Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tinka321

suknia slubna ;)

Polecane posty

otoz od jakiegos czasu planujemy z ukochanym wesele ktore ma nastapic pod koniec przyszlego roku ;)wiadomo jest jeszcze duuuuuzo czasu i nic jeszcze 100% pewnegoo no ale oczywiscie ja jakto kobieta panika jaka kiece itd.. bo tak wiele ich jest i takie piekne sa ze nie mozna sie zdecydowac jaki kroj itd.. mam jedna w sumie na oku a oto ona : http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A3458HB&page=7&pageSize=36&keywordText=&keywordType=All co o niej myslicie? oczywiscie wykluczam ten kwiat w glowie bo chcialabym miec welon :)

no wlasnie ten kwiat na sukni nawet taki ladny jest choc gdyby moznabylo go czyms zastapic ladnym to czemu nie.. :) no a kwiat we wlosach napewno odpada ;) chyba ze ktoras ma jakis podobny projekcik? :)

Gość miluniaIII
A jaka masz sylwetke??? Jesli moglabys opisac.:)

ogolnie szczupla i niska (165 cm) nie za duzy biust i troszku odstajacy tylek ..hehhe nawet nie troche i glebokie wciecie w tali

Gość miluniaIII
Oj to nie taka niska... Sliczna figura. Mozesz sobie pozwolic na obcisla suknie, lub poszerzana. Jezeli masz niewielki biust swietna bedzie suknia z koronka, lub fiszbinami przy biuscie. http://www.isabel-wedding.pl/kolekcja.php Uwazam, ze ta by sie nadawala i podkreslala co ma podkreslic, ale domyslam sie, ze wolisz czysta biel.:)

Gość KaSiulekKkK
wszystko w tej Twojej suknie jest nie tak. masz maly biust ktory dodatkowo ta suknia splaszczy a Ty musisz go uwydatnic wyeksponowac czyli jak juz ktos tu pisal to dobra bedzie koronka lub maly dekolt ladna pupe mozesz wyeksponowac czyms obcislym a to ze jestes szczupla daje Ci mozlwosc szalenstwa i mozesz wybrac suknie poszerzana na wysokosci kolan http://www.madonna.pl/pl1/lasposa.php?s=1.dalmacia-a ta jest sliczna lekko awangardowa subtelna i z gracja dodaj do tego jakis piekny welon buciki czy rekawiczki i powalisz wszystkich . zwroc jeszcze uwage na 37 jak dobrze pamietam . no in przede wszystkim szczescia!

Gość KaSiulekKkK
10 patrz:D

no ja ogolnie jestem zadowolona ze swojej figurki i dziekuje MILUNIALLL* za mily komentarz ;) choc troche denerwuje mnie moj nie za maly biust dlatego fakt faktem chcialabym go jakos skoretktowac i myslalam by w tej sukni ktora mi sie tak podoba dorobic jakies ramiaczka i myslalam ze ten material na biuscie troche powiekszy biust poniewaz to taki marszczony material wiec.. noo i co kroju sukni to wlasnie kurcze niewiem czemy ale strasznie nie podoba mi sie taki kroj ze jest obcisla a na kolanach porzeszanach.. przepraszam ale to nie moj styl ;/ :( to juz wolalbym isc w krotkiej i obcislej hehe .. a z reguly bardzo mi sie podoba kroj sukienki od tali poszerzany wiadomo nie az tak bardzo jak balerina ale tak nie przesadnie :) noi zastanawiam sie tez nad okryciem ramion tzn w razie zimnej podogy czy deszczu co byloby ladne czy bolerko czy cos..?

Kemma* bardzo ladny masz gust :) troche jednak nie w moim stylu choc na nie ktore moze i bym sie skusila :D :) a ty juz po slubie czy przed?

Przed, właśnie szukam sobie sukni. Byłam zdecydowana na tą, którą Ci wysłałam pierwszą. Tylko aplikacja byłaby z czarnej koronki. Ale jak oglądam kiecki od Maggie, to zaczynam się zastanawiać nad zmianą koncepcji. Ja mam tyłek i biust w jednym "wymiarze" i wąską talię, dlatego szukam czegoś, co to podkreśli. Ale nie jestem jakaś bardzo chuda.

ta pierwsza ktora mi wyslalas bardzo ladnie by na tobie wygladala no a meggi bardzo ladne ma kroje :D a kupujesz w salonie czy bd sobie szyla?

Tamtą pierwszą zamówiłabym u projektanta, bo to kiecka projektowana przez polski team. Ale w sumie nie wiem, wygodniej w salonie. Z drugiej strony ja chce koniecznie ecru i czerń, więc nigdzie nie dostanę takiego zestawu. Skończy się na zamówieniu indywidualnym.

no w takich kolorach trudno bd ci jakas dostac ale pewnie masz jeszcze czas na wyszukanie idealnej dla ciebie sukni prawda? bo ja z kolei chyba bd sobie szyla gdy znajde fajna krawcowa oczywiscie no chyba ze w salonie bd tansza to wiadomo wezme z salonu :) :P a ja chyba tez bd kupywac ecre a nie bialo choc to tez jeszcze przemysle.. ae niewiem zupelnie co na okrycie ramion :(

We wrześniu, więc mam jeszcze mnóstwo czasu na szukanie :D Na okrycie ramion? W zależności od tego kiedy macie ślub. Jeśli w lecie, to wystarczy jakaś chusta czy szal w kolorze sukni, jeśli wiosną/jesienią, to przydałoby się bolerko jakieś porządne. A jeśli w zimie, to poleciłabym futro z lisów srebrnych. Albo sztuczne w tej kolorystyce. (bo ja osobiście futra bym nie ubrała)

ja wlasnie planuje rowniez na wrzesnia :) i myslalam tez o bolerku ale niewiem czy z koronki ladniejsze czy z jakiegos delikatnego materialu

Zależy od sukienki. Jeśli będziesz miała gładką, bez zdobień, to koronka. Jeśli zdobioną, to satyna/jedwab. Żeby nie było tego wszystkiego za dużo i koronka, i zdobienia. Skromniej zawsze wychodzi ładnie.

Gość a powiem
powiem tak ja sie naogladalam miliony sukien slubnych i podobaly mi sie rozne wzory kroje i kolory....... ale jak zaczelam je przymierzac w salonie to zupelnie do mnie nie pasowaly i gdy w koncu zalozylam ta suknie(nigdy wczesniej na nia nie spojrzalam a przynajmniej na kroj) wiedzialam ze to ta...... ze idealnie do mnie pasuje......

Piekna suknia. Ja mialam w zeszlym roku ten problem :-) 1 model, ktory mi sie spodobal byl wlasnie M.Sotter Briele (zamowilam ja z Chin co okazalo sie porazka) :-P Na 2 miesiace przed slubem zaczelam latac po salonach i szukac sukni :-)

Gość mmLena07
przymierzyć, przymierzyć i jeszcze raz przymierzyć i dopiero wtedy możesz wiedzieć, czy to dobra suknia dla Ciebie. Wszelkie rady internetowe, ocenianie na oko, na zdjęciu z modelką to o kant d.. obić za przeproszeniem. Zorganizuj sobie dzień wolny, weź przyjaciółkę/mamę/siostrę i rusz do salonów ślubnych przymierzać różne fasony, jak w jakimś będziesz super wyglądać, to zawsze możesz dany model znaleźć taniej w internecie, przymierzanie w salonie do niczego nie zobowiązuje. :) a jest to jedyna pewna metoda, żeby dobrze dobrać suknię

Tu musze poprzec wypowiedz. Wierz mi , ze taki babski wypad do salonow jest czyms szczegolnie pieknym. Przymierzenie sukni jest wazne bo oceniania na oko na obrazku nie jest dobre. Ja mialam wybrany styl sukni i takiej szukalam po salonach i gdy zobaczylam swoja- wiedzialam, ze to Ta .:-)