Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chybazwariujee

ALEKSANDER czy DAWID???

Polecane posty

Gość chybazwariujee

które ładniejsze imię dla synka ? mąż chce dawida ja aleksandra , predzej sie pozabijamy niz któres z nas ustapi:P

Gość mamuśkaaa1111
to dajcie dwa imiona Dawid Aleksander lub Aleksander Dawid ;)

Gość chybazwariujee
no tak zrobimy ale kazde chce "swoje" imie jako pierwsze:)

Gość vbnm,./vbn
Oba ładne. Ciężko wybrać :P

Dawid ładniejsze. Aleksander takie twarde a zdrobniale OLUŚ jak do małej Aleksandry

Gość goobi goo
Ja oczywiscie bede za Aleksandrem -sama nazwalam dziecko Alexander;) Imie Dawid tez mi sie kiedys podobalo.

Gość gfdgdf
Aleksander :)

Gość chybazwariujee
no i prawie remis.....:P

Gość Agnes_900
Mi Aleksander nie kojarzy się ze zniewieściałym facetem, wręcz przeciwnie Aleksander Wielki. :) Choć z drugiej strony w filmie jest przedstawione, że miał kochanka. Oba imiona ładne. Chyba jednak Aleksander bardziej mi się podoba, a jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś na chłopca mówił Oluś. Raczej Olek, Oleczek, Aleks. :)

Gość Agnes_900
Z drugiej strony łącząc te imiona, ładniej chyba brzmi Dawid Aleksander niż Aleksander Dawid. Zależy też od nazwiska.

Aleksander - Alek, Aluś - jak bym miała synka to właśnie tak by miał na imię :) Dawid też ładnie

Dawid-dla mnie za bardzo popularne...dałabym oba żeby i mąż był zadowolony w miarę ale w kolejności Aleksander Dawid :)

Gość NiuniMama
Dawid, zdecydowanie :)

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Obydwa brzydkie, ale jak już to Olek lepsze. Daj mu Aleks o!!!

Gość blablanbmm,,,,,,llll
Aleksander . Zdrabnialibyście Olek,Alek czy Aleks ?

Gość dddeerrtt
To zależy, jaka przyszłośc dla swojego dziecka szykujesz. Jesteś nieuleczalną romantyuczka - daj mu ładniejsze imię Dawid. Jeśli jednak myslisz o przyszlości - daj Aleksander. Imię Dawid zawsze będzie się kojarzyć z Izraelem - ktoś wredny zarzuci kiedys twojemu dziecku zydowskie korzenie, choc to teraz może wydawać ci się bzdurą, kiedyś tak będzie, uwierz mi. Jestem 100 procent Polką, troczę , ok. 15 proceny krwi germańskiej, ale rodzicve dali mi imię biblijne, wszyscy myslą,że zydowskie. Mam przegrane z tego powodu,choc jestem bardziej aeyjska niz moi oponenci. Aleksander jest europejski, kojarzy się z Macenońskim, łatwo go zeurpoeizować _ Alexander. Zanim dasz dziecku imię, które może komus się źle kojarzyć, pomyśl dwa razy. A mówi ci to ktos, komu niewłaściwe imię być może zmarnowało życie.

Gość goobi goo
Jesli chodzi o zdrobnienie to mowimy Alex. Czasem moja mama mowi Olek ale to mi kompletnie nie pasuje jakby w ogole inne imie to bylo ;)

Gość do tej co
owszem,imie Dawid jest pochodzenia hebrajskiego,ale Maria,Magdalena rowniez.w zyciu nie slyszalam,zeby ktos wytykal dzieciom pochodzenie imion.chyba ze zyjesz na wsi zabitej dechami i tam ludzie nie maja co do roboty tylko zajmuja sie glupotami. oba imiona sa ładne.rzuc moneta:)