Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z weselami

Problem z weselami

Polecane posty

Gość problem z weselami

Dosłownie tydzień temu potwierdziłam obecność na weselu u swoich znajomych. Bardzo mi zależało, żeby na nie iść, bo znam ich obydwoje praktycznie od dziecka. I dwa dni temu nagle- matka mojego narzeczonego ogłasza, że wychodzi ponownie za mąż i to w ten sam dzień i o zgrozo o tej samej godzinie co moi znajomi. Wesela nie ma, sam ślub w kościele i obiad w domu. W dodatku ja i narzeczony zostaliśmy poproszeni na świadków. Oczywiście mój narzeczony z automatu zrezygnował z wesela moich znajomych, no bo ślub mamy. I zaznaczył że ja również powinnam zrezygnować z wesela znajomych... Myślałam, żeby na ślub iść do teściowej a później na wesele do znajomych, ale narzeczony jeszcze powiedział, że jak tak zrobię to będzie oznaczało koniec związku.... Co robić?

Gość Pytam bo nie wiemmmmmm
SKoro Twoj narzeczony decyduje za Was obdywoje, zamiast porozmawiac, zapytac o Twoje zdanie, wybrac razem co Wam najbardziej odpowiada..... to znaczy jedno- nie powinien byc juz Twoim narzeczonym!!

Gość problem z weselami
Być może właśnie problem tkwi w tym, że nie powinien on być już moim narzeczonym...

Gość matka musiała wiedzieć
że jest wesele twoich znajomych, więc zrobiła ci ewidentnie na złość:-o Szantaż nie na miejscu ze strony narzeczonego. Co robić - musisz sama sobie odpowiedzieć, co dla ciebie ważne. I w jakiej sytuacji stawia cię narzeczony. Jaki masz wybór. Podłe i tyle. A jak zdecydujesz się zostać w związku, to możesz znajomym wyjaśnić szczerze czym zostałaś zaszantażowana, ja przynajmniej tak bym zrobiła i dać im to, co przeznaczałam w prezencie, przeprosić mocno i zacisnąć zęby i iść na ślub teściowej, ale spierdolić jej imprezę wisielczym nastrojem, strojem i humorem. Po prostu zemsta za takie coś. Aha - i czarny strój;) wyzywająca mała czarna, czy coś tam w tym stylu. A po wszystkim kopnąć w dupę narzeczonego ...

Gość problem z weselami
Całkiem możliwe, że teściowa nie wiedziała o weselu znajomych.... Pracuje za granicą i jak dzwoni raz na jakiś czas, to być może mojemu narzeczonemu wyleciało z głowy powiedzieć o tym. Jej nie chcę psuć wesela bo nie jest niczemu winna i lubię ją. Problemem jest narzeczony. Wiem, że nie cieszył się na to wesele za bardzo, bo nie lubi wesel (chyba,że to wesela jego znajomych) i teraz po prostu jest dumny jak paw, że ma teraz taki ważny powód jak ślub matki- argument nie do obalenia. Bo tak czy siak to ja wychodzę na oziębłą sukę.

wg mnie powinnas isc na slub z narzeczonym, potem mogłabys wpaść na trochę do zanjomych ale tu problem chyba nie weselem tylko narzeczonym..

"Myślałam, żeby na ślub iść do teściowej a później na wesele do znajomych, ale narzeczony jeszcze powiedział, że jak tak zrobię to będzie oznaczało koniec związku...." A Szanowny Pan raczył powiedzieć dlaczego?

Gość problem z weselami
Powody są dwa. Jeden oficjalny: jak to świadczy o mnie, że on by dla mnie zrezygnował (nie wierzę), że po co mu taka kobieta bez serca, itp. Drugi, którego się domyślam: zazdrość, on będzie siedział w domu a ja nie daj Boże będę się dobrze bawiła i tańczyła z innymi facetami. Pewnie i tak by nie zerwał, tylko chce wymusić moją rezygnację z wesela znajomych

Powody są dwa, jeden głupszy od drugiego :D Jeśli da się to ogarnąć fizycznie, to idź na ślub teściowej, ewentualnie wpadnij na chwilę na ten obiad, a potem na wesele do znajomych. Skoro lubicie się z teściową, to pogadaj z nią najlepiej wcześniej, a jak nie masz takiej opcji, to przy składaniu życzeń przeproś ją i wytłumacz, że masz jeszcze dzisiaj ślub najbliższych znajomych, którzy zapraszali Cię już dawno temu i chcesz być chociaż na ich weselu. Na pewno zrozumie.

Gość problem z weselami
Tak zapewne zrobię. Pójdę do znajomych na pewno. Za bardzo mi na tym zależy. A im również zależy na mnie, to ja ich poznałam :) Szkoda tylko, że innych dobrałam a sobie znalazłam gbura

Gość eliot nes
a czy twoja dziura cieszy sie z gbura ?

Gość problem z weselami
a do tego kazał mi ostatnio trzymać kredens czy moge go juz puscic?

Gość ogogłaszczka
Zatem udanej zabawy życzę :)