Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trends nude

Czy powinnam bardziej ograniczyc kalorie?

Polecane posty

Gość trends nude

WItam Staram się lekko odchudzić, nie mam nadwagi ale źle sie ze sobą czuję. Od półtora miesiąca stosuję dietę 1500 kalorii i biegam codziennie lub co drugi dzien okolo 40minut ( bieg przeplatany marszem) oczywiscie nie jem słodyczy i b rzadko coś smazonego Na wiecej ograniczeń mnie chyba już nie stać. Jem w miare regularnie okolo 5 posilkow. O co chodzi? mam 22 lata

Gość trends nude
dodam że efektów zero, oczywiście. Poza lekko zarysowanymi mięśniami z przodu łydek

Gość koaplalla
nale o co chodzi w twoim pytaniu, bo nie bardzo rozumiem

Gość koaplalla
widocznie amsz juz wage prawidlowa i organizm stopuje teraz

Gość akurat sati jest dobra
jak już to obniż ale max 200-300 kcal , jak się ruszasz to dobrze nie zaprzestawaj bo u niektórych osób zastój nawet potrafi trwać 2-3 m-ce a dopiero potem wszystko rusza

Nic nie obniżaj, bo zejdziesz poniżej PPM i tylko sobie metabolizm zaburzysz. Ewentualnie więcej się ruszaj. Jeśli nie masz nadwagi, to po prostu może Twoja waga jest już optymalna? Jeśli źle się ze sobą czujesz, to wyrzeźbij sylwetkę odpowiednimi ćwiczeniami, zmieniając tłuszcz na mięśnie, wtedy waga może się nie ruszyć, ale sylwetka wyraźnie się poprawi. Nie schodź w dół z kilogramami na siłę, bo waga to nie jest żaden wyznacznik. Raczej centymetr.

mierz się regularnie, wymiary mogą powiedzieć więcej niż waga. poza tym, być może spuchłaś ciut w mięśniach i nie czujesz na razie efektu? nie zapominaj też o piciu wody, co najmniej 2 litry na dobę.

Gość trends nude
Hm a co to jest to PPM? Obawiam się właśnie ograniczyć kalorie jeszcze bardziej, wydaje mi sie że 1500 powinno być w porządku chociaż możliwe że to wcale nie jest "dietetyczne" zapotrzebowanie, może zawsze powinnam była tylko tyle jeść ( wtedy nie miałabym problemu). Moja waga jest prawidłowa, nie jestem gruba ale taka przysadzista, jak siadam to moje uda są ogromne. Nie zaprzestane biegów chociaż czasem jest baaaardzo ciężko.

Gość sstsyaera
ja tez tak mialam zrobiłam inna diete i zlecialo zaraz

Gość trends nude
sstsyaera, a zdradzisz jaka to dieta? :) Ja probowałam wytrzymać na diecie warzywno-owocowej na bazie zupy, ale na 4 dniu zrezygnowałam bo nie miałam na nic siły i stiwerdziłam że to bez sensu

Gość sstsyaera
to dieta nizebyt zdrowa wiec zaraz mnie tu zjedza ze pisze

Gość sstsyaera
ale jakos zyje hehe i nie mam jojo- robilam ponad 2 lata temu , a do tego spadło mi pare kilo normalnie teraz jedzac i cwiczac

Gość sstsyaera
to na tej tez byz nie wytrzymaal ; dzis moja sasiadka zaczyna ja

Gość ja na DO dr Dąbrowskiej
wytrzymałam 2 tyg a z dodatkami jak oliwa czy ziemniaczek to nawet 1 m-c ale ta dieta mnie strasznie osłabiła ,chciałam organizm trochę oczyścić ale skórę miałam strasznie wysuszoną i było mi wiecznie zimno.moim skromnym zdaniem ta dieta dobra jest tylko pod kontrolą lekarza na własna rękę nie

Gość ja na DO dr Dąbrowskiej
sorki WO Dąbrowskiej literówka

Gość trends nude
hm pewnie kopenhaska. Moja koleżanka stosowała i owszem efekty rewelacyjne, z tymze ona miala nadwage i nie wiem czy tak samo by podzialalo na osobe o wadzę normalnej. Pozatym strasznie restrykcyjna

Gość bkaoliaa
zalezy co jesz w tych kaloriach , to tez jest wazne w odchudzaniu

Gość trends nude
No właśnie takie są diety... wcześniej nie rozumiałam dziewczyn na dietach, myślałam że ćwiczenia i nieobjadanie sie wystarczy...ale sama się przekonałam że to za mało...I co to za życie na ciągłych dietach? ech...

Gość sstsyaera
tak

Gość trends nude
Mniej więcej wygląda to tak że na sniadanie pozwalam sobie na cos bardziej kalorycznego, jajecznica, chleb (jakies 2 kromki). potem jem owoc jakis, lub jogurt lub ewentualnei kanapke z pomidorem staram sie tylko 3 kromki dziennie jeść. Na obiad pieczone mięso plus gotowane warzywa lub pieczone ziemniaki, albo zupa pomidorowa z ryzem, lub papryka pieczona nadziewana ryzem i miesem. Potem serek wiejski lub maslanka a na koniec dnia, po bieganiu zwykle pomidor. Może jednak powinnam zrezygnowac calkiem z ziemniakow i ryzu :/ ale cale zycie tak nie wytrzymam skoncze diete i co? jojo?

Gość etloleta 1019
hej zrob taki szok dla organizmu . ptrzez 2 3 dni zwieksz kalorie do 2200 a potem dalej 1500 , waga ruszzy, zobaczysz

Gość etloleta 1019
przez 2 lub 3 dni :)

Gość kiedyś chuda
A co jeśli nie spada waga, albo bardzo nieznacznie, chociaż obowdy lecą? Przy diecie i ćwiczeniach. Cwicze prawie codziennie ( przerwa co 3 dni) na rózne partie ciała, do tego bieganie ok 40 min co drugi dzien i rower stacjonarny) jem zdrowo i mało, no i mam wieeele nadprogramowych kg. Co robić wtedy?

Gość rrenia
miesnie tez waża , wiec cm ci leca i o to chodzi

Gość lajla90
Tkanka tłusczowa jest zastępowna mięśniami, które są cięższe, ale mniejsze objętoścciowo. Dlatego obwody lecą, a waga stoi w miejscu.

Gość kiedyś chuda
wiem, ale jak dlugo bedzie stac w miejscu? schudne kiedyś? :) (wagowo bo wizualnie widac poprawe)

Gość dobrze ja widać poprawę
może poczekaj tak ze 2-3 tygodnie jeszcze i ewentualnie potem obniż kalorie albo się ruszaj więcej , wliczasz wszystko w te 1500 kcal a napoje ? każdą łyżeczkę cukru każdy sok każdy napój gazowany i wodę smakową (są strasznie zdradliwe)