Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malutkaa28

Moja 4 miesięczna córeczka

Polecane posty

Gość cholerajasna5
Zawsze znajdzie się ktoś kto chce się dowartościować, wyzwać itd. Żal mi takich głupich bab.

Gość ale brednie!!!
hahahahhahahhahaha hahhahahahhahahaaha jak dziecku daje zabawkę to ją trzyma a chwytać to powinna sama coś właśnie wiszącego autorka przyznała że o to jej chodziło po co rozwijać temat w takim kierunku wy tu wszystkie się ośwmieszacie takie najmądrzejsze jesteście a macie takie debile nie dzieci co nawet w wózku nie potrafią siedzieć grzecznie zakładajcie więcej tematów żeby wywalać potem swoje frustracje na ludziach piszących co myśla i być może usiłują coś pomóc ehhh durne mamiśki i tyle nie ma co się dziwić że na kafe króluje chamstwo jak każda się chamsko rzuca jak ktoś coś napisze nie po ich myśli no i nie róbcie z 4 miesięcznych dzieci bóg wie co haha bo chwytać umie czy nie ehh pochwal się za kilka lat czy miesięcy jak twoje dziecko coś więcej osiągnie a nie podstawy miesiąc wcześniej czy w normie tyle!!!!! powodzenia w użeraniu się z tępymi jak mamusie dziećmi

Gość idźcie już spać mamusie
bo głupoty piszecie

Gość KLARA ???????????????????
ale brednie !!!!!!!!! zgadzam sie z Toba !!!! trzeba byc tepym by zakladac takie tematy :-O i wierzyc w to ze 4 - m. dziecko LUBI spacery :-O takiemu dziecku jest wszystko obojetne zrozum to tepa autorko :-O a ze sie wirci , kreci wydziera to ma inne powody a nie spacerek tepoto ty durna.

a gdzie wy na te spacery chodzicie??? tak z ciekawości pytam bo dziwi mnie taki temat. A wypowiedzi co poniektóre adekwatne ;) hehe

Klara-->no ciekawe co mu dolega jak jest najedzone, ma sucho w pieluszce i mu ciepło?????????????????????????????????????

Gość cholerajasna5
Coś ci mózg wyżarło tępa koorwo. Tylko skończone dno wyzywa dzieci! Czym ty się możesz pochwalić?! Opierdalaniem dyskutujących matek?! W realu to pewnie skończona sierota z ciebie, a tu możesz trochę poszczekać co nie?! Żegnam więc nie produkuj się już odpisując gruba locho, bo i tak nie przeczytam!!!

wiem!!! pewnie nie ma klimy w wózku! ;) to się dzieciak irytuje a tak na poważnie to nie wierzę że dziecku nie odpowiada jazda wózkiem, dzieciaki uwielbiają kołysanie bujanie czy w wózku czy w aucie. Przesadzasz weź pod uwagę niektóre rady tu pisane i nie przesadzaj z cackaniem się.

Biorę pod uwagę rady tutaj pisane..biorę też pod uwagę to że ja również jak byłam mała też podobnie się zachowywałam;)

a moja mama mówiła mi że musiała miec inwencje twórczą żeby mnie zabawiać więc jest możliwe to że dziecku w wózku się nudzi

Gość ale brednie!!!
a właśnie że się wysile wieśniaro i napiszę ci tyle że gruba i krowa to może ty jesteś, każdy może tu sobie pisać co chce a takie jak ty to strasznie piszą że wszyscy wyzywaja itp a sama jesteś nie lepsza i wypisujesz na innych, dzieci nie wyzywam ale skoro matki tepę to dzieci jakie maja byc. dyskutujace matki a to dobre heheh skąd ty takie słowa znasz?? w realu to moze ty jestes sierota ja sobie swietnie radze ;) dobrze ze juz poszlas znawczyni matka polka haha

a moze sprobuj nosidelko?? ja zawsze jak wychodze z corka na spacer biore tez nosidelko jak jej sie "znudzi "wozek biore ja do nosidla i juz dziecko zdowolone bo oglada sobie swiat z innej pozycji:)

