Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusesiittaa

Czy kazdy porod wywolywany jest takim koszmarem??

Polecane posty

Gość lusesiittaa

we wtorek mam sie zglosic na wywolanie porodu, to bedzie wtedy 9 dni po terminie... Naczytalam sie ze wywolywany jest o milion razy gorszy od normalnego i jestem przerazona.

Mialam isc w poniedzialek na wywolanie porodu a w niedziele moj "spoznialski " postanowil sie ewakuowac :) wiec na szczescie mnie to przy 3 dziecku ominelo :)

Gość nie jest ale
zależy jak twój organizm zareaguje u mnie poszło szybko i gładko

Mnie wywoływali bo nie było skurczy a wody odeszły. nie powiem lekko nie było. Długo i straszne bóle krzyżowe. Ale nie mam porównania.

Gość niuu
miałam i wywoływany i samoistny. Ten drugi był super mimo że w mojej ocenie bardziej bolała faza rozwieranie wówczas. Ale za to faza parcia bardzo szybka w przeciwieństwie do porodu wywoływanego gdy miałam wrażenie że nie ma parcia w ogóle.

Ja tez wspominam oksytocyne okropnie! podlaczaja kroplówkę, ruszyć się nie możesz bo nie masz jak. Przy 2 cm rozwarcia tak mnie bolalo, ze juz nie moglam wytrzymac i modlilam sie o cesarke. Modlitwy zostaly wysluchane, brak postepu porodu :)

u mnie np bylo tak . zglosilam sie tydz po terminie o 9tej rano , podali lewatywe , podlaczyli oxytocyne a o 16.45 urodzilam . nie bylo zle choc bole z krzyza szly . wszystko zalezy od progu twojego bolu . ja mam niski a nie nazekalam ;) powodzenia

Gość lusesiittaa
no to mnie pocieszylyscie... :(

Gość Uhmmm@#%
Mi tez probowali wywolywac oksytocyna, bo wody odeszly, a postepow brak. Bole krzyzowe bolaly, ale bywalo w zyciu, ze rozne czesci ciala bolaly mnie bardziej. Ogolnie do przezycia. Do partych nie dotrwalam, bo robili mi cc na szybko (spadek tetna u dziecka, a postep nadal zaden)

Ja miała poród wywoływany, tydzien po terminie, od 7 kroplowka, skurcze "rysowały" sie od razu ale nic nie czulam.Zaczelam czuc o 12.00,a o 15.30 urodzilam. porod wspominam dobrze. gorzej z pologiem ;-)

Ja miałam wywołanie 2tyg przed czasem i w szpitalu przeciorali mnie niemiłosiernie :/ Najpierw miałam żelowanie 3x dziennie dopochwowo,żeby pojawiło się jakiekolwiek rozwarcie, a ono pojawiło się dopiero w niedzielę rano na 2cm(od czwartku) i z takim wielkim rozwarciem pojechałam na porodówkę,gdzie oxy wlewali wiadrami :) była dzicz, ale udało się naturalnie,urodziłam młodego w poniedziałek o 4:30, a o 6 zmieniał sie personel i razem z tą zmianą personelu ja bym poszła na stół,ale obeszlo się bez cc.Podsumowanie-jak dla mnie masakra,i przy 2 kiedyś dziecku odrazu cesarka.

Ja tez mialam wywolywany..po 14 podlaczyli mi kroplowke a o 18:25 bylo po wszystkim...3 bole parte!:kazdy reaguje inaczej..bedzie dobrze

Gość to sa wiesz
KAZDY POROD JEST KOSZMAREM WYWOLYWANY CZY TEZ NIE ...

Gość kasiatrabalsinska
ja mialam sie zglosic na wywolywanie w poniedzialek, ale moja spoznialska urodzila sie niedziele ;-)