Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja zapytam

Ile razy wstajecie w nocy do niemowlaka?

Polecane posty

Gość a ja zapytam

j.w

Gość Hurrra!
noworodka czy starszego?

Gość a ja zapytam
Noworodka

Gość tikal
jak byl noworodkiem to 2 razy, ale potrafil np. od 2 do 3.30 nie spac. Teraz ma 1,5 roku i budzi sie 3-4 razy, tylko przez ok 1 m-c budzil sie 1 raz w nocy.

Gość mnbvb
Podobnie jak wyżej - do noworodka 1-2 razy. Teraz rok i 5 pobudek to standard :-/

Gość współczuję szczerze. moje
od maleńkości przesypiały noce. wstawać kilka razy do roczniaka to koszmar. Nie mówię tego złośliwie

zależy od nocy. czasem były tylko 2 pobudki, czasem obudził się o 1 i do 6 nie spał, czasem pobudki były co 20 minut.... i nadal noce są nieprzewidywalne....

mały ma 3 m-ce i budzi się ok.3.00 i później 6.00 rano. nieraz zdarza mu się obudzić ok.00.00 później 3.00 i później 6.00-ale sporadycznie

moja się budziła od 2 do 4 razy... potem jest gorzej jak miała 6 do 8 mcy to było nawet co 1h.. od momentu kiedy skończyła rok to prawie wcale lub raz czy dwa jak coś złego się przyśni

Gość gigaset30
Bardzo wspolczuje, moja jak skonczyla 3mc to przesypia noce. Najczesciej spi do 6-7 rano od 21 wieczorem :)

Gość hunjkm0000
do noworodka to raczej rzadko sie wstawalo. tak co 4-5 godzin. ale za to jak podrosl to dal w czape:P-nawet co 20 minut sie zdarzalo!!! tylko pamietaj nie wstawaj do malej/malego na kazde pisniecie i daj mu/jej szanse samemu zasnac bo to wlasnie sa powody czestych pobudek(wiem z doswiadczenia)

A co dajecie niemowlakowi na kolację? bo mój budził się dwa razy w nocy do 8 miesiąca. Jadł mleko na kolacje z kleikiem ryżowym 220ml o 20, potem o północy, 4 rano i 8 śniadanie. Trwało to dopóki nie dałam mu na kolacje gęstej kaszki 150ml-11 miareczek takich jak do mleka. Już pierwszą noc przespał całą po takiej kolacji! Teraz ma 11 miesiecy i spi całą noc nawet po mleku.

Gość u mnie jest ok
mój ma ponad 4 m-ce i śpi od 20 do 5, karmie go i tak jeszcze do 7-8 dalej śpi, więc jest dobrze :) niedługo bedzie dostawać kaszke na noc i myślę, że wtedy pośpi do rana.

Gość ererwr
Moja ma 10 tygodni spi od 21 do okolo 4 rano, a potem jeszcze do 8.

Gość hahahahahha
Mój synek ma rok i miesiąc. Budzi sie kilkakrotnie w nocy z płaczem. Staram się wyciszyć go wieczorem, ale to nic nie pomaga. Biorę go do łóżka, przytulam, daję pić i to też niewiele pomaga. Po jakimś czasie zasypia ze zmęczenia. W czasie dnia śpi 2 razy, zawsze budzi się z płaczem. Jak rozbudzi się to jest wesoły , radosny. W dzień wcale nie płacze. Jest pogodnym dzieckiem. Dlaczego w czasie snu płacze. Szkoda mi go w nocy, jestem bezradna. lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku, niech popłacze sobie.

Zalezy od dziecka...:) Srednia cora budzila sie po kilka razy do 2 lat...a synek teraz je raz ok 2 w nocy pozniej 6,30 i spi daqlej i tak od porodu...kazde inaczej nie ma reguly....