Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uschnięty kwiatek...

Zagroziłam teściowej...

Polecane posty

Mam dosc nietypowy "problem". Powiedzialam tesciowej ze jak bedzie palic w domu, albo przy malym to nie dostanie go pod opieke. Ona sobie nic z tego nie robi, dalej pali w domu, ze mi z tego smrodu nie dobrze... Problem w tym, ze mieszkamy u niej i wiadomo, nie mozemy jej niczego zabronic, wiec tylko jej powiedzialam o tym, a ona i tak swoje.. Nie uwazacie ze jej nie zalezy na kontakcie z wnukiem skoro tak postepuje???

Ale jesli chciala by widywac wnuka to chyba wychodzila by na dwor???

Gość jugo
no chyba nie musi, skoro u niej mieszkacie - jak chcesz jej uniemożliwić to "widywanie". nie lepiej z nią pogadać normalnie, poprosić, wyjaśnić że boisz się o zdrowie dziecka, zamiast szantażować. zresztą, szantaż idiotyczny, mogła ci odpowiedzieć że jak ci się nie podoba to nie musicie tu mieszkać i co wtedy byś zrobiła?

Gość wolnoć tomku w swoim domku
To ona jest u siebie. jedyne co to możesz ją prosić i tłumaczyć. i nie chodzi o smród,bo to akurat nie jest problem a o choroby wynikające z biernego palenia. starsi ludzie często nie zdają sobie z tego sprawy.

Gość grozić to ty se możesz
Kup sobie swoje i tam się rządz...

Gość ale łaskę robisz, że jej nie
dasz wnuka pod opiekę. :D Śmiech na sali.... A może ona wcale nie chce się opiekować swoim dzieckiem? Wystarczy jej, że sobie popatrzy i tak w jej domu mieszka. Marne prowo...

Gość ale łaskę robisz, że jej nie
twoim dzieckiem miało być

zgadzam sie z tym czego chcesz, moi tescie tez pala, mam nadzieje jednak ze ogranicza sie w przyszlosci przy kontaktach z moim dzieckiem, podobno byla sytuacja nawet ze dziadek chuchal wnukowi dym w buzke z "zabawy" ja napewno bede oponowala, bo mnie samej zbiera sie na wymioty kiedy pala przy mnie ale tu chodzi o cos innego, mieszkasz u niej wiec jakos to dziwnie brzmi, rozumiem ze chcesz dobrze, ale to Ty mieszkasz u niej, nie ona u Ciebie, naprawde ciezko mi doradzic cos madrego w twojej sytuacji

Chyba rzeczywiscie jej nie zalezy zeby widywac malego, skoro i tak go widzi jak wychodze z nim na dwor i tyle jej wystarczy. .. No nic to nie bedzie dostawac mojego dziecka pod opieke.

Gość skoro chcialas, to masz
no to tesciowa chyba sie cieszy, ze nie bedzie musiala sie zajmowac dzieckiem :)

Gość Nicolka....
bez sensu :) Dokladnie jak ktos napisal ona pewnie wcale nie chce sie nim opiekowac :) Sama pod soba dolek kopiesz...A nie lepiej bylo z nia porozmawiac spokojnie i znalezc jakis kompromis? np zeby ona palila tylko w kuchnie i przy otwartym oknie albo w swoim pokoju. Wydaje mi sie ze wystarczy by nie palila bezposrednio przy dziecku i bedzie ok a tak postawilas durny warunek i zrobilas z siebie idiotke... W dodatku to Ty bedziesz chciala kiedys gdzies wyjsc bez dziecka, bedziesz chora i bedziesz chciala odpoczac... i co w tedy?

Wstedy do mojej mamy zawioze, albo 2 siostry starsze mam

Potwór z bagien-czy do mnie pijesz? Bo Fredro pisał wolnoć-lektura się kłania. Ja z teściową nie mieszkam,bo myśleliśmy głową,a nie inną częścią ciała.

Gość te verde unplugged.
Wolnoc Tomku - masz manie przesladowcza, potwor z bagien ewidentnie pisal do autorki.

Twoja teściowa jest U SIEBIE, więc może wydychać dym twojemu dziecku prosto w twarz. Poza tym mieszkasz u niej, jak niby chcesz jej zabronić widywania się ze swoim dzieckiem, skoro u niej mieszkasz? :D I nie zapominaj o jednym. Ta kobieta wcale nie musi chcieć opiekować się twoim dzieckiem. To nie jest 8 cud świata, tylko wrzeszczący bachor. Pewnie pali dalej, bo chce, żebyś wreszcie poszła na swoje.

A Ty jesteś jej adwokatem? to nie mania prześladowcza-po prostu pytam i odpowiadam w razie jakby to było do mnie z racji tego,że cytaty z Fredry nie są tu jakoś często spotykane...

Gość ana ana ana
Nie zostawisz jej dziecka pod opiekę! O rety-tragedia! Ty to ją masz PROSIĆ żeby z dzieckiem została,a nie jej łaskę robisz. Palenie przy dziecku jest złe,ale to ona jest u siebie,jak Ci nie pasuje pakuj graty i wypad do mamusi!

Gość kawoszka, a to coś dla mnie :)
No i autorka wzięła nogi za pas...

Gość szafirekszafiiirek
jak teściowa kocha swojego wnuczka to nie będzie przynim paliła mimo że mieszka u siebie, ta kobieta dobrze wie że papierosy szkodzą i jej i dziecku też była młoda (ktoś napisał że starsze osoby nie zdają sobie sprawy) i wie że fajki to paskudstwo , jest durna i wredna i tyle , bo to że ty mieszkasz u niej nie znaczy że ona ma truć dziecko i to świadomie , jest beszczelna i nie kocha małego woli robić ci na złość i go truć , przykre to :(

Gość kawoszka, a to coś dla mnie :)
Szafirek młoda jesteś i mało wiesz. Kiedyś kobiety w ciąży paliły, przy dziecku się paliło bo nikt nie wiedział czym jest bierne palenie. Poza tym autorka mogła poprosić i wyjaśnić bo teściowa może faktycznie nie wiedzieć,a nie się rzuca.

Gość rimellllaaa
Swoją drogą - teściowa musi być trochę wredna skoro pali przy małym dziecku - nawet idioci wiedzą że nie powinno się tego robić.

Gość szafirekszafiiirek
a skąd wiesz w jakim wieku jestem twierdząc żem młoda ? :)

Gość szafirekszafiiirek
kawoszko :D

Gość jugo
szafirek - wszystko ok, przy małym dziecku palić się nie powinno i wszyscy jesteśmy co do tego zgodni. chodzi o formę - autorka po pierwsze rządzi się nie w swoim domu a po drugie jeszcze łaskę robi, że ktoś się zajmie jej dzieckiem

Gość szafirekszafiiirek
w sumie racja