Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiula3301

zaszłam w ciąże ...a on...

Polecane posty

Gość asiula3301

Witajcie dziewczyny , nie wiem co mam robić :( zaszłam w nie planowana ciąże ... może zacznę od początku . w połowie maja poznałam fantastycznego faceta , zaczeło się miło ... spotykaliśmy się .. zakochaliśmy się w sobie .. w lipcu zaszłam w nie planowana ciąże.. Paweł chciał żebym usuneła... nie zgodziłam się i zerwał ze mną kontakt .. teraz jestem w 5 tyg ciązy nie wiem co mam robić ... czy sam dam sobie rade..:(

Gość Emilianka01
Pewnie że dasz głowa do góry moja szwagierka tez jest w takiej sytuacji.Wszyscy ją wspieramy i pomagamy.Dziekco to dar nie każdy go może mieć.Pamiętaj o tym!Napewno będziesz najlepszą mamą na świecie!:)

Gość Ale wiesz że po części sama
sobie jesteś winna?Powinnaś pomyśleć o zabezpieczeniu. Chłopak-to inna sprawa- skurwysyn i tyle.Do ruchania był pierwszy ale teraz jak stała się ciąża to uciekł. Dlatego ja poszłam do łóżka ze swoim po 5 miesiącach.Ciąża była co prawda po następnych 4 ale(co wyda wam się dziwne) chciana.

to było bardzo nieodpowiedzialne z Twojej strony , krótko się znaliście i juz ciąża ? nie wiedziałas ze współżycie bez zabezpieczenia do tego prowadzi ? chłopak zachował się tak bo nie był przygotowany na taka okolicznośc ale wina jego tez jest, musisz urodzic dziecko , wychować a chłopaka pociągnąc do odpowiedzialności

Gość xevxxevx
Ale wiesz że po części sama i po co ja jeszcze dolujesz? nie sadze zeby ona potrzebowala takiej rady, dojze ze ma dziecko z nieodpowiedzielnym kolesiem to jerszcze pisze tu zeby jej pomoc a Ty ja dolujesz ... co za ludzie

asiula3301- przede wszystkim ile masz lat czy uczysz się , czy pracujesz , jak związki z rodziną , czy mozesz liczyć na pomoc kogos bliskiego ?

wiem , że jest troche winny we mnie ale my się zabezpieczaliśmy po prostu pękła.... ja mam już 25 a on 29 zdawał się bardzo po układany , dopoki nie powiedziałam o ciąży wszytko było ok .. mieszkam sam , pracuję, rodzice mieszkaja ponad 200 km odemnie .. nie wiem czym mam się do niego sam odezwac ...

Ja się ze swoim partnerem spotykałam 2 miesiące, kiedy się okazało, że wpadliśmy. Na szczęście został przy mnie nie uciekł...ale fakt faktem gdyby nie nasze rodziny nie dalibyśmy rady sami. On pracuje, ale pracodawcy płacą jak chcą. a ile lat ma ojciec dziecka? ile Ty masz lat? nie martw się rodzina na pewno nie zostawi Cię tak jak ten tchórz... :) głowa do góry ;) ja nie zostałam sama a też mam pomoc ze strony rodziny :)

ja mam 21 lat on 23...a tamten 29 i zwiał. no to szok. skoro Ty masz 25 lat utrzymujesz się sama to się nie martw, poradzisz sobie ;)

asiula3301 nie jesteś juz dzieckiem , pracujesz - dasz radę tylko musisz ochłonąc i pogodzić się z sytuacją , on uciekł bo sie przestraszył - mężczyźni to panikarze ... moze za jakis czas to przetrawi i wróci ale nie licz na to , zajmij się teraz sobą , zawsze możesz podac go o alimenty - będzie to jakaś gotówka dla dziecka . Jak praca ? czy masz stałą umowę ?

nie wiem czy podam go alimenty nie chce żeby myslał że chciałam go złapać na dziecko .. tak mam stałą pracę .. od 4 lat tu pracuje ..

stała praca to podstawa, masz możliwośc przejśc na płatne zwolnienie jakby coś z ciąza było nie tak , poza tym urlop macierzyński płatny - to juz coś , nie zostaniesz bez grosza , poza tym mówisz że rodzina Cie nie zostawi , nie martw się masz dobra sytuację

dzienkuję Asia :) wiem muszę trochę ochłonąć i uspokoić się ... najgorsze jest to że nigdy nie myślałam że moje dziecko będzie się wychowywać bez ojca...

