Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgthetjh

Ile może kosztować przyjęcie po ślubie dla 30 osób w restauracji we Wro?

Polecane posty

Gość dgthetjh

Nie chodzi mi o wesele tylko przyjęcie, poczęstunek z kilkoma daniami, lampka wina itd. Z uwagi an to, że mamy małą rodzinę (i ja i narzeczony) chcemy tylko skromny pączestunek bez dj czy kapeli

Gość ja mam przyjęcie na 20
osób po ślubie w restauracji, będzie obiad, ciasta i tort, zimna płyta z sałatkami a później kolacja i płacę 130zł za osobę, do tego jeszcze kupuję alkohol

Gość dgthetjh
A ślub jaki? Kościelny czy cywilny?

Gość sugarland
zależy od restauracji... ja w warszawie za właśnie takie przyjęcie po ślubie - ok.4h, zupa, drugie, ciepłe i zimne przekąski, napoje bezalkoholowe, ciasta i owoce płaciłam 130zł za osobę. do tego kilkaset zł poszło na wino, ok 300zł na tort...

Gość a jakie to ma znaczenie
jaki ślub? sama piszesz, że przyjecie skromne bez wesela, co tu ma ślub do rzeczy? U mnie też obiad, przystawka, zimna płyta, ciasta, kolacja 130zl za osobe, alkohol kupowalismy sami, napoje byly w cenie

Ja za tort płaciłam 80zl

Gość dgthetjh
W sumie ja hce kościelny, biłała suknia i te sprawy. Ale na przyjęciu się nawet nie zaprezentuję w niej...troche szkoda ale w sumie przyjęcie się zawsze bardziej opłaca finansowo.

a dlaczego nie chcesz mieć sukienki na przyjęciu?

Gość dgthetjh
Chcę mieć suknię na przyjęciu ale załuję, że nie zaprezentuję się w niej tak jak na weselu czyli tańcząc całą noc itp. Będę w sumie tylko siedzieć przy stole i wpieprzać :P

Gość ja też biorę cywilny w
białej sukni jak do koscielnego i też robie tylko poczęstunek dla najbliższej rodziny--poza tym mamy małą rodzinę. Kilkanaście najbliższych osób. śmieszą mnie te całe wesla 2--dniowe dla 150 osób i jeszcze potem poprawiny. Nie lubię robić tego co inni,dlatego wybieram skromny slub i poczęstunek dla najblizszych w przytulnej knajpce. gardzę weselami,kapelami,orkiestrą itp.

Gardzisz weselami, kapelami, orkiestrą, tradycją weselną, a wpierdalasz się w białą suknię na ślub cywilny. :D :D :D

Gość dgthetjh
Ja na cywilny nie poszłabym w białej sukni. Dlatego biorę kościelny.

Gość dgthetjh
Poza tym ślub kościelny ma swój klimat. Piękna ceremonia w kościele, przed Bogiem, nei chodzi tylko o białą suknię.

Gość ja też biorę cywilny w
suknia jest dla mnie,dla mojego gustu,dla mojej przyjemności. nie rozumiem co ma suknia do hucznych wesel,których nie lubię i nie zrobiłabym takiego nawet wtedy,gdybym miała multum pieniędzy????

Gość dddddddddddccc
cywilny też może być piękną ceremonią jak młodzi wszystko dobrze zorganizują, nie każdy chce brać kościelny z różnych względów co nie zabrania w założeniu białej sukni, bez przesady :o Ja ostatnio byłam na ślubie cywilnym w urzędzie który znajdował się w zamku, piękna ceremonia, wesele na 150 osób, Panna młoda w białej długiej sukni, wyglądała pięknie i jakoś nikt się nie oburzał z tego powodu. A na weselu wybawiłam się jak na żadnym innym. Zawsze musi się znaleźć ktoś, który jak myśli inaczej niż inny to już musi zacząć się spierać bo go szlag trafi jak sie nie pokłóci :o

Gość Jalu
pewnie koło 120 za osobę, plus 2 - 3 stówki za tort. Ale bez problemu znajdziesz we Wrocławiu knajpę gdzie za osobę zapłacisz 5 stówek. Podejrzewam że np. w Splendido (jeśli dobrze nazwę pamiętam :) to by właśnie tyle sobie zażyczyli. A skoro macie tak nie wielką rodzinę, to nie wolicie zorganizować przyjęcia w domu/mieszkaniu? __ http://www.tanie-latanie.net/

dddddddddddccc>>> a teraz przeczytaj jeszcze raz pierwszy post i swój komentarz. O czym Ty pierdolisz? Laska zrywa z tradycją hucznych wesel, a zakłada na cywilny białą suknię ślubną. Zanim coś napiszesz, pomyśl, to nie boli.