Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reesee

Czuję sie okropnie w ciąży, nie mogę na siebie patrzeć :(

Polecane posty

Gość reesee

Wyglądam paskudnie, ten wielki ciężki brzuchol bardzo mi ciąży, siada kręgosłup, puchna nogi, wyszły hemoroidy i rozstępy. Nienawidzę tego, w jakiego potwora sie zamieniłam, nie przytyłam ale czuję się obco we własnym ciele, jakby to coś w środku mnie niszczyło. Wiem, że zmiany sie już nie cofną a dodatkowo będzie gorzej, bo mi poród rozwali pochwę na amen. Dziś mam kryzys, musialam to z siebie wyrzucić.

Gość niuu
boisz sie o pochwę to idź na cc. Ja tam po dwójce dużych dzieci -ponad 4kg urodzonych sn mam normalną pochwę.

Gość monikappppppppp
Eee tam, słodkie, klejące mleko cieknące po bluzce, to dopiero masakra :)

Gość Laetsja
Nie musi być gorzej. Fitness i kosmetyczka po ciąży sporo załatwią. Urodziłam troje, waga wróciła do normy, brzuch zrzuciłam ćwiczeniami. Rozstępów nie miałam, na hemoroidach się nie znam.

Gość kolka123456
wszystko wroci do normy jak sie postarasz, no moze poza rozstepami, ale na tym sie nie znam, pewnie zalezy jak duze. hemoroidow sie pozbedziesz masciami i lekka dieta. Nic sie nie martw :)

Ja po ciaży czuje sie bardziej atrakcyjna , rodziłam 2 razy mąż sie nie skarży żeby mu było żle a rodziłam sn .

Gość reesee
Wiem, że sa kobiety, po których nie widać, że były w ciąży. Ja niestety sie do tego grona nie zaliczam :(

Gość justysiapyssia
Ja mamto samo ciąża to jakis koszmar,poza ruchami dziecka

Dziewczyny macie poprostu doła, to minie wiem po sobie też miałam czułam sie jak wieloryb przytyłam w pierwszej ciązy 30 kg a w drugiej 20 zostało mi 2 kg na plusie ale jest ok łatwo nie było

Gość Livia_85
Rozstępy z czasem zrobią się mniejsze, jaśniejsze. Jest szansa, że nie będą zbyt widoczne. A stosujesz na nie jakieś specyfiki??? To często i tak niewiele daje, ale może pomóc. Powinnaś nawilżać swoją skórę i dużo daje też masaż szorstką gąbką. Oczywiście po brzuchu nie za mocno, ale z pupą, udami czy nogami już nie musisz się cackać, tylko możesz trzeć. :) Jak to nie pomoże to rozwiązaniem po ciąży są zabiegi laserowe. Co do pochwy ja też się o to boję, ale większość kobiet mówi, że jest wszystko okay. Pomocne są też na pewno ćwiczenia mięśni Kegla.

Gość kafemamusia
wiem co czujesz kochana! też miałam takie momenty w ciąży a zwłaszcza po ciąży jak widziałam moje zmasakrowane ciało. Przytyłam 25kg byłam pod koniec ciąży spuchnięta wyglądałam jak słonica, od 8msc ciąży wylazły rozstępy brzuch mega dziecko ponad 4kg nie dawało mi już spać nawet ciągle w nocy do kibla miednica mnie bolała ledwo chodziłam, na dodatek dzieciak kopał pod żebrami a to ogromny ból. Miałam cesarkę więc chociaż z pipką nie było problemów ale hemoroidy też wylazły :( po porodzie czułam się jak maciora jak wyszłam z domu to ludzie mysleli że nadal jestem w ciąży bo brzuch wcale się nie kurczył :( karmiłam piersią przez 6 miesięcy niby było fajnie karmic bo wiadomo dla dziecka chce się jak najlepiej ale wiecznie wyciekające mleko i rozstępy, na początku mega ból przy karmieniu aż wbijało w fotel, czasami żałuję że karmiłam piersią bo moje cycki wygladają teraz jak u murzynki obwisłe placki trochę ;) bo skóra się rozciągła do miseczki D z B. Teraz jestem ponad rok po ciąży szczęśliwa, schudłam do wcześniejszej wagi, rozstępy zbledły ładnie, jednak muszę jeszcze popracować nad ujędrnieniem skóry. Czasami jak patrzyłam na swoje dziecko czułam wielkie pretensje do niego że nie jestem sobą i wyglądam tragicznie przez niego ale to czułam jak miałam zły dzień. Jak już doprowadzisz się do porządku po ciąży po kilku miesiącach nie będziesz żałować że masz dziecko i że straciłaś dawną figurę i wartość. Nie można być egoistką będąc mamą, coś za coś, ważne żebyś zadbała o siebie po porodzie a szybko odzyskasz dobre samopoczucie i będziesz szczęśliwa, pomyśl że nie jesteś sama większość z nas przez to przechodziła, nie zaniedbuj się po ciąży i myśl też o sobie nie tylko o dziecku. Jak patrze na te zaniedbane matki to brak mi słów. Powodzenia!

kafemamusia zgadzam się w 100 % to prawda po ciazy musisz o siebie zadbać jeśli tego nie zrobisz to będziesz dalej czuła sie okropnie .

Gość Livia_85
Macie rację dziewczyny, ale myślę, że w ciąży też warto o siebie dbać, a nie tylko po! Zawsze lepiej czemuś zapobiegać na tyle na ile to możliwe, a nie dopiero likwidować skutki.

Gość ja mam 32 lata
i do dzisiaj pamiętam jak miałam 10 lat i matka pokazywała mi swój brzuch obwiniając mnie że to przeze mnie ma taki. To po co mi taką łaske robiła że mnie spłodziła i rodziła. Mogła mnie nie rodzić i sobie być szczęśliwa i wiecznie młoda. Teraz sama jestem w ciąży i uważam że uszczerbki na ciele są wpisane w tę decyzję i trzeba się z tym liczyć. Jak ktoś się z tym nie liczy i to dla niego takie ważne że mu radość życia odbiera to niech nie płodzi i nie rodzi, a nie potem Bogu ducha winne dziecko obwinia że to przez nie ma ciało zrypane. Jak biorę kredyt to się liczę z tym, że będe płacić odsetki i się godze na tę sytuację już na wstępie. Proste

Gość reesee
Smaruje się balsamem na rozstępy ale to nic nie daje :( Z hemoroidami to czuję sie jak babcia. Tyle sie widzi slawnych osób, które w ciąży wyglądają zjawiskowo i po porodzie tez mają śliczne ciało. A ja póki co jestem sfrustrowaną ciężarną, przypominam hipopotama.

Gość kafemamusia
to fakt ale jak rozstępy mają wyjść to i tak wyjdą! ja smarowałam się od początku ciąży oliwką i kremami na rozstępy codziennie! i miałam rozstępy wszędzie więc to nie do końca da się temu zapobiegać :( ja chodziłam zaniedbana przez kilka pierwszych miesięcy po porodzie i narzekałam na siebie zamiast wziąć się w garść ale na szczęście się opamiętałam i jestem teraz zadowolona z siebie ;)

Gość ja mam 32 lata
A do tej co napisała "Czasami jak patrzyłam na swoje dziecko czułam wielkie pretensje do niego że nie jestem sobą i wyglądam tragicznie przez niego ale to czułam jak miałam zły dzień." Nie przez dziecko tak wyglądasz tylko przez samą siebie. Dziecko cię nie zmusiło do tego żebyś je spłodziła i urodziła. Sama podjęłaś tą decyzję będą w pełni władz umysłowych i sama ponosisz odpowiedzialność za swoje decyzje i czyny ale człowiek zawsze na siłe szuka winnego poza sobą żeby się lepiej poczuć, choćby w takim dziecku które nie ma świadomości żadnej i samo się na świat nie wepchało tylko ktoś je zrobił.

ale Ty jeszcze nie jesteś PO ciąży babo! Jesteś W ciąży! Wiec przestań sie nad sobą użałać, wcieraj balsamy w ciało, ruszaj sie i nie dołuj! Bo juz mnie irytować zaczynasz :)

Gość kafemamusia
a co do hemoroidów to leć do lekarza i rób coś z nimi bo potem będzie gorzej! ja tak olałam jednego hemoroida i mi się to rozlazło, wczoraj byłam u lekarza bo zwlekałam rok z wizytą i moje skórki już nie znikną a jedynie jest szansa że zmaleją więc przełam wstyd i pokaż to lekarzowi niech ci coś przepisze.

Najlepiej sie uzalać i nic z tym nie robić . Ja w ciazy sobie nie odmawiałam niczego jak miałam ochote na czekolade to jadłam ale wiedziałam że po ciazy czeka mnie duzo wyzeczeń . Teraz jestem z siebie zadowolona ale ćwiczenia i dieta były

Gość hahalyna
Nie dziwie aie,ze przy tych temperaturach w zaawansowanej ciazy czujesz sie zle. na sie w lecie zawsze czuje napuchnieta,paskudna,czerwona,a dodatkowe kilosy sytuacji raczej nie poprawiaja. Nic sie nie boj,to wszystko zniknie. i bol,i opuchlizna,i te dodatkowe przyjemnosci. Pochwa tez bedzie ok,ja w kazdym razie nie narzekam

Nie rozumiem jak kobieta po urodzeniu dziecka może nawet czuć się atrakcyjna. Albo pojęcie "sexy mama" przyprawia mnie o mdłości.

Demorator a dlaczego ma się nie czuc atrakcyjna nie rozumiem twojego zdziwienia

Gość hahalyna
No poza rozstepami,one nie znikna,ale zbledna. Ja w ciazy nie dorobilam sie ani jednego,ale mialam juz z okresu dojrzewania,jak nagle szybko uroslam we wszystkich kierunkach i miejscach. 14-latka i rozstepy na cyckach. i git,teraz je ledwie widac

Gość justysiapyssia
Autorko mas zpełne prawo do dołowania się,tyle się słyszy jaka to ciąża jest cudowna,a to totalna bzdura,czysta propaganda,dla mnie ciaża to tez koszmar i nigdy więcej,co nie oznacza głupie pindy że obwiniam za to dziecko to była moja decyzja i moge teraz miec pretensje tylko do siebie,jedyne przyjemne chwile w ciazy to gdy czuje ruchy dziecka no i seks,dosłownie 3 minuty i mam orgazm,poza tym to jakas maskara

nie przesadzajcie. Faktem są ciezsze dni, szczególnie pod koniec. Ale wszystko to kwestia podejścia. Ja tam pracowałam do samego porodu, jeździłam autem, nawet w piątym miesiącu byłam na nartach :) Trzeba do tego podejśc zadaniowo- ciaza to tylko 9miesięcy, a potem już człowiek wraca do formy. Aha, ja też jadłam jak smok- więc w ciaży byłam naprawdę wieeelka! Wszystkiego sie pozbyłam w rok po porodzie- bez żadnej spinki, ze MUSZE. Nic nie muszę i już!