Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kruszyna2012

bóle głowy/migrena

Polecane posty

Gość Feromoniarz 45
dobre to chcem wiedzieć gdzie to jest,,,,,,

Gość Magnolia czarnabiaławw
I tak nikt nie zgadnie musiałby być mężczyzną a tutaj sami Poeciiii

Gość Rebusik
Rozwiąż mnie kto zgadnie MIGRENA ,, SEX

Gość Jagienka Z OKIENKA
Migrenko wiem ale tego nie zdradzę rrrrrrrrr

Gość Helenn
głowa i włosy usta, wargi plecy piersi i brodawki łechtaczka i pochwa pośladki i uda nogi oraz stopy

Gość Gryfini +
Migrena to choroba naczyń krwionośnych i nie da się leczyć@

Gość ASSSSSzawałserce
poradnikzdrowie.pl > Zdrowie - zdrowie, choroby, leczenie, profilaktyka, objawy chorób, funkcjonowanie organizmu > Układ krwionośny - Układ krwionośny, nadciśnienie, miażdżyca, zawał serca, arytmia, cholesterol, choroby serca Nietypowe oznaki ZAWAŁU SERCA krew, serce, tętnica, tlen, zawał, zawał serca W Polsce każdego dnia ok. 300 osób ma zawał serca. Nie zawsze jego objawem jest ostry ból w klatce piersiowej. Zawał może się objawiać dolegliwościami, które wcale nie kojarzą się z atakiem sercowym. A A A Zawał mięśnia sercowego stwierdza się wtedy, gdy dochodzi do zamknięcia (zatkania) blaszką miażdżycową naczynia wieńcowego, czyli tętnicy doprowadzającej do serca utlenowaną krew. Ta część mięśnia sercowego, do której nie dochodzą krew i tlen, ulega wówczas martwicy. Zawał na ogół obejmuje lewą komorę serca, prawej dotyczy znacznie rzadziej. Czy powinieneś odwiedzić kardiologa? Pierwsza pomoc: atak serca Zawał serca - nie zawsze boli Objawem typowego zawału serca jest ostry ból odczuwany w środkowej części klatki piersiowej, za mostkiem. Pacjenci określają go jako pieczenie, rozpieranie, rozrywanie, ucisk lub dławienie. Jeśli trwa krótko (kilka minut), najprawdopodobniej jest to ból wieńcowy typowy objaw choroby niedokrwiennej serca. Gdy utrzymuje się dłużej (nawet pół godziny), zwykle oznacza atak serca. Ale nie zawsze tak jest.Zawał może bowiem dawać objawy, które zwykłemu człowiekowi trudno powiązać z sercem. Nietypowymi sygnałami zawału mogą być: silna duszność bez wysiłku fizycznego, czyli duszność spoczynkowa; uciskowy ból pleców między łopatkami; symetrycznie występujące dokuczliwe bóle stawów łokciowych lub barkowych; bóle żuchwy i krtani; silny ból w górnej części brzucha, podobny do tego, który towarzyszy chorobom przewodu pokarmowego, np. atakowi choroby wrzodowej; nudności lub wymioty, odbijanie się oraz dolegliwości gastryczne (np. biegunka), których nie da się uzasadnić, np. zatruciem pokarmowym. Warto zapamiętać te symptomy, aby w porę wezwać pomoc i uratować własne lub czyjeś życie. Zawał serca - liczy się czas Skala spustoszeń poczynionych w sercu przez zawał zależy zwykle od czasu, w jakim chory trafi do szpitala. Zasada jest jedna im szybciej, tym większe szanse na wyzdrowienie. W ciągu 3, nawet 6 godzin można przeprowadzić zabieg udrożnienia naczynia, a jeśli nie jest to możliwe podać leki rozpuszczające zakrzep. Ale po 12 godzinach od pojawienia się ostrego bólu zawałowego niewiele można już zrobić. Często kończy się to śmiercią. Zawał serca - na oddziale Jeżeli pacjent szybko dotrze do szpitala, lekarze przystąpią do udrożnienia tętnic zaczopowanych przez zakrzep. Mogą np. wprowadzić do tętnicy cienki cewnik i poszerzyć specjalnym balonikiem zwężone naczynie. Natomiast w miejscu najbardziej zarośniętym przez blaszki miażdżycowe zakłada się stent (rurka z siateczki), który rozpręża się w naczyniu, rozszerza jego ścianki i krew może swobodnie przepływać. Zawał, który wydawał się w pierwszym rozpoznaniu bardzo rozległy, po zastosowaniu nowoczesnych technik leczenia może się okazać mniej groźny. A powstała po nim blizna, czyli całkowicie obumarła, zniszczona tkanka, zajmie tylko niewielki fragment mięśnia sercowego. Zawał serca - czujność popłaca Zwiększone ryzyko zawału może wynikać z trybu życia, ale też z obciążeń dziedzicznych i tych związanych z wiekiem lub płcią. Osoby, których dotyczą choćby dwa z poniższych stwierdzeń, muszą szczególnie dbać o serce, by uniknąć zawału: wiek powyżej 45 lat, u mężczyzn i powyżej 55 lat u kobiet; przebyte zawały serca u rodziców lub rodzeństwa w młodym wieku; palenie papierosów; nadciśnienie tętnicze; cukrzyca; otyłość i brak aktywności fizycznej; wysoki poziom cholesterolu; przewlekły stres.

Gość Magnolia czarnabiała:)
dziękuję bardzo interesujący artykuł

Gość a jak myślisz
czy relpax moze negatywnie wpływać na serduszko.?

Gość Błękitna ja
tak le

Gość Magnolia różowa :)
już lepiej dzięki tak

Gość Błękitna ja
Wiesz z niego jest albo tchórz wielki, albo ma żonę:P

Gość Magnolia czarnabiała:)
Ale chodzi o miejsce na ciele dotykane wystarczy raz i koniec Tym miejscem jest nie na ciele, lecz w ciele punkt G, ale tam można dotknąć i zarazem wyzwolić orgazm penisem >20cm hihihi, ja tak mam hihi Poeto miałbyś czym i mógłbyś mi to zrobić? Dzięki wielkie, jesteś kochany 👄

Gość Błękitna ja
O której wstajesz kochana?

Gość I tak
wow kochana:) hehe,no niezle

Gość I tak
Kochana,to przyjaciółka???kochana to kochana,a przyjaciółka to przyjaciółka:)dobra nie powiem nikomu,mozecie sobie jak wam tak ze sobą dobrze:)

Gość I tak
Magnolia czarnabiała,do wszystkich tak mówisz kochana,kochany???wow to jak siostra miłosierdzia,hmmmm

Gość Magnolia czarnabiała,,,,
Nieraz tak jak do Dzieci się mówi lubie zdrabniać :)kazdy lubi jak mu sie mówi np. MARECZKU CZY OLEŃKO

Gość Błękitna ja
O właśnie czy Andrzejku?