Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asssasqsasa

Zapomoga z opieki.Bral ktos?

Polecane posty

Gość asssasqsasa

j.w

Gość dekoltem
nie, tutaj siedza same bogaczki, co maja dochodu minimum 10 tys 🖐️

Gość asssasqsasa
aha

Gość ano bral i co?
co chcesz wiedziec?

Gość oj tammmmmmm to tylko
napisz coc więcej może ktoś pomoże

Gość asssasqsasa
ile moge dostaci jak wyglada cala procerdura?

Gość asssasqsasa
mam dziecko.Zostalam bez pracy z uP zasilek dostane dopiero w grudniu czy moge sie starac o jakas pomoc z mopsu?

jaki masz dochód? z czego się utrzymujesz? mieszkasz z ojcem dziecka? jeśli nie to czy dostajesz alimenty / czy sprawa jest w toku? czy pomagają Ci finansowo rodzice / dziadkowie? pobierasz zasiłek rodzinny? pracujesz dorywczo? dziecko chodzi do przedszkola? to pytania na początek żeby w ogóle coś Ci powiedzieć

Gość ano bral i co?
zeby dostac cokolwiek musisz spelnic kryterium dochodowe czyli miec mniej niz 305 zl na osobe w gospodarstwie domowym uwzgledniajac alimenty, zasilki z pup itp.. mozesz sie starac o zapomoge na zywnosc i sr czystosci, i to jest zalezne od srodkow danej placowki ja np dostalam 1200zl na mc jednorazowo mozesz tez starac sie o dofinansowanie przedszkola, zlobka itp

jeśli chodzi o ścisłość to kryterium dochodowe wynosi 351 zł na osobę w rodzinie 1200 zł zasiłku??? w którym ośrodku wypłacają takie gigantyczne kwoty?

Gość asssasqsasa
dochod - alimenty i rodzinne- 418zł. Mieszkam z konkubentem ale nie jest to ojciec bilologiczny corki. Nie mam zadnej pomocy ze strony rodzicow bo nie zyja. I dziecko chodzi do przedszkola

Gość nihuuu
ja pobieram 68 zł miesiecznie moim zdaniem smieszne pieniądze

Gość ano bral i co?
ano dostalam 1200, moze i 351zl, mnie sie zdaje ze mi liczono 300 z groszami bo wowczas mialam dochodu rowne 900zl i wlasnie pracownik socjalny mi powiedziala ze kilka zl wiecej i by nie mogla mi przyznac pomocy poza tymi 1200 dostalam tez 650zl na opal bo to byl grudzien jak raz i nie mialam kasy na dokupienie wegla wiele zalezy od pracownika socjalnego i sytuacji, jezeli mieszkasz z kims to te dochody tego kogos beda sie wliczac bo to jest wspolne gospodarstwo

Gość asssasqsasa
moj nie pracuje.

no to dolicz jeszcze dochód konkubenta i podziel na 3 do pomocy żywieniowej (np. darmowe obiady w przedszkolu dla dziecka ) kryterium jest trochę wyższe - 526,50 zł

Gość asssasqsasa
ale nie pracuje konbkubent

Gość do autorki tematu////./....
sorry ale jak dla mnie to patologia.rozumiem,ze stracilas prace ale nie wierze ze facet w sile wieku nie moze znalezc pracy-chociazby fizycznej. a skoro nie pracujecie oboje to nie posylaj dziecka do przedszkola.zaoszczedzisz kase i zwolnisz miejsce dzieciom obojga pracujacych rodziców.

Gość ano bral i co?
jesli konkubent nie pracuje musi byc zarejestrowany w pup inaczej ci odmowia pomocy co do kryterium zywieniowego to cos chyba nie tak bo ja mam teraz dochodow 2720 jest nas 4 osoby i mamy swiezo przyznane posilki dla dzieci plus zwolnienie z oplaty stalej

w ogóle nie pracuje? nawet dorywczo (na czarno)? wiesz, pracownik socjalny dokładnie bada sytuację, prosi np. o pokazanie rachunków (prąd, gaz, czynsz) - jeśli miesięcznie wynoszą mniej więcej tyle ile dochód to będzie chciał wiedzieć z czego żyjecie. ale jeśli do tej pory pracowałaś i miałaś dochód to ok. tylko przygotuj się, że w takiej sytuacji jak oboje jesteście bezrobotni będą Was aktywizować zawodowo - mogą wysłać na jakieś kursy, szkolenia, mogą monitorować jak poszukujecie pracy itp.

