Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylematowa_onnnnna

dylemat, cholerny dylemat :((

Polecane posty

Gość dylematowa_onnnnna

Jakiś czas temu dostałam zaproszenie od swojej dawnej przyjaciółki. Problem w tym, że kiedyś świata poza sobą nie widziałyśmy, ale później kontakt był coraz słabszy. Dziś mogę powiedzieć, że od ok 3 lat rozmawiamy ze sobą sporadycznie , mimo iż mam do niej 500 m..W życiu się nie spodziewalam, że zawita u mnie z zaproszeniem, byłam w szoku. Zastanawiam się czy jej decyzja nie wynika z tego, że zaprasza moją kuzynkę. Może się obawiała, że jesli ja nie przyjdę moja kuzynka też zrezygnuje ? ;/ a wiem, ze jej zależalo by ona była. Nie wiem co mam zrobić, a mam mało czasu by dać jej odpowiedź ;/ Codziennie się zastanawiam i codziennie mam inną wizję. Z jednej strony chciałabym być, ale z drugiej.. sami wiecie. :/ Co robic?

Gość zaproszenie na co?
.

Gość buntalala
Wspaniały, wręcz modelowy przykład, jak z igły zrobić widły i kompletny brak problemu rozdmuchać do rangi ogromnego dylematu co najmniej na miarę "być albo nie być". Pierdoła, nad którą normalna osoba by się zastanowiła przez chwilę a potem podjęła szybką decyzję "jadę" albo " nie jadę" stała się sensem i treścią goraczkowych myśli panny z siankiem w mózgownicy. Ciekawa jestem, co bęzie, kiedy za kilka lat np. urodzisz chore dziecko, albo ktoś bliski ci umrze albo spotka cię jakaś inna tragedia zyciowa. Co wtedy pomyślisz o swoim problemie, czy jechać do koleżanki czy nie??? Jedź albo nie jedź, jak chcesz, tylko przestań robić z tego dramat narodowy.

Gość zaproszenie na co?
Jak Ci przeszkadza to, że dziewczyna ma problem, to się nie wypowiadaj... Każdy ma prawo przejmować się swoimi problemami i inni nie powinni oceniać, czy to duży problem czy mały. Jeżeli istnieje szansa, że będziesz dobrze się bawić, to lepiej pojedź :) Zawsze możesz pogadać z kuzynką, przynajmniej nie będziesz sobie mówiła "kurde, mogłam pojechać, taka fajna impreza była..." :)

Gość dylematowa_onnnnna
sorrki zapomniałam dodać, ze to zaproszenie na wesele. To nie problem, a dylemat. Nie chciałabym być zaproszona tylko dlatego, że jej zależy na obecności mojej kuzynki, a nie mojej.. ;/ chciałabym z nią o tym porozmawiać, ale nie wiem czy wypada , z resztą nie mam tyle odwagi

Gość maniooo ciekawskiii =)
Ja ci dam dobrą radę. Ty zrób jak uważasz :classic_cool: