Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laylalola

Nie warto wczesnie rozpoczynac wspolzycia -oto czemu

Polecane posty

Gość fdfsdadsadf
to poczekamy zobaczymy jak dlugo twoj konkubent bedzie z toba he he skoro nie chcial papirka bo po co skoro i tak cie nie kocha, a ty mu nogi rozkladasz bez problemu

Gość fdfsdadsadf
tacy są faceci 90% zreszta czytam to forum od wielu lat i wiele rzeczy juz czytalam i prawie zawsze konczy sie tak samo :) 10 lat ruchania konkubiny, jak sie zestarzeje to sobie nową znajduje bez problemu, w koncu i tak slubu nie bylo. a wartosciowy facet zawsze chce sie zenic z kobieta ktora kocha. a stara zużyta konkubina zostaje na stare lata sama i jęczy na forum, ze ma 35 -40 lat i nie moze nikogo znaleźć. a jak opisze swoja przeszlosc to zawsze sie okazuje, ze kiedys mieszkala z jakims gachem na kocia lape, ktory ja po prostu porzucil dla mlodszej Z KTORA SIE OZENIL HAHAHA

Pisalam tylko, ze dla mnie slub nie ma znaczenia bo nie swiadczy on o milosci:) I ni ejestem wierzaca wiec zadne zycie po bozemu dla mnei nie istnieje. Zyje wg wlasnych zasad, ktore ustanawiam sama i nikt mi nie musi mowic jak jest dobrze a jak zle.

Gość fdfsdadsadf
to sobie zyj jak chcesz, co mnie to obchodzi. ale swoje zdanie mam mimo obecnie panującej mody. a slub swiadczy o milosci, zawsze tak bylo jest i bedzie. jak sie facet nie cche zenic to nie kocha. a jak kobieta nie cche mimo ze kocha tego faceta to jest po prostu glupia, mozdzek ma wyprany przez chorą modę i rewolucje sexualna, ale jak jej czas minie to sie na tym przejedzie.

Gość wheidfhw
fdfsdadsadf co Ty odwalasz za farmazony? jesteś projektem?

'a slub swiadczy o milosci, zawsze tak bylo jest i bedzie' bo kiedys ksieza tak powiedzieli, co nie? Masz swoj mozg czy bezmyslnie paplasz co kiedys powiedziano by trzymac w ryzach ciemny lud? W starozytnym rzymie slubu nigdy nie bylo, malzenstwo to byl stan faktyczny.

Gość fdfsdadsadf
rozwodzą się glownie ci co: sypiali ze soba przed slubem, mieszkali ze soba przed slubem, czyli szacunku i milosci tam nie bylo tylko zwierzecy popęd, albo pobrali sie z wpadki bo zmajstrowali dzieciaka wiec nie dziwne ze tyle rozwodow, ale jak ludzie naprawde sie kochają i nie budują związku na dvpie to takich rozwodow jest malo. nawet takie badania gdzie czytalam, ze jak czekali z seksem do slubu to takie malzenstwa są bardzo trwale.

Gość fdfsdadsadf
ty masz wyprany mozg przez rewolucje sexualna, jak twoje kolezanki dają dvpy na kocia lape to tez tak zrobisz bo to teraz modne. a ja ide pod prąd a nie z pradem tak jak ty jak zdechla ryba.

Gość ente
niektórzy tutaj piszą bez sensu. straciłam dziewictwo w wieku 19 lat, minęło już 9 lat a ja jestem nadal z tym partnerem, w międzyczasie nie miałam nikogo innego. i też mieszkamy razem bez ślubu już trzeci rok i jestem spokojna - żadne z nas nie zdradzi/nie odejdzie itd. więc opinie, że mieszkanie bez ślubu oznacza prędzej czy później rozpad związku... wyssane z palca

Gość fdfsdadsadf
nie slucham księży, nie jestem katolikiem, nie chodze do kosciola, wiec chyba cos ci sie pokrecilo. nie trzeba byc mocherem i co neidziela chodzic do spowiedzi, zeby zwyczajnie sie szanowac.

