Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bukieteria

Bukiety ślubne z broszek, guzików, zegarków...

Polecane posty

Jestem ciekawa, co sądzicie o takich bukietach - są coraz bardziej modne Sama miałam do ślubu własnoręcznie zrobiony bukiet z broszek i niektórzy goście (zarówno panie jak i panowie!) nie mogli oderwać od niego wzroku :) Po ślubie kilka moich koleżanek poprosiło mnie o wykonanie bukietu również dla nich, więc po prostu zaczęłam się tym zajmować. Niektóre chciały taki bukiet dlatego, że im się po prostu podobał i był oryginalny, jedna bała się uczulenia na pyłek kwiatowy, więc bukiet z błyskotek był dla niej idealnym rozwiązaniem. No i zostaje na pamiątkę :) Pod linkiem galeria zdjęć moich prac - http://stylowi.pl/Bukieteria, będzie mi niezmiernie miło jeśli napiszecie jakąś opinię o nich. No i jak sądzicie, czy ten trend znajdzie wiele zwolenniczek? Czy jednak żywe, naturalne kwiaty są bezkonkurencyjne?

Gość Renkaaa
Ciekawe :) i naprawde ładnie się prezentują. Ale ja nie umiałabym zrezygnować z kwiatów :)

Gość pieknie zaprojektowne,
jestem pelna uznania. Tyle,ze nie wiem, jak ze zbytem - bo swieze kwiaty to jednak jakis symbol... Musialaby byc odpowiednio dobrana stylowo suknia, uczesanie. Ladne, ale nie wiem, czy chwyci. no chyba,ze rzeczywisce zacznie sie na to moda. A jak jest za granica?- jak modne - to Polacy przejma, a jak tam nieznane, to moze lepiej wejsc na tamten rynek? Mysle,ze w USa zrobilbys dobra kasę. ja bym jednak wybrala zywe kwiaty. Ciekawa jestem, ile mniej wiecej taki bukiet kosztuje.

A ja bym chętnie zainwestowała taki bukiet zamiast kiatków, są naprawdę oryginalne :D ciekawe, jaki koszt?... na pakamera.pl widzialam jeszcze wymyślniejsze :P z pereł, kamei, etc.

hmm, a w sumie też masz podobne, nie przyjrzałam się wcześniej wszystkim. ale jak kosztują powyżej 150 zł to bym się jednak zastanowiła nad zakupem...

Gość 2013 rok
Z guzików mi się nie podobają, ale te z materiału i broszek jak najbardziej. Chociaż mimo to ja jednak wolałabym żywe kwiaty:).

Gość rimellllaaa
Bukiety są przesliczne. niektóre są tak piękne,że gotowa byłabym na taki bukiecik. A ile kosztują?

Gość rimellllaaa
Podoba mi się w nich to,że stanowią potem piękną pamiątkę. Te z żywych kwiatów niestety ale nie są w stanie przetrwać lat...A napewno nie w dobrym stanie. A te są niezwykłe! Szkoda,że nie słyszałam o czyś takim jak wychodziłam za mąz 3 lata temu:)

ja bede miała bukiet z tkanin i broszek :) wlasciwie to juz mam i czeka grzecznie na slub :) jest cuuuudooowny, oryginalny i nie załuje ani grosza!

Puff, te na Pakamerze pewnie były moje :) Ale już je zdjęłam, bo jednak nie podobała mi się sprzedaż tam. Taki bukiet niestety wychodzi drogo, bo samo kupno broszek robi już dużą sumę - ciężko jest trafić dużo ładnych broszek poniżej 10 zł za sztukę, no a na taki bukiet trzeba ich zużyć około 40-50. Do tego reszta rzeczy do wykończenia no i czas poświęcony na pracę... No ale z drugiej strony - na przykład w Warszawie nierzadko bukiety ślubne z żywych kwiatów kosztują około 600 zł, a cieszą tylko chwilę, więc przelicznik jest prosty :) Nie mówiąc już o takich bukietach na amerykańskim rynku - tam ceny zaczynają się od kilkuset, ale dolarów, a najdroższy jaki widziałam kosztował ponad 6 tysięcy złotych :) No i trzeba jeszcze doliczyć koszt przesyłki... No ale przyroda też wie co robi i rozumiem niechęć do rezygnowania z żywych kwiatów, chociaż przy broszkowych nie trzeba się martwić sezonowością.

