Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

southdragon

17 lat roznicy

Polecane posty

Gość ciekawski ktos
zazdrosne pijawy z kafe,ktore nic w zyciu nie osiagnely i nie osiagna.Cale ich zycie to kafe kurfa:-D

Gość 41128284138126742
autorko czy masz na imie amanda?

ma 21 dziecko grafikiem jest w domu! 4 dni pracy i kasa że ją stać! i jeszcze pomaga mamie ? wiesz nie uwierzę chyba że utrzymuję cię twój facet. Skoro ty jak piszesz sama się utrzymujesz i jeszcze mamie pomagasz.

Gość dcwer3
ciekawski ktos nie mam czego zazdroscic pannicy 21 letniej ,która jest mitomanką.

Gość dcwer3
raven991 no chyba,ze jestes prostytutką :-)

Proszę już o zakonczenie tematu mojego zycia poniewaz post tego nie obejmował. Nie bedę juz odpisywac na zadne pytania ktore nie dotyczą postu Pozdrawiam

Gość Jaaaaaa27777777
No niestety widać, że bajkopisarka z Ciebie, bo żadna matka samotnie wychowująca dziecko nie jest sobie w stanie w Polsce takich warunków zapewnić, pomijając celebrytki itp. A co do różnicy to jest ogromna, ale zaczniesz ją zauważać, jak będziesz starsza, kiedy Twój partner zacznie mieć problemy zdrowotne i co tu dużo mówić zacznie "dziadzieć". Znam kilka takich przykładów z otoczenia.

Gość dcwer3
raven991 :-) chciałabym byc taka jak ty :-) MIec dzecko,samotnie go wychowywac,pracowac,studiowac,miec mnówstwo kasy i do tego pomagac matce,do tego miec czas i ochote na klikanie w necie :-) i majac tylko 21 lat :-)

Powiem Ci tak.. niektórzy nie wiedzą co napisać i dlatego wymyślają takie głupoty. Ogólnie 17lat to sporo- ale ja mam jeszcze większą różnicę :) Skoro kochasz jego dzieci, one akceptują ciebie i Twoją córcię to spróbować zawsze można. Lepiej żałować, że coś się nie udało niż żałować, że się nie sprobowało ;)

Gość dcwer3
Jaaaaaa27777777 jak to żadna :-) jak jest sie prostytutką,to mozna sobie poradzic:-)

Mam 30 lat. Jak miałam 21 to studiowałam i nie miałam jak pracować. Po studiach mimo, że kończyłam konkretny kierunek to nie było wcale kolorowo. Nie mówiąc o własnym koncie, mężu czy dziecku. Wiem ile dziecko, rachunki kosztują. Nie opowiadaj mi dziecko, że jako grafik bez wykształcenia zarabiasz tyle że cię stać samodzielnie wszystko opłacić i jeszcze pomagasz mamie. Masz 21 lat planowałaś dziecko? Nie wierze w twoje bajki, że jesteś samo wystarczalna bo życie kosztuje. Chyba, że sponsoruje cię twój mężczyzna i on płaci za ciebie!

Gość dcwer3
raven991 :-) och,teraz to juz mieszkasz poza PL i wchodzisz na polskie strony :-) aby sie poradzic ludzi co zrobic w swoim zyciu:-) Taka zaradna,.a potrzebuje porad obcych ludzi ;-)

Magda nie musisz krzyczec niektorzy jak Ty maja po prostu pecha. W Polsce moze nie ma na to warunkow. U mnie owszem są.

Gość dcwer3
raven991 prostytuta z ciebie i tyle,do tego mitomanka :-)

owszem od 2 lat mieszkam poza PL. Właśnie dlatego ze w Polsce nie byłoby mnie stac na utrzymanie dziecka. Wy rozpaczacie bo wam ledwo starcza własnie w PL. Ja nie musze Opuszczam to zenujace przez niektore uczestniczki forum gdzie nie mozna nic powiedziec bo zaraz ukladaja historie całego zycia. Dziekuje za porady

To nie koloryzuj bo jesteś żenująca. Żyjesz na benefitach i jeszcze tym się chwalisz jak ty wspaniale się utrzymujesz? Kolejna Polska Mamusia Pijawka żyjąca za pieniądze podatników. Nie ma czym się chwalić i uważam, że dziecko było planowane ze względu na wysokie dodatki jakie dają matką na zachodzie.

Gość Jaaaaaa27777777
Prawda w oczy kole? No tak dziewczyny Ci prawdę napisały. Opisałaś siebie jako osobę bardzo zaradną, a wcale tak nie jest. Nie sztuką jest żyć godnie np. w Niemczech, kiedy od państwa otrzymujesz na dziecko kasę itp.. Wiem, bo sama mieszkałam.

Ty nie masz swoich pieniędzy ciężko zarobionych. Twoim żywicielem jest państwo tak samo jak twojego dziecka. Żałosna jesteś bo robisz z siebie bohaterkę tanich telenowel jaka ty nie jesteś. Pójdziesz to pracy to wtedy będziesz mogła napisać jaka ty jesteś zaradna. Puki co nie ma w tobie żadnej zaradności poza tym, że umiałaś złożyć wniosek o dodatki.

mieszkam we wloszech tutaj nie daja pieniadzy na utrzymanie dziecka. do wiadomosci w anglii i niemczech za darmo tez nikt ci nie da

moja bratowa tez musiala zapracowac zeby cokolwiek e uk dostac. ale prosze magda.wyzyj sie jakie to zycie jest niesprawiedliwe.

Tak we Włoszech za 4 dni pracy stać cię bez wykształcenia na utrzymanie. Bujaj kogo chcesz i nie mówi dziecko jaka ty jesteś zaradna. Włochy to akurat państwo gdzie bez wykształcenia poza pracą fizyczną dużo nie zarobisz. Zwłaszcza że tam maja kryzys. Pozdrawiam dla mnie jesteś lekko niedojrzała. Kolejna bako pisarka

Ale ostre słowa się tu pojawiają... Ja tam autorki nie oceniam. Każdy prowadzi własne życie po swojemu i nie nam oceniać takie rzeczy. Może i ciężko uwierzyć w to, że autorka planowała dziecko w tak młodym wieku, ale takie sytuacje się zdarzają, dla niektórych może być to głupie czy nieodpowiedzialne, ja na przykład samej siebie w takiej sytuacji zupełnie nie wyobrażam, ale każdy człowiek jest inny i jeszcze raz powtórzę nie mnie jest to oceniać. Ludzie potrafią krytykować, wiele i często, ale coś mądrego poradzić jest już ciężej. Autorko jeśli jesteś szczęśliwa z tym człowiekiem to bądź z nim. Nie znamy Ciebie, nie znamy faceta, możemy ci różnie radzić, ale na końcu i tak przecież zrobisz po swojemu. Przemyśl sprawę porządnie, bo to jest jednak spora różnica wieku i jego bagaż doświadczeń, mam na myśli dzieci to ogromna odpowiedzialność, ale to twoje życie i tylko Ty tu decydujesz więc, uważam ze musisz postąpić jak sama uważasz...