Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie i koniec!

moja niechęć do dziecka

Polecane posty

Gość nie i koniec!
żab-X - wiem, że bede stara i brzydka ale wolę trochę dłużej poużywać życia, trochę dłużej cieszyć się czasem wolnym, podróżować - lepsze siedzenie w dziecięcych kupkach, nieprzespane noce, brak czasu na siebie, na seks, brak kasy na przyjemności? jeśli wolisz to 2 - ok ale nie potępiaj ludzi który dzieci nie chcą, bo ja mam chociaż jakies argumenty.

Gość do autroki tematu
no musze urodzic bo przed malzenstwem rozmawialam na ten temat z mezem i mowilam mu ze kiedys zechce miec dzieci a teraz od 2 lat to juz wiem ze nie chce na pewno:( maz bardzo chce :( jestem w czarnej dziurze

"A nie można po prostu adoptować?" ja to bym nawet psa jej pod opiekę nie dała. sama ze sobą sobie nie radzi, biedne to, wystraszone, a facet kocha ją tylko za jędrną dupę, przecież już napisała.

Gość nie i koniec!
Nie raz myślałam o adopcji - i co wtedy zazwyczaj słyszę od znajomych i rodziny? "to nie to samo, jak możesz urodzić to musisz mieć własne, po co ci dziecko z adopcji, one mają problemy, z adopcji to nie to samo co wlasne"

Gość nie i koniec!
tak facet kocha mnie tylko za jędrną dupę :D

Gość do autroki tematu
sama ze sobą sobie nie radzi, biedne to, wystraszone, a facet kocha ją tylko za jędrną d**ę, przecież już napisała. tak jestem wystraszona, jakbys miala taka wade wzroku tez bys sie bala nie wiesz o czym mowisz to nie pisz i sie nie osmieszaj

Gość do autroki tematu
a psa mam ,beagla rasowego i jest rozpieszczony do granic mozliwosci wiec po raz 2 sie nie osmieszaj

Gość h,nuiujmj
nie wiem migotka co czytasz, ale patrzac na twoje wypociny to zdecydowanie zla lektura :O 🖐️

Gość pomarańczlala
@żab-X Włącz myślenie i czytanie ze zrozumieniem. @do autorki tematu Chce, ale nie musisz TY rodzić, prawda? Co mu nie pasuje z adoptowanym? @nie i koniec! Egoistyczna rodzina pierdoli. Nie przejmuj się.

Gość to odsiebie cocccc
ja rozumiem ze ktoś nie chce być rodzicem i nie ma do tego parcia ..takze nic tu na siłe nie ciągnie do macierzyństwa a wręcz odwrotnie to po co zeby dziecku zycie zmarnować bo dziecko będzie czuło ze jest kulą u nogi i jest niechciany. ja mam 2 dzieci z wyboru bo chcieliśmy oboje, wprawdzie sa jeszcze mali bo 5 lat drugi 2 latka , i chociaż bardzo dzieci chcieliśmy mieć czasem dokucza mi to że jestem matka. są chcwilę kiedy ma się dosyc..wszytsko podporządkowujesz dzieciom. był czas ze pracowałam od kilu miesięcy nie pracuję poprzez brak osoby do pilnowania dziecka i przychodzą momenty że po co mi to było że czuje się jak w klatce. ale zaraz wszystko przechodzi i myślęjeszcze rok starsze do szkoły młodsze do przedszkola i bedę mogła iśc znowu do pracy chodziaż na pół etetu. piszę to bo jezeli ja jako osoba która bardzo chciała dzieci i bardzo kocha dzieci ma takie chwilę to nie wyobrażam sobie osoby która ich mieć nie chce a urodzi mówią inni. to tylko krzywda nie tylko dlarodzica ale przede wszytskim dla dzieca. a jak ktoś tu pisał ze taka kobieta jest egoistką to się myli. bo lepiej pomyślec czy chce sięskrzywdzić dziecko i dać mu do końca zycia zrozumiec że nie był chcianym. a znam taka osobę która nie chciała dzieci i ich nie lubiała ale niestety wpadła ..dziecko bardzo skrzywdzone..wiecznie samematka jak mogła to podrzucała każemu a ani razu nie pochwaliła nie powiedziała miłego słowa zawsze olewała i odsyłała. dla mnie egoizm jest wtedy kiedy to kobieta nie chce byc matka bo nie chce przytyc i zbrzydnąc..w ciązy mozna ćwiczyć i znależź przyjemne ćwiczenia a jak zdrowa ciąza to i moze nawet intensywniej ćwiczyć. ja w ciąży przytyłam -11kg jadłąm zdrowo mniej soli aby nie puchnąć dużo wody ....i ruch..który również jest zdrowy dla dziecka

