Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie podoba mi sie to

Opiekunka ogladajaca telewizje. Zwrocilybyscie uwage?

Polecane posty

Gość o9uiiuihj
A nie wychodzi przypadkiem na sikanie za często, ta opiekunka?

Gość rarunia
No właśnie, nie piszesz nic o tym, czy dziecko jest zadbane, najedzone, tylko tv się czepiasz, to poza tym tv co niania robi z dzieckiem ?

Gość szal0na kr0wa
może niania tak szybko się zmyła, żeby szybko poczytać na kafe temat o sobie :D

ja musialam posprzatac dom min. po opiekunce i dziecku, zrobic obiad. dziecko samo na placu zabaw nie jest. Ja juz ogarnelam wszystko, obiad sie gotuje wiec siedze przed komputerem. Co mam leciec na plac zabaw? Niech corka i z ojcem spedzi troche czasu:P

Gość rarunia
No to dba ta opiekunka o to dziecko czy nie ? Nie jest dla Ciebie ważne, czy dziecko zjadło, czy się wyspało, czy jest odpowiednio ubrane ? Czy nigdy opiekunka na spacer dziecka nie zabiera ?

Gość to troche takie dziwne.,..
najpierw nagadalas ze dzieckiem sie nie zajmuje i tv oglada...a teraz sama tez olalas dziecko :D Liczysz na to ze niania sie domysli czy co? A jaki stosunek na Twoje dziecko do niani? lubi ją?

dziecko w weekendy ze mna chodzi na plac zabaw, bawi sie, jezdzimy na wycieczki z mezem i corka. Spedzamy czas raczej aktywnie jak pogoda pozwala to na powietrzu a jak nie to w domu. Od opiekunki tego wymagac nie moge przeciez, ale wydaje mi sie ze wyjscie na spacer, plac zabaw, pobawienie sie chociaz raz z corka to nie jakies specjalne wymagania. Wy tego nie robicie z dziecmi? sadzacie dupy przed tv i nie zajmujecie sie dzieckiem poza daniem jesc i sprawdzeniem pieluchy?

Gość rarunia
Nawet w pracy w firmie pracownik ma czas na chwilę dla siebie,a nianię chcieliby wykorzystać na maksa co do minuty.

nie olalam dziecka:O Dziecko poszlo z ojcem, bo ja mialam obowiazki w domu. Poza tym ja jej place za opieke a nie za olewaniem nie rozumiesz? Dziecko glodne nie jest. Nie wiem czy codziennie z nia wychodzi, pisalam juz ze zapytam malej jak wroci. Na poczatku wychodzily a teraz nie wiem sama, musze zapytac.

Gość rarunia
Pytam po raz kolejny, czy dziecko wcale z nianią nie wychodzi na dwór ? I czy jest zaniedbane z innych stron ? Czemu nie odpowiadasz ? Owszem, spacery i czas na świeżym powietrzu to nieodłączny element w życiu moim i mego dziecka, ale przed tv też płaszczymy dupska, jedno nie wyklucza drugiego !

rarunia pokaz mi gdzie napisalam ze chce wykorzystac nianie co do kazdej minuty? Dlaczego sobie cos wymyslasz, dopowiadasz? Nie masz czego sie czepic? Pisalam czego wymagam od niani, jesli uwazasz to za ciezka harowe i wykorzystywanie to widac, ze prawdziwej pracy w zyciu nie poznalas.

Gość waleria78
Autorkę chyba średnio interesuje jak sie dogaduje dziacko z nainią, czy się rozumieją, lubia, dobrze bawią. Bardziej ja interesuje to, że niania śmiała sobie w czasie pracy TV włączyć :D Za dobrze jej! Autorko, albo wrzuć na luz albo naucz sie jasno artykułowac potrzeby

Gość rarunia
Jak możesz nie wiedzieć, czy dziecko wychodziło ? Przecież codziennie po przyjściu z pracy ja bym zapytała opiekunkę, co dziecko jadło, co robiło, gdzie byli na spacerze, Ty tego nie robisz ? Z moim dzieckiem siedzi babcia i ja wiem co dzień, co jadło i czy na spacerze było. Kochana, pracownikowi też płacą w firmie, a na chwilę oddechu i olewania też czas ma.....

odpowiedzialam. Ty i twoje dziecko mozecie caly dzien plaszczyc dupska jak to napisalas przed tv. Ja nie chce by moje to robilo. Ty wychowuj swoje wedle swoich zasad, a ja wedle swoich. Place za to by sie niania wywiazala z tych jakze ciezkich obowiazkow. Jak to komus nie pasuje to nie podejmuje sie takiej pracy. Przymusu nie ma.

Gość rarunia
Ja nie rozumiem mam, dla których ważniejsze od zadbanego, najedzonego i szczęśliwego dziecka jest to, czy był włączony telewizor czy nie i to, czy była odpowiednia ilość zabaw.

