Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna marianna

tarczyca, prolktyna a ciaza

Polecane posty

Gość panna marianna

Witajcie, dzis odebralam wynik tarczycy i prolaktyny. Z kartki wynika iz mieszcza sie w normie, ale czytajac neta widze, ze w ciazy powinny byc nizsze. Tarczyca: TSH 2,760 - norma jest do 4 mU/ml FT3 3,61 pgr/ml norma jest do 4,43 FT4 1,29 ngr/ml, norma jest do 1,90 Prolaktyna 14,55 norma do 29,90 Nie bylam jeszcze u lekarza, dodam, ze mam juz jedno dziecko, ciaza byla bezproblemowa. Jak Wy to widzicie?

Wszystko amsz w normie. Każde laboratorium może mieć inne normy i inne rpzeliczniki jeśli masz podane wartości graniczne i twoje wyniki mieszczą sie w normie (a mieszczą się) to znaczy ze nie ma powodu do niepokoju.

U mnie na początku ciąży wykryto niedoczynność tarczycy, wyniki miałam następujące: TSH 3 GEN: 5,940 norma: 0,270-4,200 fT4: 14,57 norma; 12,00-22,00 Takie badania związane z tarczycą miałam zlecone przez ginekologa i po wynikach kazał mi iść do endokrynologa. skoro Twoje wyniki mieszczą się w normie to nie powinno być problemu. Pójdziesz do lekarza to się dowiesz dokładnie, ale myślę, że to co wyczytałaś w internecie to jakaś bzdura ;)