Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werra1122

Wyjazd za granicę przez agencję? Czy to się opłaca?

Polecane posty

Gość gość
Jeśli jakieś młode osoby szukają pracy w Holandii to polecam zajrzeć na tę stronę - abpraca.pl. Płacą dobrze, zapewniają dobre warunki pracy i w niektórych przypadkach możliwość rozwoju kariery :)

Gość zosielka898
Moim zdaniem jak najbardziej się opłaca, wystarczy porównać zarobi. Bardzo dużo ofert pracy dla opiekunek, znajdziecie tutaj http://www.centrumpracy24.com. Dostajecie umowę, wszystko macie na miejscu zorganizowane.

Gość parkos
Jeśli chodzi o ludzi z Ukrainy to bardzo fajnie by było zajrzeć sobie na http://phenix-agencja.com, jest tam wiele ciekawych ofert pracy i każdy może znaleźc coś dla siebie

Gość gość
Opłaca, nadal. Kilka razy byłem w tej sytuacji – pracowałem w Anglii, Niemczech i Holandii, jeździłem dwa ostatnie razy z http://danddpersonal.pl/ i dobrze ją oceniam. Nie ma co się bać agencji, jasne, że bywają różne, ale jak się dobrze poszuka to i się dobrze trafi.

Gość gość
Pewnie zależy przez jaką agencję i w jakiej branży, ale ja jako opiekunka osób starszych wyjeżdżałam z ejjob i bardzo byłam zadowolona z oferowanego przez nich wsparcia, tym bardziej, że jednak jak kobieta sama szuka pracy za granicą to zawsze jest większe ryzyko

Gość gość
moim zdaniem jak najbardziej - zresztą, sama byłam, wiec chyba mogę coś powiedzieć :) pojechałam z agencją do Niemiec, ejjob się nazywa, opiekować się osobami starszymi :) i sporo zarobiłam, i wgl super. Praca nie taka łatwa, ale wiem na co się pisałam :)

Gość taosef
Jak macie doświadczenie w budowlance, to można zgłosić się do http://ensila.pl ta firma wysyła pracowników do Belgii. Szukają murarzy, elektryków, dekarzy, hydraulików itp. Zarobki są wysokie, firma zapewnia też zakwaterowanie, także o nic nie trzeba się martwić.

Gość robotnik z polski
szukam informacji o agencji pracy Diwa Personal Service ktos cos?

Gość Monika_monika1
Robotnik, smialo mozesz sie tam zglosic i rozeznac jakie maja oferty. Moj kuzyn wyjezdzal swoje pierwsze prace od nich. Potem się juz trochę rozeznal w temacie to sam zmienil prace na lepsza i nie ukrywa ze zagranica jakies dodatkowe karty z dokumencikcompl się naaaprawde przydają. Holendrzy sobie bardzo cenia prace Polakow wiec obecnie to chyba tam sie naprawde najbardziej oplaca jechac.

Gość open dor
chcę wyjechać do holandii , gdyz to najczęściej odwiedzany kraj przez polaków , i najbardziej chwalony pod wzglendem zycia , warunków oraz rynku pracy

Potwierdzam EuroKadrę. Zależy wam na pracy to ją na bank dostaniecie. Pod tym względem poszły mocne zmiany, każdy może dostać etat, zdecydowanie poprawiły się warunki i ogólnie jest coraz lepiej. A jaki efekt docelowo osiągniemy to już inna kwestia. Na pewno jest co robić.

Gość nananaja
polecam agencje Market Access.

Gość gość
Bardzo dobry dział dla opiekunek osób starszych przed wyjazdem do Niemiec masz tutaj https://www.interjob.com.pl/faq-czesto-zadawane-pytania. Poczytaj sobie i się lepiej przygotuj do wyjazdu. To obecnie najlepsza agencja dla opiekunek, które chcą sobie dorobić za granicą. Komunikatywny niemiecki absolutnie wystarczy. Ja jeszcze się uczyłam przez Skype na miejscu. Dostałam sporo pomocy od tej agencji, właściwie przy wszystkim. Nakierowali mnie nawet na super szkolenia w kraju później. Jestem bardzo wdzięczna i polecam z czystym sumieniem.

Gość mira

Zależy od agencji, serio. Ja kilka razy już wyjeżdżałam i najlepiej zorganizowany wyjazd miałam przez Baltic Workforce

Tutaj w zupełności się zgadzam, że dużo zależy od samej agencji przez którą się wyjeżdża. Dobrze jest liczyć na te z polecenia, które już ktoś przetestował bo wiadomo, że nikt nie poleca firm, które nie są tego warte. To byłoby bez sensu. Moja znajoma na przykład już ponad rok pracuje w Opiece 24 Schuette jako opiekunka osób starszych. Gdyby jej było źle to już dawno by się pożegnali, a jednak musi jej się to podobać i opłacać. Eh, chyba czas się przebranżowić