Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinkaaaaaaa

do mam po drugim cc - czy honorowano wasze skierowanie na cc przy drugim porodzi

Polecane posty

Gość ewelinkaaaaaaa

e? chodzi mi o to, czy jesli na skierowaniu lekarz wpisal: stan po cięciu, to czy na IP robili z tego problem? czy nie chcieli zmuszac do sn?

Gość ewelinkaaaaaaa
aaaaaaaaaaaa i nie mam na mysli wskazan kardiologicznych czy okulistycznych, tylko po prostu stan po cięciu (z braku postępu było pierwsze cc lub złego ułożenia)

Gość ewelinkaaaaaaa
upppppp

Gość o co chodzi?
jakoś dziwnie napisałaś - chodzi Ci o to, że miałaś jedną cc i teraz chcesz drugą? Jeśli tak to powiem Ci, jak jest u mnie w szpitalu - jeśli poprzedni poród miałaś nie więcej niż 2 lata wcześniej to owszem, zrobią kolejne cc. Raczej bez gadania. Jeśli minęło więcej niż 2 lata, to nie licz na to, ze "stan po cięciu" będzie wskazaniem do kolejnej cc. Po prostu możesz równie dobrze rodzić sn. Ja też miałam pierwsze cc, drugi poród sn. Choć nie wiem, czy wiesz, ale jak miałaś jedne cc, to możesz odmówić zgody na poród sn. Ale czy oni to uwzględnią i jak bardzo będziesz się musiała z tym szamotać to trudno mi powiedzieć.

Gość hitsezonu
hihi :D odmówić zgody na sn:D:D:D tzn co? zaciśnie nogi i powie "nie nie nie" :D:D:D

Gość przed drugą cc
Nie, hiciesezonu, to znaczy, że zaciśnie zęby i powie lekarzowi "jeśli nie przeprowadzi Pan cc - a jest to teraz moje prawo usankcjonowane przepisami i brak jego poszanowania skutkuje wejściem na drogę sądową - to proszę liczyć się z tym, że straci Pan prawo do wykonywania zawodu, szpital będzie musiał mi zapłacić gigantyczne odszkodowanie o które wystąpię (a Pan pewnie straci tu robotę), a jeśli coś mi się stanie - to musi się Pan liczyć z tym, że trafi Pan do więzienia". Po takim wstępie to zapewne lekarz zaciśnie nogi mówiąc "nie nie nie, tniemy, już tniemy" :).

Gość uhmmm@#%
przed drugą - dobre. a tak baj de łej - jakie to przepisy? Miałam cc i dobrze wiedzieć jakby mi się trafiło drugie dziecko

Gość przed drugą cc
art. 34 ust. 1 i 2 ustawy o zawodach lekarza i lekarza dentysty a w związku z powyższym pkt 2 wytycznych Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego w sprawie kierunków postępowania u ciężarnych i rodzących po przebytym cięciu cesarskim: 2. Kobiety ciężarne i rodzące po przebytym cięciu cesarskim mogą być zakwalifikowane do porodu, gdy spełnione są wszystkie procedury, a rodząca akceptuje próbę porodu drogami rodnymi i wyraża świadomą zgodę na próbę porodu drogami rodnymi, podpisaną w załączonej dokumentacji. Enjoy ;)!

Gość ochjaaaaaaaaaaaaaa
hahah, dzięki :) polskie ustawodawstwo jest bardzo enjoyable :D

Gość ewelinkaaaaaaa
juz wyjasniam: mialam cc z powodu zlego ulozenia dziecka teraz jestem w 7 m-c ciązy ale za chiny nie chcę rodzic sn porod bedzie dokladnie 24 m-ce po pierwszym cięciu moja gin nie pracuje w szpitalu, ale powiedziala, ze jak chce, to ona da mi skierowanie do szpitala wlasnie z takim wskazaniem (na cc) i boje sie, ze beda mnie zmuszac do rodzenia i oleja papierek od lekarza, ktory u nich nie pracuje aaaa jestem z warszawy - moze znacie dobry szpital, gdzie nie beda sie znęcac i potną jak w skierowaniu?

Gość ochjaaaaaaaaaaaaaa
mnie w bródnowskim ciachali przy pierwszej. Jak tam jest z planowanymi to nie wiem. Zadzwoń moze na izbę przyjęć.

Gość ewelinkaaaaaaa
ooooooooooo i do brodnowskiego mam najblizej, boje sie tylko ze polozne na IP mnie pogonią, przeciez kazda ma rodzic sn!! co to za pomysly ze skierowaniem na cc... zadzwonie z ciekawosci

Gość ochjaaaaaaaaaaaaaa
w bródnowskim mi robili cc na szybko, przyjechałam na naturalny, akcja nie szła, dali mi oksy ale nic to nie dało, prócz spadków tętna u dziecka, no to rach i zrobili ciach. Zadzwoń, a jak nie to idz na ktg że niby cośtam ci się dzieje i przy okazji wypytaj.

