Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najmądrzejszy o świcie

"kagańce" dla psów uniemożliwiające otwieranie pyska

Polecane posty

Dla tych głąbów, którzy nie wiedzą: Pies nadmiar ciepła wydala z organizmu poprzez "dyszenie"...Tak...Stąd wzięła się nazwa dysza. Jak lubicie ten styl to załóżcie coś podobnego na wylot rury wydechowej waszego auta...Zobaczycie czy da się nim jeździć. Idiota, który to wymyślił musiał być totalnym zjebem

Analogicznie: Załóżcie sobie w te pogodę palto na ciało. Życzę miłego spaceru :)

Widziałem ostatni kilkakrotnie: Pysk owinięty jakimś ustrojstwem i ściskający pysk tak aby pies nie mógł szczekać prawdopodobnie. SĄ NA RYNKU NORMALNE KAGAŃCE

To jest na zasadzie paska na rękę. Nie da się tego poluzować bo by spadło

Są jeszcze gorsze wersje tego wynalazku. Np takie, które całkowicie okrywają pysk psa łacznie z nosem. Dla wielbicieli tego produkt proponuje chodzic z psem na spacer w opasce na oczach dodatkowo aby móc cieszyć się razem z pupilem doznaniami zmysłowymi.

oczywiście w przeważającej większości "atrybutów" takich używają właściciele pitbuloi, amstafów i innych ras, które są sklasyfikowane jako niebezpieczne. Ma to zapewne symbolizować mordercze instynkty właścicieli trzymane na wodzy siłą woli ale możliwe w każdej chwili do uwolnienia. Apel: Jeżeli nie chcecie aby wasze protezy męskości zdechły (bo psy tego typu i tak mają problemy z wymianą gazową) to dajcie im więcej swobody. Barany

Gość dla mnie popierdoleni
i winni męczarni tych zwiarząt są zwyrodnialcy,którzy kupując je--skazują je na życie w blokowiskach. Ludzie,którzy trzymają psy w/g mnie są chorzy psychicznie. potrzebują psa,zeby zapewnił im miłośc,której byc może nie zaznali w dziecinstwie.

Gość to ja........
Ale co za debil to wyprodukował?! A właściciele psów bezmyślnie to kupują :(

Raczej nie wydaje mi się żeby chodziło tu o miłość. To raczej zjawisko z pogranicza sadyzmu

Gość napisz tutaj
-dla mnie popierdolen-ty normalny jestes? a po co ludzie niby mieliby miec psy? do trzymania w budzie?

Nie wiem. Ponoć to normalnie jest certyfikowane (jaki to certyfikat to nie mam pojęcia) oczywiście chodzi o pieniądze. Każda nowa moda (groźny pies ze stylowym nakryciem ggłowy to moda) jest potencjalnym źródłem dochodu.

Gość napisz tutaj
jak taki kaganiec wyglada? kurcze ja jeszcze takiego nie widzialam

psy się męczą w blokowiskach,a poza tym w mieszakniu od psa jest bród i smród. wszędzie są kłaki i psisko ma taki specyficzny zapach potu i siersci. ludzie,którzy trzymaja psy to brudasy w/g mnie. w łodzi na chodnikach jest pełno psich kup,trzeba uważac podczas spacerów,zeby nie wdepnąc. Wszyscy,którz trzymają zwierzę w domu powinni c miesiąc płacić 1000 zł podatku za psa. Pieniądze te szły by na opłacenie osób,które by po tych psach sprzątaly itp. Momentalnie by się ucięło!!!!!!

"specyficzny zapach potu i ierści" PSY SIĘ NIE POCĄ dlatego założyłem ten temat:O

i byłoby czysto tak jak w krajach skandynawskich. ale daaaaaaaaaleko nam do nich i podejrzewam,że przy naszym poziomie kultury nigdy ic nie dogonimy.

weź pogłaskaj kilkanaście razy psią siersc a potem powąchaj swoją dłoń to zobaczysz jaki ma zapach.

Gość Pies tez człowiek
Takie kagance tez sa potrzebne. Myślisz ze jak sie pobiera krew u weterynarza kiedy piesek nie ma na to ochoty ;) tyle ze ludzie nie wiedza do czego takie kagance służą.. O głupocie ludzkiej względem zwierząt mogłabym pisać godzinami bo pracuje w klinice dla zwierząt..

pot nie służy do pacnienia bądź nie pachnienia i jako taki nie ma zapachu. Dopiero pod wpływem rozkładu go nabiera Pot służy do zwiększenia wymiany cieplnej skóry Skóra psa znajduje się po sierścią i nie p[osiada gruczołów potowych bo pies chłodzi się dysząc. Widziałeś kiedyś spoconego psa? Gdyby psy chłodziły się cieczą to przy ich owłosieniu chodziłyby zlane potem

Gość napisz tutaj
Biedne te pieski,ja mieszkam w de i jeszcze tutaj nie widzialam takiego czegos. a ty pieprzysz glupoty,rodzice w pl maja w domu 2 psy i jakos nie smierdza

Jeżeli są potrzxebne to powinno się je sprzedawać jedynie instytucją które ich używają a nie prywatnym właścicielom. Raczeej nietrudno skonstruować takie coś z regulacją średnicy aby było uniwersalne dla każdego psa... Ale to ograniczyłoby dochody producentów takiego czegoś oczywiście

Gość to ja........
jak dla mnie, to takie kaganiec można założyć psu, ale w czasie wizyty u weterynarza, jesli pies za nim nie przepada

A ograniczanie jakichkolwiek dochodów równa się ograniczaniu prywatnej przedsiębiorczości która jest opodatkowana "trochę bardziej" niż działalność instytucjonalna:P

Zastanawiam się nawet czy to nie wymysł prywatnych klinik weterynaryjnych... Po kiloku latach takiej męczarni pies nadaje się do "hospitalizacji i leczenia farmakologicznego, które w przypadku zwierząt nie jest raczej refundowane :D

Jak wiadomo na miłości zarabia się najwięcej