Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

farbowanie w 9 mcu ciazy !!!!!!!?

Polecane posty

cala ciaze normalnie farbuje wloski ,ale teraz w 9 m-cu dowiedzialam sie ,ze w ost miesiacu ciazy wlosy sa bardzo slabe i mi wypadna jak pofarbuje..nie wiem co o tym myslec ..mam juz prawie 2 miesieczny odrost i mega zmyty kolor ,bo jakos farbki mi sie nie trzymaja w ciazy ...czy wy jeszcze w ost miesiacu ciazy farbowalyscie ??

Gość niuu
Nie farbuj bo znowu coś sobie wkręcisz, że jakoś zaszkodziłaś dziecku. A twoje dziecko stresów miało za dużo już.

Gość falanga
Nie, bo w ciąży włosów farbować nie należy. Zarówno ze względu na dziecko, jak i na matkę. Robiłaś głupio, to się teraz martw, że wyłysiejesz.

Gość fhnfg
ja farbowalam tydzien przed porodem, bo wiedzialam, ze jak urodzi sie dziecko to nie bedzie czasu na wyjscie do fryzjera

Ja farbowałam całą ciążę, teraz jestem w 38 tc i farbowałam w zeszłym tyg. Włosy po porodzie i tak będę wychodzić, mnie po 1 porodzie wychodziły garściami:(

Gość fhnfg
dagusia82- nie zgodzę się, ze zawsze włosy po ciąży wychodzą garściami, mi nie wychodziły w ogóle, a jestem juz rok po porodzie, włosy mam ładniejsze niż przed ciążą, to samo mówi mój fryzjer

Gość d.z.iunia
Ja robię tylko lekkie refleksy na włosach. Całą ciążę nie robiłam, a teraz przed porodem idę zrobić, bo po porodzie będzie mało czasu, a chcę jak człowiek wyglądać. Mam koleżanki, które całą ciążę co 4 tygodnie farbowały i dzieci mają zdrowe, a one same wcale nie wyłysiały.

Gość ojj takii taam
ale raczej wypadaja po ciazy niż sa ładniejsze niż przed...jak chcesz odświeżyć kolor to kup sobie jakiś szampon koloryzujący, a po porodzie raczej będa wypadać, tak to niestety jest, chyba że jesteś farciara :)

Gość d.z.iunia
No ale przecież nawet jak wypadają to po połogu się to kończy! I to przecież nie jest łysienie do gołej pały (z przeproszeniem)!

Gość niuu
Włosy zaczynają wypadać ok. 4mies. po porodzie -wówczas spada poziom hormonów po ciąży. To nie wynika z osłabienia organizmu tylko ale przede wszystkim z faktu iż często w czasie ciąży hormony zatrzymują naturalne wypadanie włosów. Gdy poziom hormonów wraca do normy to włosy zaczynają wypadać a że wiele ich nie wypadło w ciąży to sporo jest naraz.

ja farbowalam przez cała pierwsza ciążę, teraz tez farbuje a wypadanie włosów po porodzie jest związane ze zmiana poziomu hormonów a nie czy farbujesz włosy czy nie.. maja wypaść to i tak wypadną..

Gość sdfghzu
moze-sz farbowac, reszta to zabobony chyba ze chcesz wygladac jak zapuszczona matka polka, nie ma nic gorszego jak po porodzie kobieta z odrostami i zapuszczonym wygladem

Gość kasixa xd
ja jestem w 9 msc ciazy i farbowalam tydzien temu odrosty ;)