Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość sleepless

Wyjechać z mężem czy nie, oto jest pytanie ???

Polecane posty

Gość sleepless

Witam Was wszystkich, chciałabym Was prosić o swój punkt widzenia w przedstawionej poniżej sytuacji, która oczywiście mnie dotyczy ;) Jestem na urlopie wychowawczym, w styczniu mam powrócić do pracy, dosyć długo już jestem na urlopie, więc powrót do niej wiąże się tak naprawdę z nauczeniem wszystkiego od nowa, ponieważ zaszło sporo zmian w firmie, jednak nie przeraża mnie to wcale, zastanawiam się czy jest sens do niej wrócić, skoro mąż otrzymał pracę za granicą i bardzo chciałby co najmniej 5 lat tam spędzić, lub może i więcej, oczywiście razem z nami... Planuje ułożyć wszystko na miejscu i na przyszłe lato zamieszkać już z nami. Moja praca jest dość dobra, może nie jest spełnieniem marzeń, ale nie narzekam na nią. Planowałam zapisać synka do żłobka, zobaczyć jak się w nim zaadoptuje i powrócić spokojnie do firmy. Jednak wyjazd męża wszystko zmienił, dostał atrakcyjną propozycję, sama na jego miejscu bym pewnie wyjechała i starała się zabrać swoją rodzinę za jakiś czas. Zastanawiam się czy jest sens powrócić do pracy tylko na pół roku, jeśli opcja wyjazdu wejdzie w życie? Czy zafundować synkowi stres związany ze żłobkiem w tej sytuacji? Życie pisze różne scenariusze, ciężko jest planować coś nawet na kolejny miesiąc, tak z własnego doświadczenia twierdzę, więc trochę się boję każdego wyboru... Teraz widzimy się co 3 tygodnie, na weekend, tak naprawdę spędzamy razem całą sobotę, bo w niedziele mąż szykuje się do wyjazdu po południu. Synek go uwielbia, widać że jest przeszczęśliwy jak jesteśmy wszyscy w 3kę. Co byście zdecydowały w takiej sytuacji? Wyjechałybyście do męża? Rzuciłybyście pracę i "swoją karierę zawodową" i rozpoczęły nowe życie? Czy jest sens takiego życia z widzeniem się co 3 tygodnie? Czy posiadanie tzw "ułożonego życia w PL" jest warte rozłąki rodzinnej? Czy do odważnych świat należy i zaryzykować rozpoczęcie nowego rozdziału w naszym życiu? Może któraś z Was podjęła taką decyzję i może podzielić się swoimi doświadczeniami? Pomóżcie :) Wiem, że decyzja należy do mnie, szczerze mówiąc w głowie już mam chyba pewną opcję wybraną, chociaż każdego dnia się waham, bardzo chciałabym poznać Wasz punkt widzenia...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować