Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olab7878

ASENTRA zmiejszenie dawki i nawrót depresji - pomocy

Polecane posty

Witam. Mam 34 lata, od dwóch lat brałam asentrę w dawce 100mg. Pomogło mi to przezwycieżyć ciężki epizod depresji, choć początki przyjmowania asentry nie były łatwe. Poprawa przyszła gdzieś po trzech tygodniach. Po dwóch latach, kiedy czułam się już bardzo dobrze, zmniejszyłam dawkę do 50, po 30 dniach poczułam się gorzej, znowu wróciły lęki i deprecha. Wróciłam do dawki 100 i od siedmiu dni biorę taką . Czy mogę mieć nadzieję, że za dwa-trzy tygodnie będzie poprawa tak jak na początku leczenia?, Czy ktoś z Was ma może podobne doświadczenia? Piszcie proszę :)

Gość p1io2tr
nie martw sie. bedzie poprawa. nigdy nie zmniejszaj sama dawek. leki psychotropowe dzialaja w ten sposob, ze zaczyna sie od malych dawek i czeka na tak zwana "odpowiedz organizmu" twoj odpowiada przy 100mg. ale teraz bedzie potrzeba wielu dni zanim znow organizm sie przyzwyczai i poczuje w sobie te 100mg. sama nigdy dawek nie zmniejszaj leki takie bierze sie latami dopiero moze jak przejdziesz na emeryture, bedziesz miala domek z ogrodkiem, zero lekow, zero zmartwien to mozna pod kontrola lekarza zmniejszac dawki

Gość bralam asentre
pol roku temu i sama z niej zrezygnowalam bo zaszlam w ciaze.mnie ten lek takze pomogl ale ja nigdy nie zmniejszalam dawki ani nie zwiekszalam.ja mialam 50 i tak bralam ja 1,5 roku.odstaawilam jak tylko sie dowiedzialam o ciazy i do dzis nie odczuwam jej braku. moze dlatego ze zaczelam myslec o ciazy i nawet nie zauwazylam ze jej nie biore.to wszystko przeciez psychika dziala. nie wiem.moze ustal sobie ta jedna dawke i nie zmniejszaj ani nie zwiekszaj.a nie myslalas zeby ja odstawic calkowicie?lub zmienic lek?

Dzięki za odpowiedź, myślałam żeby odstawić asentrę, dlatego chciałam zmniejszać jej dawkę, ale teraz już na pewno nie chcę odstawić, chcę tylko się lepiej poczuć :)