Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renia 22 . . . . . .

wypadanie wlosow po ciazy. RATUNKU!

Polecane posty

Gość renia 22 . . . . . .

po ciazy i karmieniu strasznie wypadly mi wlosy. Stosuje szampony i witaminy ale nie pomaga. Teraz skonczylam karmic piersia wiec moze jest cos mocniejszego i skutecznego. Mamy poradzcie bo mam wielkie przeswity i widac mi glowe.

Gość jgajdaowpjv
ja dolaczam sie

Gość Fryzjerka mi...
ostatnio mówiła, żeby się nie przerazić jak właśnie zaczną wypadać. To wina burzy hormonalnej. W czasie ciąży dużo bylo hormonów, a po niej następuje gwałtowny spadek. To, co nie wyleciało podczas ciąży może zacząć wypadać po niej. Powinno się unormować niebawem i odrosnąć. Witaminy nie zaszkodzą, ale nie ma się co aż tak martwić. Za kilka miesięcy powinno wrócić do normy :)

Gość kasion
mam ten sam problem:( znajoma polecila mi szampon Neril z Garniera, podobno swietny! Też włosy lecialy jej garsciami i po miesiacu stosowania ma spokoj. Ja juz szalu dostaje bo wszedzie widze moje wlosy:)

Gość jgajdaowpjv
neril mialam nic nie daje. Z tych co stosowalam wydaje sie byc najlepszy Seboradin do wlosow wypadajacych

Gość MamaCóreczki
U mnie wypadanie włosów mocno się przedłuzalo w czasie i morfologia ujawniła niedobór zelaza. Może warto sie przebaać?

Gość ojejoszku
Ja karmiłam dziecko tydzień piersią. Włosy mi nie wypadają.:)

hej dziewczyny mialam ten sam problem dwa lata temu po urodzeniu córki, w kilku miejscach zaczely mi sie robic lyse placki nawet moge wam polecic maseczke do wlosow wax treatment jest do kupienia w aptece do wlosow ciemnych i jasnych i jest przeznaczona dla ludzi chorych na nowotwor po chemioterapii, stosowalam ja jakis czas i wypadanie przeszlo a wlosy wzmocnily sie i byly ladne i błyszczace

Gość Smarowidlo
Ja poszłam z tym do lekarza bo sie przestraszylam ze mi wszystkie wypadną , dostałam specjalny Jakis roztwór na to który zrobili w aptece , i musiałam to lać na głowę przez 2-3 mce .. Pomogło . Miałam włosy zawsze grube i gęste ale jak ktoś ma cienkie i tak zaczną wykazać strasznie to można łysych płackow sie nabawic , polecam isc do lekarza , ja chyba do dermatologa poszłam ale to było 10 lat temu wiec nie pamietam już nazwy leku ..

Gość renia 20 . . . .
Cyba też musze udac sie do lekarza bo juz prawie 10 miesiecy po porodzie a wlosy jak zaczeły wypadac w 3 miesiacu tak dalej leca. Ale przez caly ten okres karmilam. Teraz skonczylam i musze cos z tym zrobic

Gość mgdat.jpm gj
dobra tez jest nafta kosmetyczna

Gość mgdat.jpm gj
dobra tez jest nafta kosmetyczna

biotebal 5 \Doppelherz aktiv Na włosy i paznokcie + skrzyp nafta + woda+cytryna+jajo olej lniany mnie to pomogło

Gość Siuup
To normalne że wypadają Ci włosy i tak się będzie działo nawet do 6ciu miesięcy od zakończenia karmienia. Organizm skupia energię na produkcji mleka dla dzieciaka więc jest osłabiony i potrzebuje czasu na regenerację. Wszystko wróci do normy tylko cierpliwości :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI