Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość becia210

Czy mogłam zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość becia210

Pierwszego dnia cyklu, zgodnie z zaleceniami, zaczęłam pierwszy raz w życiu zażywać tabletki antykoncepcyjne. Uprawiałam seks z moim chłopakiem i niefortunnie wypadło akurat na okres płodny(13-16 dzień cyklu), naturalnie bez żadnego innego zabezpieczenia oprócz stosunku przerywanego ( o ile można to nazwać zabezpieczeniem ). Jakie są szanse, że mogłam zajść w ciążę?

Gość taka jedna niedobra
w ulotce powinno pisać że nie korzysta sie z kalendarzyka i z metod naturalnych przy antykoncepcji hormonalnej, ponieważ podczas brania tabletek NIE MA OKRESU PŁODNEGO.

nie kumam to bierzesz te tabletki cy nie? skoro je bierzesz to nie masz owulacji zostaje zatrzymama pod wpływem hormonów w tabletkach i mozesz sie normalnie kochac bez zadnego stosunku przerywanego jestes zabezpieczona tabletkami

Gość becia210
Właściwie to głównie chodzi mi o to, czy tabletki hormonalne są skutecznie od samego początku ich brania. Nic nie jest niestety na ten temat napisane w ulotce.

ok ale powinnas to wiedziec po to bieresz tabletki aby nie zajsc w ciąze tak czyli sie zabezpieczasz mozesz kochac sie do konca i jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki mozesz byc spokojna

Gość becia210
Dzięki wielkie, kamień z serca. Naprawdę nie byłabym gotowa na dziecko na tym etapie życia.

Gość oczywiscie ze mozesz byc
w ciąży, w każdej ulotce jest napisane, że przy pierwszym opakowaniu trzeba sie dodatkowo zabezpieczyc bo nie ma pewnosci. Dopiero drugi cykl na tabletkach jest bezpeczny!

sory ale pierwszy raz słysze ze od 2 cyklu dopiero mozna se normalnie kochac. z chwila zaczecia brania tabletek jestes zabezpieczona sama bralam tabletki i sory ale wiem jak to jest wiec nie motaj dziewczynie

Gość becia210
Stosuję Qlairę i nic nie jest tam napisane o zabezpieczaniu przez pierwszy blister. Logiczne, że jedyną stuprocentową metodą antykoncepcji jest szklanka zimnej wody zamiast stosunku, ale 99,5% (jak w przypadku tabletek) wydaje się być w miarę przystępne.

Gość taka jedna niedobra
Wow. W każdej ulotce jest napisane że jesteś bezpieczna od pierwszej tabletki niektórym to chyba powinno się kazać przepisywać ulotkę ze 20 razy zanim przepisze im się tabletki.

aj wiadomo ale mozesz byc pewna ze nie zajdziesz w ciąże,byle bys nie omineła zadnej i wrazie jakies biegunki zatrucia wymiotów wtedy nalezy uwazac bo moze sie nie wchlonąć ale tak jezeli stosujesz je regularnie jestes zabezpieczona

Gość taka jedna niedobra
sorry może nie w każdej bo nie wszystkie czytałam, ale w większości jest o tym info.

wiesz nie chce sie wymądrzac ale mowie ci to na własnych doswiadczeniach.ale lekarz tez powinien ci wyjasnic ich zastosowanie skoro nigdy ich nie brałas mozesz czegos nie wiedziec wiadomo

Gość taka jedna niedobra
powinien powinien ale zazwyczaj im się nie chce tego robić. Ja proponuje co nieco poczytać i to nie tylko w ulotce, ale na necie tez jest wiele interesujących rzeczy. I nie pisze tu o forach gdzie co druga zna kogoś kto wpadł przy tabletkach używając je bez zarzutów.

Gość becia210
Czytałam tę ulotkę wiele razy i była to pierwsza lektura, po którą sięgnęłam. czyli te tabletki to wcale nie najgorszy pomysł ;) myślałam (po przeczytaniu wielu internetowych opinii), że podczas pierwszego opakowania będę przeżywać męczarnie: bóle piersi, podbrzusza, krwawienia, spadek libido, kilogramy w plusie etc.etc. A tu proszę, miło i przyjemnie. Nawet schudłam parę kilogramów ;) Jeszcze raz serdeczne dzięki.

Gość taka jedna niedobra
bo często tak jest że organizm musi sie przyzwyczaić i moga występować skutki uboczne, czasami pojawiają się później, czasami wcale, czasami po paru latach.