój się farmacji :) Ostatnio był tu wątek ale kobity są za ciemne. Np mało kto zdaje sobie sprawę z takich oczywistośći jak testowanie szczepionek na dzieciach w afryce. Wywoływanie tam chorób coraz to nowych itd. Od przyład kuby i wirusa ebola. Świńskiej grypy itd itd Nawet nie wiesz jaką farmaceutyka ma władzę jest tylko 1 porządny fim na ten temat zakazany w całej uni :) Ale jesteśmy szarakami więc cóż..

Jak to nie jest tak szybki ??? 5 lat temu miałaś czarno biały ekran w telefonie dziewczyno:) Internet powszechnie dostępny bez limitów ma 12 lat!!! I wówczas był to adsl 512k dzielony za blisko 150pln np na 6 osób. 20 lat temu ludzie na wsiach nie mieli kombajnów. Telewizory LCD są dostępne 8 lat a każdy je musi nagle mieć :) Ilośc kamer rośnie wykładniczo.. Mało wiecie o życiu widzę.

Chyba w latach powojennych :) Prawo moora wciąż działa mimo że nie trzeba nam szybszych procesorów od czasu c2d. W 1940 - 1960 marzono jak to może być więc wiesz... Wręcz obecnie zabija się rozwój przez stosowanie cyny bezołowiowej. Ograniczanie samochodów CO2 itd. Gdyby nie to kto wie co by było. Tak dla info bo może ludzie nie wiedzą... Od 2 lat mamy hologram :) Od 3 mamy drukarki 3d. I w ciągu tych 3 lat są już niemal dostępne dla szarego człowieka. Od tamtego roku możemy przesyłać cząsteczki. Czyli kwestia max 5 lat na mini teleport.

Będę znikał spać przykład np poczta próżniowa w sosnowcu ostatnio instalowali http://www.youtube.com/watch?v=lxepvXSgx3w Więc jesli jesteśmy ok 15 lat do tyłu z wyobrazeniami w latach powojennych jak będzie wyglądał rok 2 tyś to wybacz... Jest bardzo dobrze. Mamy tablety.Kwestia upowszechnienia się telewizorow z kompem to max 10 lat. http://www.youtube.com/watch?v=Wln_BhfsNN4 Kwestia upowszechnienia się okien cyfrowych ok 15 lat. Obecnie produkowane są już tablety wbudowane w kuchnię. Lodówki z androidem. Itd. Więc do filmu z lat przedwojennych do roku 2020 będzie wszystko spełnione. NAWE DLA POLSKI Bo w japonni już dawno jest :) Poza futurystycznymi pojazdami. Dobranoc.

Gość zenek12345677
Boisz się ? Umierając będziesz im zazdrościł. Tego się nie boisz ?

Gość y6rui67uyj75 y
ja już się boje postępu technologi, mam dopiero 23 lata a już widze że to wszystki zmierza w złym kierunku. Po 1 denerwuje mnie wszechobecny konsumpcjonizm i nowe technologie. Nienawidze dotykowych telefonów, nigdy ich nie kupie, troche mnie śmieszy te parcie na dotykowy telefon. Nie wiem po co komu tablety? jak to możliwe że kiedyś ludzie sobie radzili bez nawigacji itp. O ile nawigacja dobra rzecz o tyle nierozumiem montowania dvd w samochodzie. To już świadczy o wysokim poziomie snobizmu. jak jade w daleką podróż to dyskutujemy z pasażerami, śmiejemy się, śpiewamy, słuchamy radia. Nie wpadłabym na to żeby oglądać film. Itp itd, Niepokoi mnie także to że ludzie niszczą swą własną planetę. Myślą sobie: co mi tam, i tak nie dożyje. Ale przecież zostawiamy tą planetę naszym dzieciom, wnukom itd. wszechobecne zanieczyszenia, wód, lasów itp plastykowe torby, butelki itd Znam ludzi którzy pokonują tą samą trasę do pracy a każdy jedzie swoim autem to paranoja, mój szwagier ma do pracy 300 metrów i jeździ do niej autem. Ludzie jedzą za dużo mięsa, znacznie za dużo w stosunku do zapotrzebowania, przez co zwierzęta hoduje się masowo i w skandalicznych warunkach. Najbardziej bawi mnie to że bycie eko jest modą a nie sposobem na życie. Ja od lat śmigam na pieszo lub na rowerze, a teraz modne panienki pokupowały sobie retro rowerki za kila tysięcy i korzystają z nich 3 razy w miesiacu. żenada

Gość marcin098
Postępu nie należy się bać a tylko sensownie z niego korzystać. Na przykład drukarki 3D mogą ratować ludziom zdrowie, ale też mogą drukować broń. Na szczęście domowe drukarki mają ograniczone możliwości. Do mojej drukarki wykorzystuję tylko żywice fotoutwardzalne z palety kolorów CMYK, które kupuję na platformie 3D Designers. Tam tez zaopatruję się w szablony. W sumie drukarki 3d to przełomowy wynalazek.