Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pawellll22

Moja dziewczyna ma 21 lat i chce bachora

Polecane posty

Gość pawellll22

jak wybić jej z głowy te głupoty ?

Gość pawellll22
dobra powiem jej tak :D

Usiądź z nią na spokojnie i przedstaw wszystkie dobre argumenty i minusy posiadania dziecka teraz (młody wiek, brak finansów, brak mieszkania - o ile nie mieszkacie razem, brak warunków) powiedz, że macie jeszcze tyle innych rzeczy do zrobienia, możecie tyle miejsc zobaczyć, trzeba się wykształcić, znaleźć stałą pracę, mieć jakieś oszczędności, a jak pojawi się dziecko teraz to Was ograniczy na maksa i że nie jesteś jeszcze dojrzały do roli ojca. Pewnie presja otoczenia albo jej się nudzi to chce dziecka, ale to nie jest dobry pomysł, szczególnie jak Ty nie jesteś gotowy. A do bycia rodzicami oboje partnerów musi być gotowym, nie tylko ona. Powinna uszanować Twoje zdanie i poczekać na odpowiednią chwilę. Ile masz lat :) ?

Gość sfvbsfgnfdn
Powiedz jej że najpierw praca ślub mieszkanie i potem dziecko.

Gość pawellll22
mam 22 lata

owocowa 89 naprodukowałaś się o wspólnej przyszłości, a oni maksymalnie będą jeszcze ze sobą może z pół roku. Przecież to gówniarze (przynajmniej jedna strona) co widać bo sposobie wypowiedzi autora :D

Gość sfvbsfgnfdn
Ja dla przykładu mam 22 mąż 27 mieszkanie wynajmujemy-pracę mamy mamy i mamy działke i załatwiamy pozwolenie na budowe i,mamy też 10 000 oszczędności, samochód, i teraz zaczeliśmy sie starać o dziecko. Mąż teraz to chce nawet bardziej niż ja. Jak macie mniej niż to to ja bym się zastanawiała....i raczej bym się nie zgodziła. Trzeba mieć zabazpieczenie.

Gość do kobieca rada
no ciebie juz ma:D nadal pieluchy i moczki? bo mnie sie podoba wlasnie to smoczki ubranka pieluszki mmrr:)

Aggie: No bo najlepiej spełnić zachciankę młodej mamy a to, że on nie jest gotowy na dziecko to co tam🖐️ Najwyżej dziecko ucierpi ale młoda będzie zadowolona

sfvbsfgnfdn wyjątkowo bardzo chciałaś się pochwalić co tam macie nie? ;)

Może właśnie jeśli podejdzie do niej i tego tematu w taki sposób, to się dziewczynie odwidzi :P

marco polo Ty widać też nie rozumiesz o co kaman....:O To chodzi o ton jego wypowiedzi. "Moja dziewczyna ma 21 lat i chciałaby już mieć dziecko, ja absolutnie jest jestem jeszcze gotowy no i to nie ten czas, jak łagodnie ale stanowczo jej odmówić, jakie podać argumenty żeby zmieniła zdanie a żeby związek na tym nie ucierpiał?" kumejszon?

Widocznie dziewczyna patrzy na Ciebie i myśli, że jesteś jak plon na polu - płodny z natury

Gość sfvbsfgnfdn
Jakbym sie chciała pochwaliś pusta idiotko to bym napisała pod czarnym nickiem. Napisałam mu jak przynajmniej powinna wyglądać sytuacja rodzinna do starania sie o dziecko. I przy tym nie uważam że mamy duzo :/ to raczej minimum do posiadania dziecka. To moje zdanie. I nie wiem dlaczego mialabym sie chwalić :D zastanowiłaś się ??Po co? Dla takich pustaków jak ty ?:D

sfvbsfgnfdn coś jednak Ci niespecjalnie leży w tym cudownym życiu skoro wyzywasz od idiotek. Po co te nerwy? pozdrawiam

Gość pawellll22
spróbuje z nia porozmawiać, ale jak moje argumenty do niej nie trafia i dalej bedzie pierdoliła o dzieciaku, to kończe z nia zwiazek natychmiast !!!

Swoją drogą faktycznie. Niech świat pozwiedza, przeżyje coś fajnego, a nie porody tak wcześnie. Ale autorze jeśli Ci na niej zależy to wytłumacz jej to spokojnie. No chyba, że Ci nie zależy to z nią zerwij.

a co jeśli ona jest już w ciąży i nie wiem o tym, że Ty jesteś bezpłodny i chce Ci wmówić, że to będzie Twoje dziecko jeśli to dziecko Ricardo albo Jose Manuela?

Gość pawellll22
tak naprawde to jestem z nia tylko dla seksu

Gość sfvbsfgnfdn
Mi leży wszystko -troche boli mnie głowa po pracy i może akurat to dlatego. A wypowiedzi bez sensu mnie poprostu denerwują. I jeszcze raz mówie-nie ma sie czym chwalić. Ludzie mają więcej. I to niektórzy duuuużo więcej, pensyjki po 10 000 i narzekają na kafe. (oczywiście tak naprawde ich zarobki dziele przez 3) Sama bym nigdy na czarno nie napisała ile zarabiam. Ale razem z mężem mamy 4000 jak urodziłabym to bym została z dzieckiem bo opiekunka dla moich 1200 by sie nie opłacała. Mąż zostałby z 2800-3000-czyli tyle nam zostanie na jakiś rok-półtora jak posiedze z dzieckiem. Mąż akurat wtedy skonczy drugie studia pewnie i dostanie podwyżkę ale na to nigdy nie liczę.Stąd te oszczędności -jakby nam brakowało bez mojej pracy. Macie chociaz tyle?? Ale ty autorze jesteś za młody na ojca. Ja bym nigdy 22latkowi nie proponowała ojcostwa :D masz prace chociaz?? Z resztą twoja dziewczyna musi byc jeszcze mniej odpowiedzialna niz ty. Skoro takie zachcianki ma-bo to raczej zachcianka niz przemyslana decyzja.

Ja tylko podałam przykłady, którymi on się może posłużyć jeśli inne metody nie pomagają :P To nie są rady, on sam wie czego chce, na pewno nie chce zostać tatusiem, bo jest młody i niedojrzały :) Swoją drogą ja uważam, że najpierw trzeba się 'wyszaleć', zrobić coś dla siebie zanim zostanie się rodzicem, szczególnie tak młodo. Wolałabym coś przekazać mojemu dziecku, mając jakieś różne doświadczenia życiowe.

Gość fffeqefq
kup jej psa

jak tak tęskni żeby coś z niej wyszło to proponuję coś na przeczyszczenie, szybko zmieni zdanie :P

Gość pawellll22
mam prace ale chujowa