Gość fdfsdadsadf
hahaha nie chwal dnia przed zachodem slonca glupolko, masz dopiero 28 lat :D i juz glupolu wiesz, ze facet cie nigdy nie zdradzi, co na infantylne dziecko hahaha :D :D

A to nie wiesz, ze ideologia chrzescijanska miala najwiekszy wplyw na to co wypisujesz jak to sie zyje po bozemu i ktos kiedys powiedzial ze malzenstwo jest dobre? Tak, bedac 20letnia dziewica kurewsko ide z pradem:D

Gość palladda
są pary co latami razem zyja bez slubu -jak malzenstwo tylko bez papierka , i co chyba nie powiece ze im chodzi tylko o seks?dzeci maja i sie wspierają a ze nie chca miec dziecka co rok jak każa kaplani i politycy to chyba mądre?

Gość ente
do --> fdfsdadsadf mam 24 lata. źle się wyraziłam - minęło 9 lat odkąd go poznałam. tak, już wiem, że mnie nie zdradzi, bo znam faceta, z którym jestem. to, że nie mamy ślubu to akurat kwestia braku pieniędzy na wesele. wolę poczekać i zrobić sobie wymarzony ślub, niż brać go teraz i zakończyć kawą i ciastem w domu. i uważam, że ślub niczego nie gwarantuje. równie dobrze facet może zdradzić jako mąż, a nie konkubent. co jedno ma z drugim wspólnego? albo facet/kobieta kocha i ma swoje zasady, albo nie.

Gość palladda
w sredniowiczu wychwalano malzenstwa nieskonsumowane a malzonkom zalecano rezygnacje z pożycia po splodzeniu dzeci, zakazywano uprawiania seksu malzokom starym i bezplodnym- oto jak religie nie lubia seksu , chrzescijanstwo zawsze potępialo nawet seks malzenski w celu prokreacyjnym-jesli malzonek/ małzonkowie w trakcie robienia dziecka mial przyjemnosc-o , to był potworny grzech

Gość palladda
do ente -znam takich co wzieli slub cywilny tylko z dwojgiem swiaadkow - i byli hepi-to minimalny koszt

Gość layoaooaao
up up

Gość ente
po 1. ja chcę ślub kościelny, cywilny się dla mnie nie liczy po 2. jak już pisałam, chcę mieć wesele i to takie porządne, więc wolę poczekać kilka lat i zrobić takie, o jakim marzyłam, niż brać ślub byle gdzie i byle jak, aby tylko był. bez ślubu też można być szczęśliwym, czasami nawet bardziej niż w małżeństwie

Gość layoaooaao
a jak nie bedziesz miala kasy to do 40stki nie wezmiesz slubu? pfff....

Gość palladda
a teraz to zyjecie jak brat z siostra na biało?

Gość ente
spokojnie, będę miała :) ale załóżmy, że nie - to wzięłabym skromny ślub. ale skoro wiem, że mogę sobie pozwolić na odłożenie na wymarzone wesele, to czemu nie? a gdybym czekała do 40tki to co? zrozumcie, że ślub niczego nie gwarantuje. jak facet ma odejść to odejdzie, czy jako konkubent, czy jako mąż. to, że złożę przysięgę/podpiszę papierek to nie znaczy, że mam go na własność.

Gość ente
nie, nie na biało. uprawiamy seks. i nie widzę w tym nic złego. to mój pierwszy i jedyny partner, ja jego też. ślub mamy w planach. więc co za problem? i pewnie zaraz zostanę zjechana :) tylko dlaczego nikomu nie przeszkadza jak singielka sypia co tydzień z innym? a jak ktoś mieszka bez ślubu i w dodatku uprawia seks to juz tragedia..