Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlag by to trafił

Przesyłka z UK nie dotarła do PL. Komu się zdarzyło ? ? ?

Polecane posty

Gość szlag by to trafił

Witajcie Jutro miną dwa tygodnie od nadania dwóch przesyłek przez Royal Mail do Polski. Jedna dotarła bardzo szybko, w ciągu 4 dni a ta druga jeszcze nie. Wagowo były prawie takie same, opakowanie też. Da się na poczcie reklamować zwykłe listy, nie polecone. Komuś sie zdarzylo ?

Gość cvbcvbvcbcvbcbvcb
jesli to by było polecone,to by ci na poczcie powiedzieli co sie dzieje z tym aktualnie

Gość chciałaś przechytrzyć na
kosztach i...przechytrzyłaś. Jak nie był list polecony to nic im nie udowodnisz. nie masz dowodu nadania tonie masz podstaw do reklamacji.

Gość chciałaś przechytrzyć na
to nie*

Gość szlag by to trafił
to byly zdjecia dla rodzinki nic waznego tylko ze jedna osoba dostala a druga teraz czuje sie pokrzywdzona mam tylko paragon z poczty

Gość szlag by to trafił
dlatego sie pytam czy mozna reklamowac list zwykly majac ten paragon

Gość w Polsce kradna
a zlodziej zlodzieja chroni. Olej ten chory kraj....niech wszyscy zdecha :D:D:D

ze dwie przesyłki mi zginęły - nic waznego, ale byłam wkurzona, bo przesłałam małe podarunki grzecznościowe - nie wysyłam poleconym właśnie po to, żeby nie zwracać uwagi, ale tym razem się nie sprawdziło... jakbym kiedyś dorwała jakies wredne bakterie to bym nie miała wyrzutów sumienia wysłac...

Gość szlag by to trafił
jeszcze jak mieszkałam w Polsce a mąż był już w UK i wysyłał mi kartki na urodziny itd i jak te kartki miały jakieś wystające dodatki to koperty zawsze były naderwane albo otwarte

Gość winowino
mi sie zdarzylo, wyslalam znajomej przesylke, w sumie nic wartosciowego i tez od 2 tyg nic....a baba na poczcie mowila ze zajmie okolo 5 dni orboczych, nie bede placila dwa razy tyle za polecony pasozytom bo to ich praca aby przesylka doszla

Gość szlag by to trafil
Tylko, te przesyłki i listy to raczej w Polsce giną. Ludzie myślą, że jak jest zagraniczny znaczek to, w środku są miliony.

no na pewno w Polsce, program kiedyś o tym procederze widziałam...dlatego nie słałam poleconym

Gość no to jak???
no to w koncu czym najlepiej slac paczke, tak zeby bezpiecznie doszla do Polski?

Gość szlag by to trafil
Najśmieszniejsze jest to, że w tej przesyłce, która doszła do odbiorcy była drobna kwota pieniężna :) hehehe Kiedyś też wysłałam drobną sumę w dwóch listach i też doszło.

Gość szlag by to trafil
Nie mam pojęcia jak słać. Nie mam w tym zbytniego doświadczenia. Poleconym, czyli tym registered, to tylko dokumenty słałam ale to było w obrębie UK zawsze. Do Polski tylko listy zwykłe, ale to może ze cztery razy mi się zdarzyło. No ale jak pisałam wcześniej, kartki urodzinowe zawsze w oberwanych kopertach dostawałam w Polsce.

Gość gość
Tak, mi kilkakrotnie... Na poczatku swokjego pobytu w UK obczajałem roznych szemranych kurierów bez solidnego potwuerdzenia ich jakosci. No i wyszło jak wyszło :/Ale odkąd trafiłem na globport.com , uzywam juz tylko ich i nie narzekam :)

Gość pocztowe kúrwy
te kúrwy na poczcie w PL kradną, tam jest kompletne bezprawie i anarchia