Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca Panna Młoda

Mój narzeczony

Polecane posty

Za dwa miesiące biorę ślub. Na początku strasznie się cieszyłam. Jednak mam ostatnio pewien dylemat. Mój narzeczony powiedział moja rodzinna powinna postarać się o bardziej stosowny wygląd. Mój narzeczony chce podkreślić to aby na naszym ślubie moja rodzina nie wyglądała jak przysłowiowa "UBOGA KREWNA". Dziwnie się z tym czuje. Bo moja rodzina jest skromna i nie ma za dużo pieniędzy. Narzeczony wspólnie z przyszłą teściową wybrali mi suknię ślubną, dekorację sali. Tak aby wszystko było w dobrym tonie. Nie wiem jak mam powiedzieć mojej mamie? nie chce jej zranić a zależy mi na dobrej współpracy wszystkich najbliższych domowników.

Gość nieźle Tobą maniplują
facet wybierał Ci sukienkę??? a Ty nie masz swojego gustu, tylko dopasowujesz sie do innych? a tekst o tym, że Twoja rodzina powinna postarać się o bardziej stosowny wygląd- żenada i poniżej wszelkiej krytyki

Gość ja powiem tak otto wam
o ja pierd... kobieto, już wiadomo że ten duecik będzie tobą manipulować

Gość mniuma123
hmm to ciekawe :P ja sie ciesze ze moj narzeczony jest belgiem :P tam slub robi kazdy na tyle na ile go stac :) czasami nawet rodzina przynosi sama alkohol i jedzenie, sala zwykle jest wynajeta, np. gimnastyczna , zam drogiego zespołu zwykle jest DJ, najczesciej ktos z rodziny kto puszcza muzyke z pc :P jest wszytsko na luzie, nikt nikomu na buty nie zaglada, ludzie bawia sie , tam slub mozna i za 200euro zrobic, u nas niestety zastwa sie a postaw sie :/ najwazniejsze to atmosfera i ludzie ktorzy nas kochaja i ciesza sie naszym szczesciem :D nieprawdaz??

facet wybrał suknie ??? :O a swój rozum masz ? wsytdziesz sie żę twoja rodzina jest biedna czy zw wsi ? :O przecież to też część ciebie

Mój narzeczony to bardzo dobry człowiek. Tylko chce aby wszystko wyglądało bardzo dobrze. Nie chce aby coś popsuło ten piękny dzień. Pomagali mi wybrać bo w sumie połowę sumy zapłacili za suknię. To nie znaczy że ja nie miałam prawa głosu w tej sprawie.

On po prostu martwi się i to wszystko. Nie chce aby moja rodzina wyglądała na biedniejszą. Nie chciał w ten sposób nic złego powiedzieć. Sam mi powiedział że jeśli mojej mamie zabraknie to może pożyczyć w razie czego. Moja mama i zarówno tata nigdy nie przywiązywali wagi do wyglądu. Nie mieszkam na wsi

no właśnie widać jakie masz swoje zdanie, absolutnie nie zgodzilabym sie na to, żeby moj facet w taki sposób OBRAŻAŁ moja rodzinę

twój narzecozny to za zwykły gbur!! jak może tak powiedzieć to co piękni idą na wesele dobrze ubrani a reszta nie bo mu wesele popsują??

Gdyby mój facet tak powiedział to by dostał w mordę i zerwałabym cały slub. On wstydzi sie twojej rodziny a ty tego nie widzisz lub nie chcesz dostrzec.

Mój facet nie manipuluje mną. Dla czego uczepiliście się tak bardzo tego, ze pomagał mi wybrać sukienkę? Przecież go nie znacie nie wiecie jaki jest!

napiszę jeszcze raz, bo chyba nie zrozumiałaś: absolutnie nie zgodzilabym sie na to, żeby moj facet w taki sposób OBRAŻAŁ moja rodzinę poza tym napisałaś że wraz z matką WYBRAŁ Ci sukienkę

Gość oj wiemy wiemy
po Twoim opisie. Ja tez bym mu wyjechala w kly po takim tekscie i niech szuka bardziej dostosowanej do wesela . Paranoik.

Nie znacie mojego narzeczonego. Nigdy nie powiedział źle o mojej rodzinie, nie ubliżył im!! On martwi się tym czy wszystko dobrze wyjdzie. To jest nas dzień, a ja też nie chce wdawać się w niepotrzebne dyskusje czy obrażać się jak dziecko. Dla mnie jest bardzo dobry.

