Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę pomarudzę

Damascenka jesteś? potrzebuję Twojej rady

Polecane posty

Gość trochę pomarudzę
ciągle się wycofuję :-( to prawda :-O

"chcę być szczęśliwa i chcę szcześcia dla niego, ale ja się boję wyjśc ze swojej bezpiecznej skorupy, boję się związku, ze nie podołam, że nie dam mu szczęscia na które zasługuje, a jednak pragnę być z nim" Co masz z tej swojej bezpiecznej skorupy? Niepokój? Samotność? Niepewność? To naprawdę takie fajne? Zamiast się bać, że czegoś mu nie dasz, po prostu staraj się mu to dawać. Nikt za ciebie tego nie zrobi.

Gość Duszan
Przypomina to trochę nieadekwatnie powiedziane. Sprawdziłem Twój zewnętrzny adres IP. Teraz mam pewność kim jesteś.

Gość trochę pomarudzę
ale zrozumcie, ze ja taka nie umiem być. Napiszcie proszę jak to zrobić? jak dac mu to do zrozumeinia :-O 8 lat samotnosci i człowiek dziczeje, ja naprawdę czuje,z ę nie umiem tego zrobić, nie wiem jak... nie rozmawialiśmy jeszcze o naszych uczuciach itp. a tylko tak mogłabym cos zrobić, no chyba, ze mu sie rzucę na szyję :-P Problem tkwi jednak w tym, ze każde z nas odkłada rozmowę o "nas" i tak sobie lawirujemy pomiedzy tymi uczuciami...

" Duszan Przypomina to trochę nieadekwatnie powiedziane. Sprawdziłem Twój zewnętrzny adres IP. Teraz mam pewność kim jesteś" I co w związku z tym? Mam się zacząć cieszyć czy płakać?

Gość trochę pomarudzę
Pisałam już, ze mam świadomosc swojej księżniczkowatości :-O ale nie umien tego zmienić, bo taka jestem i takie mam doświadczenia, ze facet pokazuje otwarcie co czuje i stara się zdobyć kobietę, a nie czeka aż nadejdzie odpowiedni czas :-O skąd mam wiedzieć czy mu zalezy?

Gość Duszan
A coś taka ciekawa? Ciekawość to pierwszy stopień do piekła.

trochę pomarudzę Rozumiem cię doskonale :) Myślę, że pierwszym krokiem w jego kierunku byłby zwykły telefon ze zwykły, "Co u ciebie? Brakuje mi rozmów z tobą". Wierz mi, też przez to przechodziłam :)

Duszan A coś taka ciekawa? Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Nadinterpretacja. Nie jestem ciekawa.

Gość Nie wiem, dlaczego,
Ale mam wrazenie, ze Damascenka i ROR to jedna i ta sama osoba badz siostry, wciaz wszystkich cytuja, wymadrzaja sie i tylko ich zdanie sie liczy :P

Gość Duszan
trochę pomarudzę.. jesteś flegmatyczna, myślisz,że swiat się wokół Ciebie kręci. Zadzwoń do niego, umów się i porozmawiaj szczerze. Brakuje Ci bliskości, to przytul się do niego. Do mnie przytulały się znajome i lubiłem to. Miłe uczucie.

"nie umien tego zmienić, bo taka jestem" A próbowałaś to zmienić? Czy to kolejna zasłona dymna? "takie mam doświadczenia, ze facet pokazuje otwarcie co czuje i stara się zdobyć kobietę, a nie czeka aż nadejdzie odpowiedni czas". A wzięłaś pod uwagę, że on może bać się tych twoich doświadczeń, księżniczkowatości i dystansu? Żeby facet zaczął się starać, potrzebuje impulsu. Jest takie wulgarne dość powiedzenie, ale chyba tu pasuje: "Pies nie weźmie, jeśli suka nie da".

