Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lets kick some butts

czy poród z zzo boli??

Polecane posty

dziewczyny, czy czulyscie bol po zzo? opowiedzcie co sie wtedy czuje a co nie

ja po zzo nie czułam bólu, nawet położyłam się spać i momentami przysypiałam. Ale jak przyszło do partych to już nie podają kolejnej dawki zzo i wtedy boli już na maxa

Gość Ja rodziłam za granicą
ale miałam fajną polską położną i ta zapytała jedynie czy "woli pani pocierpieć teraz czy pod koniec? " :D - wybrałam zeniczulenie od 8 cm rozwarcia więc potrzymało do końca.

Gość mama dwóch dziewczynek
ja byłam znieczulona cały czas, łącznie z parciem i szyciem... dlaczego nie dają? u nas właśnie dopuszczają lek, tylko tak, żeby kobieta czuła skurcze... Ja po znieczuleniu czułam się świetnie; przy pierwszym porodzie zanim mnie znieczulono trochę pocierpiałam, bo anestezjolog musiał dojechać, ale przy drugim znieczulił mnie zanim zaczęło boleć. Nawet mówiłam, że nie boli jeszcze, ale mój lekarz stwierdził, że właśnie ma nie boleć, bo to jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu i mam być radosna i uśmiechnięta a nie skrzywiona z bólu ;-) Oba porody były do końca w znieczuleniu, szycia nie czułam wogóle; znieczulenie odeszło godzinkę gdzieś po porodzie i wtedy zaczęło boleć...

Jak porzadnie zapodane nie ma prawa bolec,mnie nie bolalo nic jak dawka byla fajnie ustalona,czulam skurcze ale bez bolu :)

hmm tak sie zastanawiam, skoro nie boli to czemu wciąż są jeszcze kobiety które chcą rodzić bez znieczulenia???

Nie boli pod warunkiem że jest dobrze wykonane. Lekarz musi mieć wprawę i pewną rękę. Musi też dobrać odpowiednią dawkę, nie za mocną i nie za słabą i co jakiś czas ją ponawiać. Nie każda kobieta może też mieć to znieczulenie. Nie mogą np kobiety z tendencją do niskiego ciśnienia tętniczego. No i nie każdy polski szpital ma to znieczulenie w ofercie. Więc nie dla każdej kobiety jest dostępne. Ale naprawdę przynosi ogromną ulgę. Poród staje się przyjemnością... o ile może nią być :-)

Znajoma dostała znieczulenia, ale nie zadziałało. Rodziła w bulach...

Gość search
w bulach i nadzieji:D

porod z zzo wspominam jak bajke (w porownaniu do pierwszego porodu sn bez zzo); znieczulenie mialam podawane przez cewnik we wlewie ciaglym, wyjeto mi go chyba po urodzeniu lozyska i szyciu kilku drobnych pekniec krocza, nie pamietam dokladnie, w kazdym razie nic mnie nie bolalo, w trakcie porodu ani po;

Gość d.z.iunia
Nie każda chce mieć, bo nie każda chce narażać się na powikłania jak np. bóle głowy czy kręgosłupa. Poza tym po porodzie bez zzo można praktycznie od razu zacząć chodzić i szybciej wraca się do formy. Ja nie chcę mieć zzo, choć w szpitalu, gdzie będę rodzić jest dostępne. Póki co dogadałam się z lekarzem, że jeśli uznam, że chce, to dostanę, ale jeśli nie, to nie. Nie ma co się z góry nastawiać na to, że ból porodowy jest śmiertelny :P.

dziunia, po porodzie z zzo tez mozna od razu chodzic i do formy zdecydowniae szybciej sie wraca bo odpada zmeczenie wywolane wielogodzinnymi bolami;

Gość gość1245
A to znieczulenie działa w trakcie bólu opartych? Mnie najbardziej przeraża wypchanie dziecka przez pochwę a nie skurcze w pierwszej fazie.