"Kochana, pracownikowi też płacą w firmie, a na chwilę oddechu i olewania też czas ma....." a ty alej swoje:O Czy ja jej zabraniam chwili oddechu? Czy ma non stop bawic sie z dzieckiem? Pytam dlaczego wymyslasz i dopowiadasz sobie? Lubisz sie poczepiac?

Gość rarunia
Ty naprawdę nie umiesz czytać ?????? Dobra, skoro nie umiesz, napiszę jeszcze raz:WYCHODZĘ Z DZIECKIEM NA SPACER CO DZIEŃ PO DWA RAZY DZIENNIE W RÓŻNE MIEJSCA, ALE MIMO TO MAM CZAS NA PŁASZCZENIE SIĘ PRZED TV, CZY DLA CIEBIE WŁĄCZONY TELEWIZOR OZNACZA BRAK WYJŚCIA NA DWÓR W OGÓLE ?

Gość kaśka 27 z dwójką łobuziaków
A ile trwał ten jej serial? Bo jesli 30-40 mintu to nie robiłabym afery, jesli dziecko ją lubi, jest zadbane, zadowolone i bezpieczne.

nie przyszlo ci do glowki (pewnie za duzo tv) ze skoro nie psize o tym, ze dziecko jest glodne, ubrane w szmaty to oznacza, ze wszystko pod tym katem jest ok? No nie nie przyszlo:) Gdyby dziecko bylo glodne to nawet bym sie nie zastanawiala tylko od razu ja zwolnila. Ma prawo mi sie nie podobac wlaczanie tv w ogole, place za wykonanie tak glupiego polecenia. A jak ktos nie umie zyc bez telewizora to niech siedzi w domu a nie do pracy sie wybiera:O

Gość żal żal żal
Na pewno żaden z pracodawców nie płaci pracownikowi za przesiadywanie na kafe, a jednak zdecydowana większość tu to własnie pracujący.... I jakoś nie sadze, żeby to komuś w tej pracy przeszkadzało... Nie bądź bardziej papieska niż sam papież :o

Ja czasem mam cały ranek TV włączony, nie dlatego, że siedze i sie gapię w ekran, ale robię w domu swoje, a w międzyczasie słucham wiadomości, jemy śniadanie, szykujemy sie do wyjścia.

rarunia a ja ci powtarzam, ze mnie nie interesuje czy ty siedzisz caly dzien przed tv czy czasami. Nie moje dziecko nie moja sprawa. Rozumiesz juz? Mnie naprawde nie obchodzi ile razy dziennie mimo ogladania tv ty wychodzisz z dzieckiem na podworko:O

Gość rarunia
Ja widżę, że horyzonty niektórych są bardzo ograniczone, ale wiedz, że są ludzie kreatywni i dynamiczni, którzy mogą i pracować i zajmować się dzieckiem i spędzać masę czasu na dworze i jeszcze telewizję oglądać ! No ale dla Ciebie to niepojęte, bo 20 minut telewizora w ciągu dnia oznacza już brak spaceru !

Oj, Autorko nie wymyślaj juz sobie problemów :-0 Dobra niania, to skarb, a to, że sobie czasem serial obejrzy, to dziecku sie przez to krzywda nie stanie. Naprawdę.

Gość rarunia
Sama prosisz o radę, pytasz, czy może się nie czepiasz za bardzo, a jak ktoś Ci powie,że owszem, czepiasz się, to bluzgasz !

Gość a co- noie przezyje ta
opiekunka bez badziewiastego serialu? Krzywda? ustal z nia dokladnie,jak chcesz,zeby wygladal jej dzien z dzickiem i zoroentuj sie , czy to zaaprobuje. zatrudniasz ja na konterbnych warunkach -powinny byc czytellne.

Gość rarunia
Owszem, dobra niania to skarb, są gorsze rzeczy, o które trzeba się martwić przy pracy niani niż oglądanie tv, jak faktycznie za dużo czasu jest przed tym tv i zaniedbuje spacery, powiedziałabym uprzejmie, że ma więcej na dwór wychodzić i tyle.

Zainstaluj monitoring i każ jej prowadzić dzienniczek zajęć :D

Gość żal żal żal
Może uchylisz rąbka tajemnicy i zdradzisz któryż to serial w telewizji śniadaniowej działa tak destrukcyjnie na psychikę dziecka? Z ciekawości obejrzę choć jeden odcinek...

Gość Moja niania.
tu kłania się jeszcze jedna kwestia Czy kiedy niania ogląda tv to dziecko jest bezpieczne? Czy nie "zaogląda się" zbytnio i nie zapomni, że ma sprawowac opieke nad dzieckiem tj. czuwać nad jego bezpieczeństwem? To ze ona pooglada ten serial 30 minut to jedno ale co robie wtedy dziecko?