Gość madziulah
a jeżeli chodzi o alimenty to nie powinnaś mieć skrupułów - on ich nie miał zostawiając cię. Poza tym to są pieniądze dla dziecka i on jako ojciec powinien na nie też łożyć.

Gość twoj facet
moja kolezanka poznala kolesia na necie, gadala z nim na skype moze z 2 miechy, a potem zaprosila do siebie, znaczy by przyjechal i z nia zamieszkal..po 2 tyg. znajomosci zrobil jej dzieciaka( ona tego chciala), z nami sie poklocila(ze swoimi przyjaciolkami), nade wszystko stawiala tego kolesia ponad nas mimo ze nie kazalysmy jej wybierac, zerwalysmy z nia kontakt, miedzy nimi bylo dobrze chyba tylko do czasu urodzenia sie malego, potem zaczelo sie bicie, on zaczal cpac, awanturowac sie, mieli inne poglady do wychowywania dziecka, kolesiowi pracowac sie nie chcialo..i obecnie jest samotna matka, koles ma zakaz zblizania sie do niej i do dziecka, tak sobie zycie ulozyla.. a mnie nawet nie jest jej szkoda.

Gość xvxvzxzvxvzvvxxzv
do twój facet... moglybyscie wesprzec kolezanke, z glupiej milosci wyrzekla sie znajomych, mnie tez to spotkalo,ale teraz? moze potrzebuje wsparcia duchowego.

po 2 tyg. znajomosci zrobil jej dzieciaka, bo ona chciała ???????? ta Twoja koleżanka jest po prostu pierdolnięta - przepraszam ale nie umiem tego inaczej określic

Gość gigaset30
Mam juz dosc takich glupich tematow!!!!!! Trzeba bylo myslec wczesniej jak wskakiwalas kolesiowi do lozka. Nie rozumiesz czego oczekujesz przez od nas?? Mamy ci skrobanke zrobic przez neta??????

Gość Dobrawka88
miłość odbiera rozum:| wspołczuje

wybacz, ale...nie bądź idiotką, skoro on Cie tak zostawił w tej sytuacji, to się nie cackaj i podaj o alimenty, nie ma się co zastanawiać nad tym, co za cham, zostawić kobietę w takim momencie, która nosi pod sercem JEGO dziecko.

stało się co się stało i już nie ma sensu opluwać autorki. Zgadzam się z tym że może to była jego pierwsza reakcja, był w szoku. Warto poczekać, zobaczyć jak dalej się to rozwinie (piszę o sytuacji z facetem a nie o ciąży heh). A jak się nadal nie będzie interesował to faktycznie trzeba walczyć o alimenty.. już swoje lata ma, więc musi być też odpowiedzialny. Alimenty są dla dobra dziecka, które nie jest przecież winne temu że ojciec zachował się jak małolat.

Gość Skad sie biora takie panny??
Wybacz, ale po 2 miesiacach znajomosci nie mozesz oczekiwac, ze facet sie z Toba zwiaze na powaznie, bo Ty w ciaze zaszlas. Ale... sama tego dziecka sobie nie zrobilas, wiec normalne jest, ze on powinien lozyc na nie alimenty ! Co to ma znaczyc, ze jak zasadzisz go o alimenty, to bedzie wygladalo, ze naciagnelas go na dziecko? Niepowazna jestes? Jest ciaza, do ktorej potrzeba bylo dwojga-on nie bedzie z Toba, prawdopodobnie nie bedzie chcial dziecka widywac, ale placic powinien ! Sama sie nie zaplodnilas, pomijajac juz fakt, ze strasznie to nieodpowiedzialne bylo. Nie moze byc tak, ze facet do ruchania pierwszy, a jak jest wpadka, to umywa rece finansowo a matka zostaje z wszystkim sama i jeszcze sie dziwnym honorem unosi, bo alimentow nie chce. Na Tobie spocznie wychowywanie yego dziecka, wiec on ma zasrany obowiazek lozyc kase.

Gość fhdhfh
a czy ten facet jest sam...bo jesli tk to skurwiel..a jesli ma zone to inna sprawa autorko...