Gość oj wiemy wiemy
Owszem powiedzial zle o Twojej rodzinie . Slepa jestes czy ten temat to prowokacja ? Ja go nie znam i nie chcioalabym poznac , nie zadaje sie z burakami :P

Dokładnie co za s...... ja bym takiemu napluła w mordę i powiedziała bay bay. On obraża twoją rodzinę ma ich za biedaków. Tylko ty jesteś w nim ślepo zakochana. Poza tym jak ci kieckę wybierał to nie wróżę wam dobrego życia. Narzeczony nie powinien oglądać czy też wybierać sukni przed ślubem

Gość ja powiem tak otto wam
jeju autorko, ty chyba jestes jakaś zaślepiona, nosz ku..., dobra rób co chcesz, powodzenia na nowej drodze życia

powiem Ci tak, moja teściowa dobrym gustem raczej nie grzeszy, ale w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby powiedzieć mężowi żeby jej choćby zasugerował że powinna ubierac sie lepiej, jest osoba dorosłą i sama wie, co jej odpowiada, a co nie, a słowa Twojego narzeczonego były zupelnie nie na miejscu i w bardzo złym stylu

Gość ZdegenerowanaMaupa
No to jak wszystko w porządku, to po co tutaj piszesz??? Chcesz wiedziec jak powiedizec mamie??? No tak, on zasunął a ty sie martwisz jakby tu przekazac w łągodniejszej formie. źle to widze.... dlaczego wzysyc tak się trzęsą o formę? żeby wszystko było jak trzeba... dal ludzi, A potrafią drugiemu człowiekowi tak powiedzieć, że ten ma konflikt wewnętrzny... i to jest najgorsze u tych "porządnych i dobrych ludzi" :o

Niektórzy może i przesadzają z tą manipulacją, ale tak na prawdę zaczyna się od małych rzeczy. Sprawdź co będzie gdy Ty sama podejmiesz jaką decyzję, niezgodną z jego wyborem, jak się zachowa? Czy ustąpi czy będzie dalej napierał na swoje. Byłam kiedyś z mężczyzną który "kształtował" mnie tak jak chciał, 5 lat i to było 5 lat zmarnowane, widzę to teraz kiedy jestem z kimś kto akceptuję mnie taką jaką jestem, a nie to jaką powinnam być w jego wyobrażeniach, a dokładając do całości teściową, niestety nie wygląda to kolorowo. Moja kuzynka była z maminsynkiem i teraz jest po rozwodzie. Jeżeli mężczyzna Ci kocha akceptuje Ciebie i nie przejmuje się tym jak wygląda Twoja rodzina. Purcia ------

Gość Marcepanowa......
Po twoim wpisie zastanowiłabym się 100 razy za czym powiem tak! twój facet to prostak który myśli o sobie. Czy ty masz coś dopowiedzenia na temat wesela? Bo sukienkę wybrał on i jego matka, salę ubrał on i jego matka. Czy jego matka będzie z wami też sypiać?

to niech on kupi kieckę twojej mamie i będzie gitara! skoro się wstydzi. Dziewczyny mają rację zastanów się bo później będzie tobą dyrygował a ty jesteś zaślepiona

Gość oj wiemy wiemy
Oni wszystko wybrali ,pewnie za wszystko zaplacili i teraz Twoja misja powiedziec matce zeby nie wyszla na wioche , to powiedz ... Mamo kochana wez kredyt i odpierdol sie jak lalka bo normalnie to na wesele nie bedziesz pasowac. Tak wlasnie potraktowac Cie narzeczony . Umiesz i Ty ?

Proszę was dla czego tak piszecie o człowieku którego nie znacie? Nie wiecie jaki jest itp. Moja mama nie ma jeszcze kreacji na ślub. Jak już pisałam moi rodzice nigdy nie przykładali do tego wagi. Nie wiem co powiedzieć mamie i czy np nie pomóc jej w dobrze czegoś ładnego? Mój narzeczony nie chce źle. Wesele ma się raz w życiu a nie codziennie

Gość przecież to jest
prowo. Jaką trzeba byc ciemnotą żeby pozwolić sobie wybrać suknię ślubną nawet jeśli ktoś za nią płaci?! Hahaha może gdzieś znajdzie się taka ofiara losu ale szczerze wątpię.

Gość to zabierz mame na zakupy
razem z tata, powiesz że znasz dobre sklepy i pomożesz im coś wybrać, nie musisz od razu mówić że narzeczony boi się, że przyjdą zle ubrani :o Swoją drogą jakiś pojebany jest :o

Gość przeca to PROWO
chooje!🖐️

Mój narzeczony i moja przyszła teściowa doradzali mi. Nie widzę nic w tym złego. Nie wiem dla czego tak akurat tego tak usilnie się czepiacie? Ja też co do wesela mam coś do powiedzenia. Akurat suknia i sala weselna bardzo mi się podobają. Nie rozumiem niektórych postów i tego że nie znacie osoby a już wyrabiacie sobie zdanie.

Gość to zabierz mame na zakupy
haha a najlepsze jak narzeczony z przyszłą teściową wybierali jej suknie :D Ostatnio sama byłam z moim narzeczonym przymierzać suknie, on tylko się przyglądał, żeby nie było, ja sama wybierałam i była taka inna dziewczyna która mierzyła suknie i co? Przyszła z narzeczonym, matką, siotrą, koleżanką, ojcem, przyszłą teściową i teściem :D I mierzyła chyba z 10 sukien jak nie więcej bo każdy z jej towarzyszy mówił, że jedna brzydka, druga ładna i w końcu się nie zdecydowała :D