Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy da sie

Da się rodzinę nakarmić za 15zl/dzień i obiad za 7zl?

Polecane posty

Gość xcream.
da sie ja kupuje u Turasa prawdziwego kebaba z surówkami ale bez frytek za 15 zł dla nas trójki tylko w domu smażymy w frytkownicy frytki i wszyscy jesteśmy najedzeni do syta

Gość czy da sie
i wy tak tego kebaba na cały dzień jecie? Bo mi się wydaje że tylko obiad. Ja sie juz zastanawiam czy ja taka rozrzutna jestem bo mi idzie ok 40 zl na dizen ale prawdą jest ze duzo rzeczy u mnie sie marnuje.

Gość aubrey lalalala
Oczywiscie, tak się da tylko trzeba mieć pomysł jak wszystko rozplanowac i trzeba miec troche pomysłów zeby modyfikować przepisy.

Gość urocza czrownicaa
1 kebab na 3??i tak codziennie??

Gość aubrey lalalala
pewnie jednego dnia jedza z frytkami innego z ryzem:)

Gość xcream.
no jak tego kebaba zjemy to juz kolacji nie jemy bo kebab ale ten kebab co ma prawdziwe mieso trzyma no rano na sniadanie drozdówka albo bułki z serem lub z dzemem jemy no codziennie nie jemy kebaba bo nam sie przejadł

Gość ile ta rodzina ma osób??
to podstawowe pytanie??

Gość aubrey lalalala
doxcream i widzisz nie nakarmiles nawet 2 osob za te 15 zl. bo z tego co piszesz to 15zl kebab 3zl ziemniaki na frytki 4 zl olej drozdzowek kilka to ze 4 zl wiec zonk i to nie 15 zl na zaly dzien, czytaj uwaznie

Gość fruzia nieduża
Ja się pofatygowałam i przeczytałam pierwszego posta na tym blogu i chodzi o rodzine dwie dorosle osoby i dziecko, czyli standard. Do mnie tematyka tego bloga nie trafia bo nie umiem robiz i planowac dobrze zakupow.ja jupuje to na co mam ochte a potem gloduje do pierwszego:))))lol

Gość kebab na 3 osoby?
i najadsz się na obiad tym kebabem /1/3/ tak, że już bez kolacji jesteś syty do rana? to chyba już żoładek Ci się skurczył maksymalnie... chyba, że ten kebab to tylko dodatek do fury frytek smażonych w domu... My kupujemy po kebabie dla każdego na kolację... okazjonalnie wprawdzie, bo to nie najlepsza kolacja, ale zdarzało się ;-) Co do tanich obiadów, to na pewno najtaniej jest gotować. Ja specjalnie nie liczę /co nie znaczy, że nie chcę tanio ugotować/, ale teraz jestem chwilowo w domu i szykuję posiłki /urlop/. I np. zupa na 2 dni = około 5-6 zł, a drugie danie np. mielone + ziemniaki" surówka wychodzi na 3-4 osoby ok. 12zł. Wiadomo, że raz wyjdzie taniej, raz drożej /wołowina, ryba/, ale jest dużo taniej niż jeść w mieście, gdzie np. w niedziele za obiady mąż płaci około 70-90zł za nas... śniadania i kolacje można różnie, ale u mnie są tanie - jajecznica z warzywami, omlety, platki owsiane ... czasami jajka na miękko albo kiełbaski z grilla. Kolacje czasami wymyslam - racuchy, zapiekanki, naleśniki... a czasami jakaś sałatka nawet, albo kanapki tylko...

Gość kebab na 3 osoby?
to miało być na dzień 15 złotych? Jejku, to u mnie tylko wtedy jak mam lodówke pełną ;-) Można na siłę jakoś przetrwać za tyle na pewno - np. placki ziemniaczane na obiad i zupę ... i kanapki do tego z jakimś lichym czymś... /już chyba wolę samą bułkę/chleb, to jeszcze taniej/... ale na dłuższą metę nie wierzę, że to się uda, a jeżeli to na siłę i na pewno bardzo marne, niezdrowe i niewartościowe to jedzenie. U mnie nie przejdzie, bo mój mąż i córki mięsne, a "zwierzaki" w cenie ;-)

Gość a co wy tam wiecie
durnoty gadacie, da sie jesc tanio i zdrowo. Niektorym to sie tanie jedzienie kojazy z frytkami , plackami ziemniaczanymi i racuchami a ikt nie pomysli zeby samemu zrobic jakis gulasz. Ja np za garnek gulaszu, ktory z mezem jemy przez 4 dni place ok 14 zl . Wiec sie da tylko trzeba chciec. A pomysł na bloga fajny,szczególnie w dzisiejszych czasach

I gulasz jest super zdrowy? Nie sądzę.p.s. studiowałam dietetykę i wiem co mówię.

