Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollenka07

Powrót do pracy -potrzebuje wsparcia

Polecane posty

Gość ollenka07

Czesć dziewczyny potrzebuję wsparcia może któraś z Was była już w takiej sytuacji.Otóż niedługo muszę wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim niestety muszę bo mamy kredyt do spłacenia i nie damy rady wyżyć z jednej pensji.Moim maluszkiem będzie zajmowała się babcia a w te dni kiedy nie będzie mogła Kubuś będzie chodził do żłobka takiego na godziny - bedzie to góra 2 dni w tygodniu czasami 1.Otóż mam do Was kochane takie pytanie jak sobie poradziłyście z powrotem do pracy?boję się najbardziej tego że moje dziecko spedzając większość czasu z babcią odrzuci mnie i będzie wolało babcie ode mnie chyba serce mi pęknie jak tak się stanie.Nie mam doświadczenia w zakresie dzieci i nie wiem jak takie maluszki 6-7 mc reagują na 8 godzinna nieobecność mamy.Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami.Boję się również że wszystko co najważniejsze mnie ominie tzn pierwsze kroki, słowa itp.poza tym czy wracając po pracy będę mogła jeszcze z nim efektywnie spędzić czas.Pomożcie mi proszę bo narazie siedzę i płaczę i nie wiem co robić.

Gość gufikolka
złobek prywatny?

A co ma żłobek prywatny do tego? Pewnie i tak ten na godziny to prywatny... Autorko nie martw się. Nie ty pierwsza i nie ostatnia wracasz do pracy po macierzyńskim.

Gość pseudo nim
sama tu zalladalam taki topik. dziś jak za sobą 3 miesiące pracy. dziecko jest z babcia. niczego to nie zmieniło. jestem dla niego najważniejsza na świecie. jak wracam to już tylko jemu czas poświęcam dopóki nie zaśnie. będzie dobrze. nikt cię nie zastąpi. głową do góry.