Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina112233

Pieszczoty z chłopakiem

Polecane posty

Gość Karolina112233

Witam! :) Chciałabym zapytać czy pieszczoty z chłopakiem(nie jakieś mocno zaawansowane, myślę raczej o dotykaniu się przez ubranie, całowaniu itp.) mogą w jakiś sposób zniszczyć związek? Jestem z chłopakiem od 10 miesięcy, mam 16 lat, ale biorąc pod uwagę dzisiejsze nastolatki to uważam się za dojrzałą jak na swój wiek. Chciałabym wiedzieć czy jest w tym coś złego biorąc pod uwagę wszystkie aspekty.Jestem wierząca, ale nie czuję, aby to było coś złego, chociaż wiem, że kościół ma inne podejście do tego. Nie chcę potępiających komentarzy, chciałabym się dowiedzieć czy któraś z dorosłych osób w taki sposób przeżywała bliskość w moim wieku i czy taki związek ma wtedy szanse na rozwój, bo oboje się staramy, żeby być razem jak najdłużej. Czy przez pieszczoty podświadomie mogli byśmy się sobą znudzić lub mniej się szanować nie widząc tego? Bardzo się martwię o związek i proszę o rozwinięte wypowiedzi :) P.s. na seks nie jesteśmy gotowi. Wiem, że jesteśmy za młodzi więc z tym jeszcze dłuugo poczekamy :) Dziękuję!

Gość Karolina112233
O co chodzi? Myślałam, że to jest forum w miarę na poziomie. To już wolę krytykę zamiast "lol". Bo forum powinno być jak mediamarkt... -.-

A dpowiadając na pytanie: jak sadzisz, jak długo wytrzymacie z chłopakiem na poziomie pieszczot przez ubranie? To po prostu już tak jest z pieszczotami, nastepuje eskalacja doznań. Że najpierw niewinne spojrzenie w oczy, potem dreszczyk emocji bo wział mnie za rękę, nastepnie się pocałowaliśmy, potem pieszczoty przez ubranie, jak widzisz granica przeusuwa się coraz dalej. I o to właśnie chodzi, zapewne także kościołowi.

Gość Karolina112233
Z tym, że od dwóch miesięcy próbowaliśmy i jakoś nie przekraczamy tej granicy :) ustaliliśmy i już. Tylko pytam czy to w jakiś sposób może zniszczyć związek, źle na niego wpłynąć? P.s. No może z tym forum na poziomie przesadziłam, ale nadal wierzę w ludzi :D

Gość Aska kraska
Okazywanie sobie uczuc i namietnosci w zwiazku nie niszczy go wzmacnia. Glownie chodzi o zdrowe i dorosle podejscie. Nie robcie niczego na sile i wbrew drugiej osobie i bedzie dobrze. Jestes mloda wiec uwazaj i z glowa wchodz w dorosly świat sexu. Swiadomie i z rozwaga a napewno bedzie dobrze. Skoro nie czujecie sie gotowi badz jedno nie czuje sie gotowe nie robcie nic wbrew sobie i drugiej osoby. I rozmawiajcie o tym tym.

"Bo forum powinno być jak mediamarkt" w takim razie ciebie tu nie powinno być, idiotko. idź i uprawiaj "pieszczoty przez ubranie" :D bo ja nie wiem, co to w ogóle jest.

Gość Karolina112233
żab-X Nie musisz wiedzieć, ty możesz od razu iść na całość, ale nie ja :-)

Gość Płazami się nie przejmuj
:P I słusznie. Utrzymajcie takie podejście, a wszystko będzie ok. W swoim czasie dojrzejecie do innych form kontaktu. Stopniowana przyjemność smakuje najlepiej :) Obiadu nie zaczyna się od deseru, ale oczywiście istnieją obżartuchy ;) Znajdź mądrego duszpasterza i z nim o tym porozmawiaj - na pewno rozjaśni Ci w głowie, a nie potępi. Zaznaczam: mądrego, z czyjegoś polecenia.

Gość Karolina112233
fiku mikuuu i płazami się nie przejmuj dzięki Wam bardzo, czuję, że jeśli będę ostrożna jak dotychczas to nic się nie stanie ;) ale jeśli są inne opinie to zapraszam to wypowiedzenia się :-) chciałabym jeszcze wiedzieć, czy w wieku 16 lat chłopak nie będzie się nudził jeśli pozwolę sobie na to? ufam mu, ale straszą mnie, że wiek robi swoje :-) i właśnie dużo jest opinii, że się mną znudzi i że lepiej poczekać, no ale nie wiem

Gość Karolina112233
aha, i od razu mówię, że rozmawiamy baardzo dużo na ten temat. Nie jesteśmy parą, która bierze się za coś, ale nie obgaduje danej kwestii ;-)

Gość Płazami się nie przejmuj
Jeśli jest sensowny i zależy mu na Tobie, to się nie znudzi. Nie róbcie nic na siłę i tyle. Rozmawiajcie o Twoich i jego potrzebach a potem wypracujcie kompromis.