Gość hahahahahahakkakka
żab-x jesteś jakąś grubą, niemającą na nic czasu matką 3 dzieci że tak dogryzasz zamiast zrozumieć, że sa ludzi inni ? jedna jest matka polką i chce mieć 5 i poświęcić im każdą wolną chwilę, inna woli ten czas poświęcić sobie - czy to jest takie trudne do zrozumienia?

Gość łajka3000
hah, ja to od 5 r.ż. mówiłam wszystkim - pomimo bawienia się lalkami :) Już wtedy były teksty, że lalki zostawimy na pamiątkę twoim dzieciom. A ja jak z karabinu - ale ja nie zamierzam. Po 20 latach nie zmieniło się :) Ale moje zwierzaki kocham najmocniej na świecie, więc zimną suką nie jestem!

Gość pomarańczlala
"dla mnie egoizm jest wtedy kiedy to kobieta nie chce byc matka bo nie chce przytyc i zbrzydnąc.." Egoizm zakłada krzywdę osoby trzeciej (w tym wypadku drugiej). Kto będzie cierpiał, jeśli ktoś inny nie chce mieć dziecka? Komu przez to zabraknie, kto przez to straci? Gej też jest egoistą, skoro nie chce być z kobietą bo go to nie kręci?

Gość do autroki tematu
adoptowane nie wchodzi w rachube, maz nigdy by sie nie zgodzil a tesciowa huhuhuh- konic swiata tak jestem egoistka! pomoge choremu, zaadoptuje biednego psa, nakarmie bezdomnego ale kilkanascie lat codziennej opieki nad kims mnie kompletnie przeraza

"jeśli wolisz to 2 - ok ale nie potępiaj ludzi który dzieci nie chcą" ale co ja niby wolę i gdzie to napisałam? kolejna, która gada sama ze sobą i swoimi lękami. gdzie cię potępiam kretynko? ja tylko twierdzę, że jesteś równie pospolita jak trawnik w mieście, a uważasz się za wielki wyjątek. takich jak ty jest mnóstwo. korzystają sobie z życia i nie muszą zakładać żalowych topików.

Gość do autroki tematu
w sumie racja, co ma egozim do tego nie rodzac dziecka,dbajac o swoj jedrny tylek jak ktos to napisal wyzej- nikomu krzywdy nie robisz

Gość zab x hahha
jestes matka polka?

Gość ponton
A my niechec do dzieci mamy rodzinną.Jak mnie mama urodziła,to tato/świadek porodu/zarzekł się,że więcej dzieci nie będzie miał i dotrzymał słowa.My z mężem ,też jedynakiem,przypadkowo spłodziloiśmy córkę,która tez nie uwielbia dzieci i nie chce o macierzyństwie nawet słyszeć-a ma 32 lata!

"ale kilkanascie lat codziennej opieki nad kims mnie kompletnie przeraza" kilkanaście lat opieki nad dzieckiem? czyś ty zwariowała? dzieciak w wieku szkolnym jest już samodzielny przecież. po prostu cudujecie i rozczulacie się nad sobą. "nie rodzac dziecka,dbajac o swoj jedrny tylek jak ktos to napisal wyzej- nikomu krzywdy nie robisz " ale jak widać po założonym temacie, nadal jest nieszczęśliwa.

Ja generalnie nie moge czytać żabetty Czy jak staraczki zakladają swoje tematy, to jest okej? Jest i na kafe ze 100, ale jeden temat, że nie chce mieć dziecka, to nagle przeszkadza.

