Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martusia_mala

niemowlę 16 tyg - czy to skok rozwojowy?? Pomóżcie

Polecane posty

Mój synek od 2 dni jest strasznie marudny, co go położe na plecki wygina sie jakby chciał żebym go podnosiła do siedzenia, ale myślę, że to chyba za wcześnie na takie podnoszenie, fakt, jest bardzo silny, co bym nie zrobiła to płacz, ale jak wezme na rece jest cisza. Nie wiem na prawde o co chodzi... Miałyście tak??

Moja córcia też w tym wieku przestała lubić leżenie na plecach. Podnosi głowę i strasznie chce się ciągnąć do siadu (np na zabawkach z maty edukacyjnej). Może to i skok... nie wiem. Moja marudna nigdy nie była. Za to od 2 miesięcy nie chce jeść. Pozdrowienia :) Zaglądasz czasem na nasz topik kwietniówek?

Gość Olga1107
U nas ten skok zaczął sie już w 14 tyg i nadal trwa:/

Gość Fasada
Podawaj palce i niech się ciągnie, jeśli chce. Ręce to na dłuższą metę pułapka.

blanka> czasami wejde ale tam cisza.... aczemu mala nie chce jesc? no rece niestety to kiepski pomysł, musze przeciez tez ugotowac obiad i posprzatac..

Gość olga1107
może zaczyna dostrzegać świat i na chwilę może stracić zainteresowanie jedzeniem.

no właśnie nie wiadomo. Robiliśmy USG brzuszka, morfologię. Wszystko ok. Rozszerzamy dietę by przybierała na wadze. Każdy posiłek to walka by zjadła. Jak uda nam się dojść do 700ml/dobę to sukces, a jako noworodek zjadała ponad 800 :(

Na chwilę? To już 2 miesiące :( Owszem jak ma zajęte rączki grzechotkami to ładnie je, ale jak tylko wypadną to po jedzeniu.

Gość Olga1107
A co pediatra mówił?

Dał żelazo, kazał budzić w nocy na jedzenie i rozszerzać dietę. I czekać na efekty... Póki co ich brak. Najlepiej to przez sen je ale nie chcę jej tak uczyć. Ogólnie jest energiczna, wesoła. Nic tylko by się bawiła. Nie wygląda na chorą...