Gość trochę pomarudzę
widzisz :-) wiedziałam do kogo się zwrócić o pomoc :-) "Co u ciebie? Brakuje mi rozmów z tobą". pierwszy człon ok, ale drugi już mi nie przejdzie przez gardło :-( Już kilka razy zadzwoniłam pierwsza, ale było to dla mnie ciezkie :-(

Gość Duszan
Damascenka Nie musisz mi się tłumaczyć.

Gość trochę pomarudzę
a jak skończyła sie historia z Twoim znajomym? byli razem? są?

"Ale mam wrazenie, ze Damascenka i ROR to jedna i ta sama osoba badz siostry, wciaz wszystkich cytuja, wymadrzaja sie i tylko ich zdanie sie liczy" Hahaha :) Dla swojego własnego dobra nigdy nie wpadnij w sidła hazardu. Twoja intuicja ŹLE ci służy.

Duszan Damascenka Nie musisz mi się tłumaczyć. Nazywasz dialog tłumaczeniem się? Fe! Brunetka, zielone oczy ;)

Gość o ja pitolę...
"ale zrozumcie, ze ja taka nie umiem być." a skąd przypuszczenie, że on potrafi być silny, władczy i stanowczy? może też nie umie. albo dasz mu "impuls" mówiąc, że ci go brakuje, albo szukaj kogoś, kto nie będzie potrzebował twoich "impulsów". Proste? Proste.

"a jak skończyła sie historia z Twoim znajomym? byli razem? są?" Nie. Nie są razem. Dziewczyna nie przemogła się, chociaż relacje między nimi były naprawdę "chemiczne". Pozostali przyjaciółmi a on ma nową kobietę. I jest szczęśliwy :)

Gość Duszan
Bardziej od Fe wolałem Twoje Tia, bądź Taa.

"pierwszy człon ok, ale drugi już mi nie przejdzie przez gardło" Przejdzie :) Jeśli to czujesz, to przejdzie. A jeśli masz problem z zapamiętaniem, to na kartce zapisz i przeczytaj :) Serio :) Zobaczysz, jak się po tym poczujesz. Poczujesz się wolna.

Gość trochę pomarudzę
Próbuję sie zmienić, powiedział,z ę zalezy mu żebym to ja czasem zadzwoniła, więc zadzwoniłam już kilak razy, chociaż aż mi sie ręce trzęsły jak brałam telefon :-O ale to zrobiłam, bo chciałam, staram się, ale tak naprawdę zagubiłam sie jako kobieta, mam wrażenie, ze nie wiem , co robić, jak postępować z meżćzyzną, co dalej robić, jaka być, po prostu czuję się wyjałowiona z uczuć i błądzę...

"zadzwoniłam już kilak razy, chociaż aż mi sie ręce trzęsły jak brałam telefon" To normalne :) Myślisz, ze mi ręce się nie trzęsły, kiedy pierwszy raz dzwoniłam do Połówka? Czasem nadal mi się to zdarza :) Emocje, kochana. Emocje. Nadzieje na coś pięknego, fajnego. Obawa zbłaźnienia się przed "obiektem". Myślę, że on czeka na twój ruch i że ma podobne obawy, jak ty. Daj mu znak, jakiś sygnał a on już będzie wiedział co zrobić.

Gość Duszan
"Daj mu znak, jakiś sygnał a on już będzie wiedział co zrobić." Albo czego nie robić.

Gość trochę pomarudzę
ale jaki znak? jaki sygnał? moim zdaniem ja mu ciągle daję sygnały... no ale to tylko moje zdanie... przeciez widzi, jak sie w niego wpatruję jak w obrazek... co jeszcze?

Gość trochę pomarudzę
no włąśnie emocje... 8 lat NIC się nie działo,a teraz normalnie tzręsienie ziemii

Gość Duszan
To, że się wpatrujesz nic nie znaczy..może to odbierać jako miły gest. Wyjdź z propozycją wyjścia gdzieś, gdzie spędzicie miło czas. Wyjdź trochę z inicjatywą.

Gość trochę pomarudzę
czyli obstawiacie, ze może to być realne, iż dorosły facet nie robi nic, nawet jesli ma zależy?