Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem wiec zapytam

mamy 2/3 latkow

Polecane posty

Co czytacie swoim dzieciom?

Gość danp
Podręcznik fizyki kwantowej.

Gość mama 2 panien
tak czytam i regularnie odwiedzam bibliotekę :)

Gość mama 2 latki nie bo nie daje
mi wiec nieczytam, moze potem :) jak ja to zainteresuje

Gość mama malego gnocja
staram sie czytac, nie jest to codzienne, ale kilka razy w tyg. moj za 3 mies ma 3 lata.

Gość danp
Kurwa mózgi wysrałyście przy porodzie czy co, ona pyta CO czytacie a nie CZY czytacie, ja pier.dole ale pizdogłowie.

to tak jak i moj. On ostatnio bardzo polubil czytanie, problem jest tylko taki, ze ciagle chce miec czytane to samo, ja juz znam to na pamiec, a i on zaczyna dopowiadac za mna. Kazda moja proba wprowadzenia nowej ksiazki spotyka sie z ostrym sprzeciwem.

Gość sjdgfytrmmdmc
danp, aleś ty okrzesana, cysternę helę 5 zdań

Gość mama 2 panien
danp nie gorączkuj się, późno jest nikt nie doczytał :P Co czytam? wszystkie książeczki co na stronie mają kilka zdań, nie wymienię tytułów bo do rana bym siedziała :P

dlatego pomyslalam, ze moze ktos mi jakis pomysl podrzuci. Acha i czytamy Misia i Tygryska.

Gość mama 2 panien
autorko pozostaje ci wytrwać. Ja jak mam dość jakiejś książki to ją chowam ;) a zwykle te ulubione są najmniej przeze mnie lubiane i mają mało sensu w treści. Np. "Teletubisie", nie znoszę ich, zdania są bez sensu a ona w kółko chce tą książeczkę. Na razie poszła książeczka w zapomnienie :P

Gość widze ze tu
wszelkie ksiazeczki dostepne dla dzieci,kupione,otrzymane lub wypozyczone z biblioteki, a co mamy czytac? chyba nie gazetę wyborczą.

-wiersze Brzechwy -serie Franklin- lubi najbardziej -Przygody Kubusia Puchatka -baśnie Andersena

Gość pogubiłam się w dzielnicy
Na blogu Zezulla czy jakoś tak jest interesujący przegląd literatury dziecięcej i możesz tam coś podpatrzeć. Są zdjęcia i recenzje, a autorka jest otwarta na nowości, a nie wyłącznie tradycyjne pozycje. Rzuć okiem.

To chyba normalne z upodobaniem sobie jednej bajki:) Moja ma teraz bzika na "księżniczka i żaba" Zna już na pamięć i mówi razem ze mną ale musi byc ta i to czytana pare razy pod rząd:) Ale kiedys słuchałam jakiejś psycholog i mówiła na ten temat i podobno jak dziecko chce jedną i tą samą to żeby czytać a nie wprowadzac na siłe innej.

niby wiem ale czasem mam wrazenie ze jak jeszcze raz bede musiala przeczytac - Panama to kraj naszych marzen- to zwarjuje.

Gość a ja ci odpowiem bo wiem
ja czytam wiersze tuwima i brzechwy legendy i basnie polskie biblie dla dzieci a osrtatnio corka ma faze na Joasia bawi sie we fryzjerke wiec musze jej czytac 10 razy dziennie mimo ze sama zna to juz na pamiec. coreczka za 2 miesiace skonczy 3 latka.

Gość a ja ci odpowiem bo wiem
taki wiek, taka faza, ze w kolko czyta sie to samo :) pozostaje mie cnadizeje ze przejdzie.

czytam wiersze Brzechwy, Konopnickiej, krótkie bajki np. 8-minutowe - taki tytuł tych bajek: bajki 8-mio minutowe. W pepco są teraz fajne niedrogie bajki i wiersze.

Od małego czytałam wszystko dziecięcego co mi wpadło w ręce. Kupowałam zarówno jakieś wierszyki, jakieś baśnie czy opowieści jak i normalne długie książki. "chyba nie gazetę wyborczą" A gdzieś poza domem w celu chwilowego zabawienia to i gazetę lub ulotki czytałam :P "ooo popatrz myszko co ten Pan robi - nie śpi bo trzyma kredens.. opowiedzieć Ci o tym? No to słuchaj..." ;) ;) ;)

Wielką księgę bajek i baśni, wiersze-zwłaszcza ostatnio "na stragnie" i ślimak. Wszelkie książki o samochodach-seria pan kluczyk przestawia, obrazki dla maluchów, serię o Kubusiu Puchatku. I wiele,wiele innych. Mały uwielbia jak mu czytam.

My w tym wieku wałkowałyśmy Puchatka - taką serię z grubszymi stronami, tradycyjnie Brzechwę i Tuwima, różne bajki - Kapturka, Śnieżkę, Jasia i Małgosię, no i ukochaną Złotowłosą i 3 niedźwiedzie. Ponadto mnóstwo innych opowiastek ze starej serii "Poczytaj mi mamo" - moich dawnych książeczek. Od czasu do czasu Biblia dla dzieci.

Gość kasia!!!!!!!!!!
Czytam co dzień. Aktualnie mamy wielką księgę wierszy ( Brzechwa, Tuwim, Konopnicka itp). Nie są to długie wiersze bo młody szybko się nudzi alej ich dużo + ilustracje więc zainteresowania nie traci.

Czytamy codziennie. Młody uwielbia książki, jak ma wybór poczytać czy obejrzeć to zawsze woli poczytać. Często odwiedzamy Empik i ja wybieram coś dla siebie a on dla siebie ale i na zwykłych zakupach też często wycygani jakąś książkę :) Najbardziej lubi Kubusia Puchatka i te z opowiadaniami z bajek - Stacyjkowo, Bob Budwniczy. Już ma sporą kolekcję.