Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SuperKatoliczka

Mój mąż ateista nie zgadza się na chrzest naszych córek

Polecane posty

Gość SuperKatoliczka

Jak go przekonać, przecież nie ochrzcze ich kiedy on się nie zgadza

Gość koci przysmak
To nie chrzcij, co masz za problem?

Gość Frauu
Trzeba było to uzgodnić przed urodzeniem dzieci.

Gość Jakiś Człowiek
A czym latacie na bunkry? GSami najlepiej wiem ale łatwo się na kontrę nadziać:/, a bombkami znowu dużo spada i zysk jest marny, poza tym palą...

Gość facet 89489
Mądrego masz męża. Chrzest jest do niczego nie potrzebny a świadczy tylko o zacofaniu i ograniczeniu.

Gość SuperKatoliczka
Chciałam, twierdził że będzie czas na rozmowe o takich sprawach. Bardzo mi zależy by ochrzcić córki i wychować na Katoliczki

Gość Jakiś Człowiek
Dobrym pomysłem byłby dostukać lmów, bo zawsze mięsko się przyda. Jak taki lm spada to nawet bardzo go nie szkoda. Ewentualnie jak jest dużo wrek to krążki ale krążki słabe trochę są.

Gość Jakiś Człowiek
Ja? Ja nie pieprzę. To na prawdę tak działa. Robisz lmy i jak dużo ich poślesz razem z cięższym sprzętem to mało tracisz. Znaczy lmów dużo ale globalnie znacznie mniej:).

Gość whedif
jakiś człowiek - won stąd, 15 latku

Gość Jakiś Człowiek
nieprawda bo mam 14 lat

Gość antyklerykałka
a jaki macie ślub? cywilny czy konkordatowy?

Gość s.Fiutacja Fiurtianka
i ma rację, że się nie zgadza. Ksiądz nie może ruchać starych bab, więc musi mieć , świeży i nieruchany narybek w postaci młodych dupek.

Gość SuperKatoliczka
Tylko cywilny :(

Gość facet 89489
Wpadłem na rozwiązanie. Skoro macie minimum dwie córki to jedną ochrzcijcie a drugą nie. Po kłopocie

Gość on nie jest ateistą
tylko jest przewrażliwiony na punkcie kościoła. Tak sie nie zachowuje ateista tylko dupek napuszczony przez postępowe lewicowe media.

Gość wredniucha
20:07 [zgłoś do usunięcia] on nie jest ateistą tylko jest przewrażliwiony na punkcie kościoła. Tak sie nie zachowuje ateista tylko d**ek napuszczony przez postępowe lewicowe media. aha - bo prawdziwy ateista po prostu ochrzciłby córki, nie?

Gość ej ty superkatoliczka
wynika że on ten twój ateista wcale nie jest twoim sakramentalnym mężem bo jako taki ateista ślubu kościelnego z tobą nie brał, bo na takim slubie musiałby sie zobowiązać do chrztu dzieci i wychowania ich w wierze katolickiej Czyli to nie jest twój mąż jeśli jesteś katoliczka I jako katoliczka masz nieślubne dzieci które ty i tylko ty decydujesz o ich chrzcie............a twój nie-mąż nie ma nic do gadania w tej sprawie albo nie uidawaj katoliczki

Gość s.Fiutacja Fiurtianka
to ma mąż przerypane, żyć w trójkącie z narzeczona Jezusa i jeszcze mieć dwie małolaty też narzeczone Jezuska, prze-jebane.

Gość Jakiś Człowiek
Jestem już jestem:). Telefon miałem. Dzwonił kumpel żeby mu fsa zrobić bo mu neta odcieli. Trochę strach bo możemy obaj bany dostać ale chyba za zasiadanie, nie uznają, że to multi prawda?

Gość koci przysmak
A tam pierdzielisz głupoty, chrzci się dzieci, żeby nabijać statystyki kk, więc nie pierdol głupot.

Gość antyklerykałka
no to nie ma obowiązku chrzczenia dzieci. I w sumie dobrze - autorko, wielka katoliczko, pamiętaj, że chrzest jest wyrażeniem przynależności do wspólnoty religijnej. Człowiek nie mający roku nie jest w stanie samodzielnie wyrazić chęci przynależności, dlatego w innych religiach (poza chorą katolicką) preferuje się chrzest osób pełnoletnich (poza luteranami, oni dopuszczają chrzest dziecka, ale preferują chrzest osoby pełnoletniej). Poza tym, pragnę zauważyć, że sam Jezus ochrzcił się będąc koło 30-tki. Swoją drogą, denerwuje mnie określenie "tylko cywilny". Cywilny to podstawa bez której kościelnym papierkiem w banku czy przy postępowaniu spadkowym mogłabyś sobie podetrzeć... wiesz co. Więc w tym wypadku "tylko kościelny" pasuje bardziej. No ale bez cywilnego nie weźmiesz ślubu w kościele.

Gość on nie jest ateistą
Głupia..prawdziwy ateista miałby to w dupie, tak samo na ateiste krzyż nie działa jak płachta na byka. Mylicie pojęcia. Ateistów jest kilka procent, reszta to wierzący, agnostycy lub zwyczajne bydło lub palikociarnia.

Gość Jakiś Człowiek
E, dobrze jest:). Nie ma multialarmu to zaraz będzie fsik dla koleżki. Może jutro jakiegoś ACSa zrobimy bo ładna flotka lata z moona na moona kilka układów obok mnie, a on też ma blisko.

Gość ja i juz
kazdy p******i a wszyscy chrzcza dzieci bo co? bo tak trzeba ,wypada bo kazdy chrzci.. i najgłupsze stwierdzenie jakie słyszalam.. bo do chrztu dziecko "nie jest chronione" -przed czym? a po chrzcie ma pancerna zbroje??? ocb..

Gość gość
taka katoliczka, a zyje bez slubu (koscielnego) :D czyli cudzolozy i w dodatku ma dzieci hahaha

Gość gość
^Widać chłop nie w ciemię bity i cudzołożenie mu wychodzi :D