Gość pomarańczlala
" adoptowane nie wchodzi w rachube, maz nigdy by sie nie zgodzil a tesciowa huhuhuh- konic swiata" No to mąż jest pieprzonym egoistą. Teściową pozostawię bez komentarza. Dbanie o jędrny tyłek to nie jest egoizm.

Ale się nakrecacie.. kolejny temat wałkowany o tym samym, a i tak nikt nikogo nie przekona. Ci, którzy dzieci mieć nie chcą z ważnych powodów : obciążenia genetyczne, ciężka choroba, poświęcenie życia dla innych (zakon, nauczycielstwo - tak, są tacy nauczyciele, pracownik społeczny) itp - wolna wola, każdy ma inne powołanie. Powody takie jak : figura, jędrny biust, sklejanie modeli, fitness czy wstawanie o 10 - to egoizm, bardziej lub mniej zdrowy. Nie oceniam nikogo - to stwierdzenie faktu. Chęć posiadania potomstwa wynika z naturalnego instynktu, tacy już jesteśmy, tak nas natura stworzyła. Każdy jest inny, nie ma co oceniać, póki nam z butami w życie nie wchodzi i pod kołdrę nie zagląda. Moje osobiste zdanie - jak ktoś bardzo nie chce dzieci, niech ich nie ma. Szkoda dzieci.

Gość pomarańczlala
"ale jak widać po założonym temacie, nadal jest nieszczęśliwa" No i co z tego?

Gość nie i koniec!
żab-x chyba naprawdę masz dzieci i wcale nie jesteś zadowolona z tego faktu, skoro tak się ciskasz. Ja np jestem ateistką ale za nic w świecie nie przyszłoby mi do głowy, żeby wyzywać od kretynów ludzi innych wiar. A Ty właśnie pokazujesz swój poziom inteligencji i zrozumienia do świata.

Gość do autroki tematu
no jestem nieszczesliwa bo kazdy chce maz jego rodzina moja rodzina tylko ja nie boje sie ze urodze dziecko z downem, sparalizowane, z duza wada serca i ze bedzie cierpialo i ciagle pod opieka lekarska

Gość do autroki tematu
chyba maz nie jest egoista bo skoro ja moge miec dzieci np to w jego rozumieniu po co adoptowac:(:(:(

"zab x hahha jestes matka polka? " nie mam dzieci, więc kiepsko celujesz :) nie lubię natomiast jęczenia po ch... wie co, żeby udowodnić innym swoją "lepszość". moje znajome matki to zadbane kobiety, którym niejedna nastka może pozazdrościć figury. zorganizowane, z uśmiechniętymi dzieciakami i własnym biznesem. aż im zazdroszczę tej werwy i energii, bo ja mam zwyczaj marnować czas. panie wyżej mają jakiś problem z głową i swoimi wyobrażeniami o macierzyństwie. i z lękiem przed porodem, nieufnością do partnera i zbytnim przywiązywaniem wagi do rzeczy błahych i głupich.

Gość pomarańczlala
"Powody takie jak : figura, jędrny biust, sklejanie modeli, fitness czy wstawanie o 10 - to egoizm, bardziej lub mniej zdrowy. " Nie, to nie jest egoizm. To byłby egoizm, gdyby dziecko było, a matka mimo to chodziłaby na fitness. Jeśli o siebie dba bez dziecka i nie chce dziecka bo wie, że nie poświęciłaby mu tyle czasu, to to jest bardzo rozsądne zachowanie. "Nie oceniam nikogo - to stwierdzenie faktu." Owszem, oceniasz. "Chęć posiadania potomstwa wynika z naturalnego instynktu, tacy już jesteśmy, tak nas natura stworzyła." Tak samo jak z naturalnego instynktu zachowania ciągłości genetycznej wynikają związki heteroseksualne. Jak wiesz, są jeszcze inne orientacje. Natura czasem gubi instynkty.

Gość dkdkdsps
o jej, może jak będzie miała 37 lat, to wtedy zapragnie i coś z tym zrobi - albo z partnerem, albo w innym sposób. Czasami wszystko się zmienia. Pisanie dla pisania.