Gość ochjaaaaaaaaaaaaaa
,tylko sobie jedynkę zaklep, bo sale normalne są raczej bleee, dokładniej prysznice, jeden wspólny na dwie sale 4osobowe. chyba 50 za dobe sie płaci. Zresztą, na ich stronie jest informacja

W kwietniu rodzilam w brodnowskim i na sali lezalam z dziewczyna która rok temu miała cc i teraz też chciała ale się nie zgodzili i kazali sn w efekcie jej synek zaczol tracić tetno i na szybko ją cieli.. Ja osobiście brodnowski odradzam

Gość dolce nie vita
czyli naprawdę jest tak, ze kobieta po 1 cc ma prawo zarządac cc nawet jeśli będą zmuszać do sn? czy ktoś rozmawiał o tym przepisie z jakimś lekarzem? (żeby nie było że jest szeroka interpretacja, wiecie o co chodzi)

Gość ewelinkaaaaaaa
no to już zaczynam sie bac... ja nie chce sn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale przecież nog nie zacisne jak bedzie akcja porodowa... czytalam ze do 2 lat po cc nie zmuszaja do sn :(

Gość ewelinkaaaaaaa
no to już zaczynam sie bac... ja nie chce sn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale przecież nog nie zacisne jak bedzie akcja porodowa... czytalam ze do 2 lat po cc nie zmuszaja do sn :(

Gość ewelinkaaaaaaa
ma ktoras z was takie doswiadczenia?

Gość jutroo
dolce nie vita - ja tego chciałam spróbować - tzn. odmówić sn po cc. Zawczasu napisałam oświadczenie, że zgodnie z tymi tym przepisem odmawiam porodu sn, chcę mieć cc i nieuwzględnienie tego oświadczenia będzie skutkowało tym i tym .Już szczegółów nie pamiętam ;) Ale szczerze powiedziawszy nie miałam możliwości wykorzystania tego, bo akcja porodowa rozwijała się tak szybko, że nie zdążyłam nawet tego przedstawić :) I młody był już po drugiej stronie brzucha. Także ostatecznie nie wiem, czy by to uwzględnili. ewelinkaaaaaaaa - popytaj się w różnych szpitalach, w niektórych robią bez gadania drugie cc nawet do 3 lat po pierwszym cc. Musisz tylko znaleźć taki szpital, który nie robi z tym problemów. Jak nie to spróbuj z odmową sn po cc. A tak swoją drogą - wrażenia po porodzie sn są jednak niepowtarzalne i dużo lepsze niż po cc - nic się nie może równać z samodzielnym urodzeniem dziecka - to ciepłe, śliskie maleństwo na brzuchu... :) Cudo :) Może rozważ jeszcze raz, czy na pewno nie chcesz spróbować porodu sn?

Gość ewelinkaaaaaaa
nie chcę sn, myslalam i myslalam, rozmawialam z dziewczynami po sn i stwierdzam, ze nie chce wiadomo, ze jak mi nie uznaja skierowania to nie bede miala wyjscia :( nóg przeciez nie zacisne kurcze nie wiem juz co robic, latac po szpitalach? na IP polozne zawsze mi powiedza, ze sn...

Gość ewelinkaaaaaaa
jutrooo a ile czasu minelo miedzy cc a sn u Ciebie?

Gość ewelinkaaaaaaa
up

Gość only madalinskiego
Ewelinka Miałam drugie ciecie w 28miesiecy po pierwszym w szpitalu na Madalinskiego.Po prostu idziesz na konsultacje u ordynatora i umawiasz sie na termin cc.

Gość only madalinskiego
Dzwon do przychodni przyszpitalnej w pon.Ordynator przyjmuje w poniedziałki,są do niego tłumy wiec nastaw sie na czekanie.Szpital bardzo polecam!

Gość only madalinskiego
Drugi szpital w ktorym nie robia problemów jest na Wołoskiej.Stan po cc jest tam wskazaniem do ciecia.

Gość ewelinkaaaaaaa
bardzo dziękuję za podpowiedz. jak się nie da tam pozałatwiać, to już nie wiem co robić. zastanawiam sie jakby to bnulo, gdyby mi np wody nagle odeszly a ja nie mialabym umowionej cesarki... co wtedy? awanturowac sie na IP czy co

Gość only madalinskiego
Ewelinka Szczerze mowiac nie wiem. Mialam umowiony termin . Jesli nie wyjdzie Ci na Madalinskiedo to w przychodni Boramed znajdzisz dr Issata,pracuje w szpit na Woloskiej.Mi powiedzial,ze na Woloskiej pacjentki po cc są ponownie operowane jesli nie wyrazaja zgody na porod sn. Nie wiem gdzie prowadzisz ciaze ale jesli masz taka mozliwosc to prowadz ciaze w szpitalu,ja przeniosłam sie na Madalinskiego i moze dlatego nie mialam problemow z cc bo bylam ich pacjenką.

Gość only madalinskiego
Nie ryzykuj i z tym cieciem zalatwiaj od razu.Rodzilam kiedys sn,nie polecam.W ktorym jestes tygodniu?

Gość only madalinskiego
Sorry,juz przeczytalam.Jestes w 7 miesiacu czyli jeszcze troche czasu masz.Idz na konsultacje do dr Issata i powiedz mu jaka jest sytuacja.Jeszcze mozesz probowac z tokofobią,ze sie bardzo boisz itd ale moim zdaniem zrobia Ci cc .2 lata po cieciu to za wczesnie na porod sn.Trzymaj sie.Kurcze,pamietam jak ja sie bałam ,ze kaza mi rodzic sn..