Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana mama dusi :(

dziecku pekl paznokiec pomocy!!!

Polecane posty

mojej corci dzis jak sciagla sobie skarpetki zauwazylam ze ma pekniety paznokiec i byl w krwi ma 19 miesiecy pekniecie jest w zdluz boje sie co bedzie jak jej odpadnie ten kawalek i prawie pol paluszka bedzie bez paznokcia ajc bidulka moja nic sobie w nie go nie zrobila nie wiem jak to sie stalo co radzicie pomozcie prosze o rady narazie zakleilam plastrem po kapieli zeby ja nie razil i chyba jutro caly dzien bede zaklejac zeby mogla bucika wlozyc masakra :(

Gość niuu
nic nie poradzisz -paznokieć i tak się nie zrośnie. Ale bez obaw paznokcie odrastają przecież. Jeśli połowa nawet odejdzie to odrośnie potem cały. Luz.

no tak ale bedzie takiego malucha napewno razil jak odpadnie co robic jak pielegnowac czy oklejac plastrem do buta ?

jak mi tak się stało to zaklejałam mocno plastrem, żeby nie odpadła druga część. jakoś to się kilka dni trzymało (oczywiście opatrunki zmieniałam często). potem paznokieć odpadł, ale przez ten czas zdążyło się troszkę zasklepić to co pod nim. później też plaster do czasu aż się przyzwyczaiłam do jego braku.

dzieki mała agatka a psikac czyms? np octeniseptem ? czy niczym?

octeniseptem możesz popsikać, zdezynfekuje rankę. ja woda utlenioną lałam, ale ten będzie lepszy bo tak nie szczypie :)

DZIEKUJE :)