Gość mama małych piorunków
Moje nie ma 4 miesięcy a od miesiąca chwyta zabawki i bawi się nimi, pcha do buzi, więc nie gadajcie że to dziwne :o znam kilkoro dzieci w tym wieku i są na podobnym etapie rozwoju. Kolejna rzecz dziecko może nie lubić wózka, moje starsze było takie w tym wieku, była mocno przyzwyczajona do rąk (sporo chorowała) a poza tym była ciekawa świata. Malucha noszę często w chuście i jest zadowolony, jak jest wózku to przez pierwsze 45 minut patrzy i podziwia świat uwielbia drzewa no i oczywiście patrzy na mnie lub na tatę, często gryzie pieluchę lu zabawkę, gada coś po swojemu (głuży) ogólnie jest kontaktowy, jak spotkamy kogoś znajomego to uśmiecha się na każdą zaczepkę :) Autorce nic nie poradzę, nie mam recepty nasze starsze dziecko nigdy nie polubiło wózka. Nosidełek nie polecam ale może kupcie chustę?

Gość makaron.lubella
Rada taka - przenieś ją z gondoli i włoż do np. fotelika samochodowego. Ja mam syna 7 miesiecznego i od ponad 2 miesiecy tak wlasnie robie. Mały jest zachwycony a ja mogę pognać z nim gdzie chcę.

Gość mama małych piorunków
Tylko że fotelik samochodowy powinien być używany w razie konieczności, żeby przemieścić się samochodem ta pozycja nie jest zbyt zdrowa dla kręgosłupa. Moje dziecko wręcz go nienawidzi jeżeli jedzie dłużej niż 20 minut i nie śpi, podrzuca pupą i wrzeszczy aż jest spocone jak szczur.

Gość makaron.lubella
No tak - dziecko w foteliku samochodowym może spędzić do 2h. Dlatego na mały spacer można się spokojnie wybrać. Dziecko ok 5 miesiąca nie chce już leżeć w gondoli a na spacerówke jest jeszcze za wcześnie dlatego fotelik samochodowy jest jakimś rozwiązaniem.

Gość dunajeckaaa
do ale brednie!!! Słowo dyskusja to inaczej rozmowa. Słowo zbyt mądre dla ciebie jak widać. Myślałam, ze zna je każdy. Przepraszam, że poza tematem. :) Autorko daj znać, czy jakieś rozwiązanie pomogło.

Hej, wiecie co znaleźliśmy sposób..wychodzimy na spacery kiedy mała jest spiąca. Tym sposobem po prostu zasypia w wózku a nawet jak się obudzi to nie marudzi;) Gondolę zmieniliśmy już miesiąc temu na spacerówkę bo juz wyleżeć nie mogła. Oczywiście cały czas ją wożę na leżąco w spacerówce ale przynajmniej więcej widzi.. u moich rodziców nie było takiego problemu bo na osiedlu u nich jest mnóstwo drzew a u nas na osiedlu niestety nie..

Gość Ja moje dziecko do pol roku
wozilam na lezaco, w trosc e o kregoslup. Przerazaja mnie matki, ktore mniejszym niemowletom podnosza oparcia albo woza na siedzaco !

Ja jak najbardziej wożę na leżąco tylko że ona w tej pozycji leży 10 minut, potem ją biorę na ręce i tak wgląda każdy spacer:/

Gość ahhhhhh7
Myślisz, że kogoś obchodzisz ty i twój uwalony serdel?

Gość tatunio
Wlasnie silujemu sie z córeczką o zabawke,za 2. jej koniec trzyma ona...nie rozumiem dlaczego osoba która twierdzi ze moja córka wlasnie nie trzyma zabawki w ręku jest tutaj brana pod uwagę