Gość Karolina112233
Płazami się nie przejmuj Dziękuję ;-) ktoś jeszcze chce się wypowiedzieć? Ktoś zauważył może konsekwencje takich zbliżeń? Ktoś jest przeciw? Ktoś chce podzielić się doświadczeniem? Komuś nie wyszło to na zdrowie?

Gość dissolved girl
Ach aż mi się przypomniały te czasy, gdy byłam mniej więcej w Twoim wieku, miałam pierwszego chłopaka i podobne dylematy... i wszystko było takie intensywne, nowe i powodowało te miliony rozmyślań i wątpliwości... ostatnio czytałam swój stary pamiętnik i nieźle się ubawiłam, przeżywałam w nim przez 10 stron że chłopak włożył mi rękę pod bluzkę i dotknął PLECÓW. :D No ale kurde tak powinno być... wszystko powoli... to ma swój niepowtarzalny urok :)

Gość ojejejeje
Ile chłopak ma lat?

Gość Karolina112233
Jest mniej więcej w moim wieku, trzy miesiące starszy. Czyli 16 lat.

Gość Karolina112233
Dodam, że jest bardzo dojrzały jak na swój wiek. Podziwiam go za to.

Gość gość urodzinowy 28
moze poszukaj do tych zabaw kogos starszego bo koles 16 lat to jeszcze dzieciak. Ty za to mozesz dzialac i nie powstrzymuj sie bo to niezdrowe. Co do Kościoła to Jezus nie zabronił Ci sexu, zrobili to faceci w czarnych sukienkach.

Gość po co jej stetryczały dziad
pod 30, jeśli ma 16? Niezdrowe? Doktor się znalazł :P

Gość Karolina112233
Hmm, on za młody, ale ja już powinnam całe miasto oblecieć? Widzę, że stereotypy robią swoje... gościu urodzinowy... a może ty nie byłeś dojrzały w tym wieku i dlatego odradzasz? Księży nie oceniam, nie każdego warto mierzyć jedną miarką, chociaż jeden zrobił mi awanturę, bo przy spowiedzi nie dość, że wyznałam grzechy to nie chciałam podać szczegółów ;-)

Karolina112233 - jak chcesz wiedziec czy on bedzie Twoim mezem to na ... 90% nie. Mozecie myslec powaznie, duzo rozmawiac i robic wszystko powoli, ale ... jeszcze jestescie dzieciakami. I nie wazne czy przez ubranie czy teraz czy nie - dzieciaki, wchodzace w dorosle zycie, ale wciaz dzieciaki.

Gość Następna która na religii
Nastepna, która na religii sie baslucha od księdza, ze jakikolwiek rodzaj pieszczot niszczy związek i facet przestaje cię szanować :O :O Ręce opadają.

Fiku mikuuu stara ruro ty masz 23lata a faceta nago na żywo nie Widziałaś :O Autorka ma 16, więc sie nie dziwie, ze czeka (dziwne jest jej myślenie o braku szacunku po jakimkolwiek kontakcie!), ale ty, stara krowa :O :O Fiku do usranej śmierci będziesz dziewica udzielajaca rad na temat związków :D :D

Gość Karolina112233
Okay, rozumiem. Na małżeństwo jeszcze się nie zapatruję, chodzi mi o udany związek. Dzięki za opinię ;-)

Karolina112233 - udany na pewno bedzie, ale raczej nie trwaly... kiedys bedziesz chciala zobaczyc cos innego... nie mowie o tym jak zdecydujesz sie na studia i wyfruniesz z domu (np jak to bedzie w innym miescie)... wtedy takie udane wieloletnie zwiazki sie rozpadaja, ale nie zawsze i nie jest to co mowie regula.

Gość takasobiejestembabka
Hehe jakie to piekne i naiwne, olaboga:D skoro Wam dobrze, niechze i tak bedzie:D choc cala przyjemnosc przed Wami:D

Karolina dobrze, ze czekasz. Bądź pewna faceta. Ja sama straciłam dziewictwo w wieku 21 lat. Czekałam na odpowiedniego faceta+psychicznie nie byłam na to gotowa. Ale zmien proszę swoje myślenie o seksie w związku. Jeśli facet ma cię zostawić to i tak i tak to zrobi.