Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bv kvb kvnbvkfnbv

studia - co wybrać

Polecane posty

Gość bv kvb kvnbvkfnbv

Architektura była zawsze moim wymarzonym kierunkiem. Niestety nie dostałam się na Polibudę Warszawską. Na AiU dostałam się na Politechnikę w Kielcach, do Warszawy mogę iść tylko na Zarządzanie i Inżynierię Produkcji albo Gospodarkę Przestrzenną. Lepiej wymarzony kierunek na kiepskiej uczelni czy gorszy kierunek na PW?

Gość Tęczowa jaskółka
gorszy na pw, a tak naprawdę liczą się znajomości. Nie ważne co skończysz bo od znajomości i tak będzie zależała większość twojego sukcesu zawodowego. Na państwówce łatwiej takie znajomości zdobyć bo kręcą się tam ludzie (z regóły) z większymi aspiracjami (w pl panuje przekonanie że państwowe lepsze...tylko dlatego). Wybierz też pod kątem miejscowości w której chcesz mieszkać (na jakich specjalistów jest tam zapotrzebowanie)

mogłaś w Gliwicach próbować najlepiej ani to ani to, za rok spróbuj raz jeszcze, po co studiować coś, czego nie chcesz albo na kiepskiej uczelni

Gość ala 1254353
Miałam dokładnie tak samo! Tylko u mnie chodziło o Budownictwo. Nie dostałam się na PW, więc poszłam na PolLub. Od 3 roku Bud zaczęłam studiować zaocznie na warszawskiej ZiP. I mam i PW i Bud :) I jestem zadowolona. Mam pracę w branży, zrobiłam uprawnienia..

Gość bravobravo98392
ja bym poszła na PW na cokolwiek i za rok próbowałabym jeszcze raz AiU, a jakby się nie udało to na zaoczne/wieczorowe :)