z czego oplacacie mieszkanie oraz oplaty eksploatacyjne?za co kupujecie jedzenie?bo za te alimanty NA DZIECKO to wiele nie zdzialasz.

ano bral i co? - może macie przyznane te posiłki z odpłatnością i z jakiś ważnych względów zwolniono Was z tej odpłatności (np. wysokie koszty leczenia). kryterium do pomocy żywieniowej to 150% podstawowego kryterium. no chyba że się coś zmieniło, jestem teraz na macierzyńskim więc mogę być trochę nie na bieżąco

Gość ano bral i co?
nie podawalam do mops kosztow leczenia, jedyne co mnie moze wyrozniac to to ze maly chodzi do integracyjnego przedszkola i ma orzeczony lekki stopien niepelnosprawnosci, ale o to mnie nikt nie pytal w przypadku pomocy z mops

Gość ano bral i co?
laida powiedz mi jedno bo jak sadze jestes pracownikiem socjalnym, dlaczego pracownicy nie wierza w to ze biore kredyt jak mi brakuje kasy na jedzenie? mam tak czesto jak maz traci prace, ze jest ze 2mce bez pracy to biore wtedy kredyt, jak zaczyna zarabiac powoli splacam, ale dla mopsu to niepojete i podejrzewaja mnie o przekrety... ostatnio uslyszlama ze moge przeciez nie zaplacic za internet zamaist brac kredyt tylko ze nie placac rachunkow dostane kary, odsetki a np. prad mi zwyczajnie odetna wiec wole wziac kredyt, dla mnie bardziej logiczne rozwiazanie niz zadluzanie sie na sposob mops

Gość asssasqsasa
bede potem

nie wiem dlaczego Ci nie wierzą, nie znam Twojej sytuacji. ale tak logicznie rzecz biorąc kredyt przecież też spłacasz z odsetkami

Gość no to kochana wyszlas na
2720 i kasa z mopsu???!!!!

kredyt splacasz z odstetkami a po dwa kto ci udziela tego kredytu?chyba nie komercyjne banki?raczej provident i inne tego typu parabanki,ktore nie sprawdzaja historii kredytowej w BIK ani nie potrzebuja zaswiadczen o zarobkach.bo skoro wolisz zaplacic rachunki a rat w banku nie,to masz zepsuta historie w bik...do tego przy 4 osobach w gospodarstwie domowym z jedna pensja to nie wiem kto udzieli ci kredytu.

Gość ano bral i co?
no ja sie boję nie płacic czynszu bo mnie wlascicielka wyrzuci, a jak za prad nie zaplace to mi odetna, itd.. to wole wziac kredyt a potem splacac, odsetki sa porownywalne a jakos sie lepiej z tym czuje a caly czas korzytsam z pomocy mops bo od 1,5 roku nie umiem wyjsc na prosta, maz pracuje 2-3mce i znow nie ma pracy 2-3mce i w ten sposob to na mc mam ledwo po 1360 dochodu... a samych platnosci bez pomocy mops mialabym 1200 z hakiem...

Gość ano bral i co?
kredyty mam dwa odnawialne od 10 lat i nikt mnie nie pyta czy mam zdolnosc kredytowa, zwyczajnie jak potrzebuje to wyciagam, poza tym mam 4 karty z marketow co mam limit po 1000zl na kazdej wiec jak mam zly mc to korzystam, jak znow mam dochody to splacam, za cos musze sie wyzywic.. ale mops uwaza ze nie powinnam brac zadnego kredytu tylko przestac placic platnosci i po 3mcach zadluzenia oni mogliby mi przyznac jakas pomoc na splaty zadluzenia ale wtedy pewno maz mialby juz prace i by mi odmowili a ja bym miala jeszcze wieksze klopoty..

Gość ano bral i co?
aa no i mamy 2 pensje, ja mam 900zl :) a maz roznie czasami pracuje za najnizsza, czasami za nieco wiecej