Przez prawie cały tydzień jesz gulasz? :-o Porzygałabym się. Rozumiem, że można nagotować na dwa dni, ale tydzień to lekka przesada. I tak ciągle rozmnażane, podgrzewane - ohyda.

Gość a co wy tam wiecie
Zacznę od tego ze nie wiedzialam, ze tydzien ma 4 dni ale ok moze tylko dla mnie ma 7. A zalezy kto jak gulasz gotuje, bo dla was to juz teraz tylko rybka pieczona w folii i lososia kawaleczek i to wspanialy dietetyczny obiad. Ludzie opanujcie sie, wiekszosc z nas je normalnie , polskie jedzenie jak zupy, kluski, gulasze , pierogi itp. Jakbym wydawala 100zl na jedenie dziennie to tez bym mogla takie pierdolki jesc ale tylko chyba na przekaskę

Gość xcream.
do aubrey lalalala frytkownice mam olej jest uzywana kilkanascie razy na tym samym oleju natosmiast frytki mam kg z lidla dla nas wystarczy ok 0.7 kg frytek czyli 1 zł na głowe a kebab jest po 5 zł na głowe a co do bułek z serem lub dzemem wiec spokoojnie za 22 zł na dzien dla rodziny starczy

Gość xcream.
a kupuje kebab tam gdzie wszyscy chwala bo jest smaczny i nie załuja miesa a naprawde daja w full miesa jak i surówki jak za te cene a nie kupuje kebaba byle gdzie popadnie tylko akurat w tym sprawdzonym w jednym miejscu

Gość schazzzi
to sie xcream. popisale/as caly dzienzrec kebab z frytkami i drozdzowke. to na pewno jest bardzo zdrowe i nie chodzisz glodny. Z tego co rozumiem to chodzi o calodizenne posilki typu sniadanie obiad kolacja i podwieczorek

Gość Sławek z Poznania==========
zgadzam się z xcream tylko ze to muszą być duże miasta gdzie jest konkurencja jeśli chodzi o tego typu żywienie bo w małych miastach to nie masz za bardzo wyboru ja mieszkam w mieście b. dużym tez jadę i kupuje kebaba w jednym lub drugim miejscu bo tam są najsmaczniejsze i największe porcje dają i do tego jest niedrogo

Gość schazzzi
agusia wlansie tak, o to chodzi zeby tylko sie postarac i samemu cos zrobic bo zywic sie kebabem przez caly dzien to ja bym ie mogla

Gość schazzzi
jakbys sobie tak zrobil ze sto pierogow z miesem, to bys zaplacil z 17 zl a jedzenia masz na 2 tyg - nie mowie ze codziennie to samo rzecz jasna. A w tym kebabie to nie wiadomo co jest/ poza tym zorb sobie kebab w domu- wyjdize taniej i smaczniej tylko trzeba ruszyc dupeczke

Gość Irek z zachodniej polski
ja za namową kolegi pojechałem w jdne miejsce w Szczecinie jak kupiłem kebaba frytki z surówka za 15 zł to nie dałem rade zjesc taka potezna porcja a nie jestem ułomkiem jesli chodzi o jedzenie pierwszy raz nie dałem rady zjesc a zawsze narzekałem ze małe porcje dają i byłem nie dojedzony a tutaj zaskoczyli mnie pozytywnie mega porcją

Jeśli codziennie musicie jeść wołowinę, łososia, jakieś mega drogie sery i szynki, a do tego część jedzenia marnujecie to faktycznie nie dacie rady. Ale wystarczy np na niedzielę zrobić rosół i udka, na udkach ugotować rosół, później te udka podsmażyć i są na drugie danie. Do udek można zrobić kluski śląskie i z części ciasta zrobić kopytka na następny dzień. Albo jeśli zostanie rosół to zrobić z niego pomidorową. Tak naprawde kombinacji jest bardzo dużo jeśli chodzi o gotowanie i wystarczy tylko pomyśleć

Gość czy sie da
Wy chyba nie rozumiecie pewnych rzeczy... mozna kupic kebabaza 15 zl i sie najesc ale chodzi o to by cala rodzina czyli 3 osoby jadly 4-5 posilkow dziennie w tym obiad i calosc ma kosztowac nie wiecej niz 15 zl czyli po 5 zl na osobedziennie. Ty zjadles kebab_1 posilek za 15 zl a a w jednym z przepisow autora blogu 1 osoba zjadla talerz rosolu z kluseczkami, caly talez kopytek z kurczakiem curry i najadla sie tak jak ty a kosztowalaja to 2-3 zl za osobe tak wiec Ty najadles sie za 15 zl a ktos za 3 zl. I to jest ta roznica