Gość poweselna
Ja też zajmuję się rękodziełem, ale Twoje bukiety mnie zachwyciły! Są piękne! I warte niemałych pieniędzy, rękodzieło trzeba cenić :) Ja osobiście nie kupiłabym tak drogiego bukietu, bo nie jestem sentymentalna, nie chciałabym odkurzać go co jakiś czas ;) Mój ślubny bukiet z żywych kwiatów stał w wazonie, póki nie usechł. A teraz mogę do powspominać, oglądając zdjęcia. Ale jeśli ktoś ma więcej serca niż ja, to czemu nie? ;)

Bardzo piękny ten bukiecik! Przede wszystkim oryginalny ;) Myślę, że nasz ślub jest przede wszytkom dla nas, więc nie zaszkodzi szczypta ekscentryczności :) Śmiało można sobie pozwolić na niekonwencjonalny bukiet czy inne dekoracje. W końcu to niepowtarzalny dzień w naszym życiu!

Gość Hurrra!
Ale co niby to ma symbolizowac? Nie rozumiem, rodzice maja fabryke guzikow czy co? Piekne sa, ale nie wyobrazam sobie slubu a w reku trzymac guziki.

Gość Hurrra!
Poza tym to juz nie bukiet. Wedlug slownika jezyka polskiego: bukiet 1. odpowiednio ułożony pęk kwiatów 2. aromat wina 3. łow. ogon sarny

Hurrra, w taki bukiet możn a też wkomponować jakieś sentymentalne broszki, biżuterię, pamiątki, a nawet zdjęcia w malutkich rameczkach - wtedy ma wartość dodaną i może zostać cenną pamiątką. Jak ktoś idzie do ślubu z bukietem z róż to nie znaczy, że rodzice mają uprawę :) A guzik może być np. świetnym motywem przewodnim :)

Gość Magdalena.Cichocka
Nienawidze jak ktoś robi taka chamską reklame na forum ! Ta Pani jest wszedzie gdzie sie rusze ! Gdzie sa moderatorzy !

Gość ogrodnik888
Moim zdaniem to może być dobry dodatek ale nie powinno to zastępować żywych naturalnych kwiatów. Żywe http://twojekwiaty.pl to jednak najlepsza ozdoba.

Mnie sie te bukiety w ogóle nie podobaja Troche kich troche tandeta. Wole zywe kwiaty. Poza tym jak cos jest ladne to nie trzeba tego na forach reklamowac ludzie sami znajda.

Gość bestyounglady
Magdalena Cichocka, a dajże Ty jej święty spokój, strasznie się coś pienisz! Ona pisze o czymś co jest nowe i warto o tym mówić! A ludzie są przeogromnie zamknięci na nowe! Ogromnie ciężko było mi przekonać moją mamę do tego że będę miała taki bukiet...a to było już ponad dwa lata temu....i co? potem wszyscy nie mogli oderwać od niego oczu! Mój bukiet robiła mi koleżanka z uczelni, gdzie razem studiowałyśmy na Rolniczej w Krakowie a teraz z tego co wiem zajmuje się tym na codzień i robi takie bukiety. Są to napewno dzieła biżuetrii a nie kwiatowe, ale własnie o to w tym chodzi. Ten bukiet stanowi ozdobe na zasadzie dużego akcentu biżuterii i już. Jest piękny!

Gość Agniecha464
Dokładnie :) Jak ktoś nie widział to w pierwszej chwili przychodzi mu na myśl tandeta i kicz ale to absolutnie nie jest tandeta ! Z reszta ladne co sie komu podoba... Ja tez chce takimiec i bede miala w czerwcu. Kolezanka u której zamawiałaś jest tez moja koleznaka :)))) ale spotkanie :) a jej bukiety mozna obejrzeć wpisujac w google Edyta bukiety z broszek Pozdrawiam serdecznie :)))))

Powiem tak - przede wszystkim szacun za pomyslowosc, talent i cierpliwosc. Bukiety z guzikow (z broszek i bizuterii troche jak dla mnie za bogate i blyszczace, ale to kwestia gustu) sa naprawde cudowne. Dobre dla sentymentalnych, ktorzy chcieliby bukiet slubny zachowac na dluzej. Jedyny minus - ale to chyba nie do przeskoczenia - to cena. Mysmy mieli slub i wesele "niskobudzetowe" i niestety nie na nasza kieszen.

Gość co Ty nnie co Ty
w dupach wam sie poprzewracało!?

Gość bukietyzbroszekpl
Bukiety z broszek maja mnóstwo zalet... Nie wiedna latem i nie marzną zima ! :) My lubimy bardzoooo ;)

Gość gość
Tanie guziki można dostać w bottonexie, bardzo szybko je dostarczają.

Gość gość
to akurat jest tandetne