Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vffgh

Czy 25- 30 zl na obiad dwudniowy dla 2 osob to duzo, malo, srednio?

Polecane posty

Gość vffgh1234321
malo? myslalam ze srednio troche dziwne ze malo

Gość gt67
duzo ja robie za 12zl na 2 dni

Gość ilghqhtg
jezeli dla 2 osób to nawet duzo

Gość bo mało zarabiają i
duzo,zakladając ze to posiłek przygotowany w domu

jeszcze zależy co i ile kto je. Dla mnie to mało

Gość bo mało zarabiają i
calluna widziałam wczoraj jak robia te parówki;) a ja akurat pracuję w sklepie mięsnym

Gość to zależy co chcesz zrobić
duszona młoda kapusta+ziemniaki naleśniki ze szpinakiem i twarogiem makaron z białym serem i cebulką placki ziemniaczane+smietana ziemniaki+jajko sadzone+mizeria gar zupy pomidorowej/buraczkowej/jarzynowej te wszystkie dania zamkną ci się w 10 zł możliwości jest wiele, pytanie dlaczego pytasz? dostałaś dietę i nie wiesz czy jest ok, czy gospodarujesz budżetem domowym? a w kwocie 25-30zł spokojnie zrobisz dobry smaczny obiad z mięsem

Gość bo mało zarabiają i
niektórzy 30 zł mają na 3 dni

Gość ilghqhtg
"Zalezy z czego, jak ktos lubi duzo miesa itp to malo. Ale tak mysle ze w normie." 1kg karkówki kosztuje mniej niz 20 zł,wiec ile oni we dwoje mieliby według ciebie zjeśc tego mięsa???:D

Gość vffgh
pytam bo chce zaczac panowac nad wydatkami w koncu przez jakis czas nawet robilam obiady za 10-15 zl i byly smaczne ale wiadomo ze np aby kupic rybe dobra w miare to juz wiekszy koszt planuje te wydatki na obiady w miare zdrowe pozbawione tluszczu panierek

Gość vffgh
bardzo duzo marnowalam jedzenia i potrafilam wydawac po 1500 na jedzenie dla 2 osob na miesiac- dla mnie to zgroza, stanowczo za duzo chcialabym madrzej wydawac pieniadze

Gość bo mało zarabiają i
koorva, ja zarabiam 1800 i jestem razem z synem sama jeszcze odkładam z tej sumy 1500 wydawałaś na jedzenie dla 2 osób. no cóz,przemilczę to. weź lepiej skasuj tą wypoiwedź

ja sama potrafię zjeśc 40 dag karkówki, dodać do tego jakieś dodatki, dużo sałatki to wychodzi 25 zł na osobę jak nic. Jak kupuję wołowinę, wychodzi 2x tyle A niektórzy jedzą łososia czy inne, droższe mięsa

Gość kiedyś brunetka$$$$$$$$
bardzo duzo marnowalam jedzenia i potrafilam wydawac po 1500 na jedzenie dla 2 osob na miesiac- dla mnie to zgroza, stanowczo za duzo jesli masz kase to po co masz oszczędzac?nie rozumiem?

" 1500 wydawałaś na jedzenie dla 2 osób. no cóz,przemilczę to. weź lepiej skasuj tą wypoiwedź" a co w tym złego? nie lubię marnotrastwa jedzenia, ale to jej sprawa. stać ją, to wydaje Ja wydaję więcej na 1 osobę

Gość vffgh
no dlatego ze duzo jedzenia wyrzucalam tyle osob gloduje a ja wywalam do kosza zapasy ktorym minal termin waznosci? chce oszczedniej

Gość vffgh
hgg to co ty jesz?? rozumiem jeszcze codziennie lososia jesc z salata kielkami winem itp to wyjdzie koszt 50 zl za obiad dla dwoch osob ja lososia kupuje raz w miesiacu a tak 2 razy w tyg tansze ryby np dorsza a jezeli chce w miare zdrowy obiad to wrzucam na pare piers kurczaka do tego salata z oliwa oliwek pomidor kielki i mam obiad za 30 zl na 2 dni dla 2 osob piers kurczaka to okolo 20 zl za kilogram a kg to sporo na 2 dni

Gość vffgh
chyba nawet taniej niz 20 zl za kg

Gość no jesli chodzi o mnie
to malo. Ja salatke glupia robie za 20-22zl. A kg karkowki to sorry ale na ile starcza? Moj maz zje 2 kawalki, ja kawalek to ile tego zostanie? Kazdy wydaje tyle ile moze, jesli ktos ma pieniadze, odklada jeszcze to po co ma oszczedzac na jedzeniu? No chyba, ze autorka z mezem jak to sie mowi wszystko "przezera"

ja przede wszystkim bardzo dużo jem. Nie 1, a 3 kotlety. Bardzo lubię wołowinę i ją często kupuję. Unikam kurczaków. Łososia rzadko, bo za dużo roboty i mi potem śmierdzi w domu. Mnóstwo słodyczy, jogurtów

Gość vffgh
ja np bardzo drogich obiadow nie robilam ale kupowalam dzieisatki dodatkow do obiadow a to suszone pomidory a to kapary a to mozarrela kielki rzodkiewki, kielki bambusa, oliwki ,dziesiatki dupereli otwieralam sloiki i tak lezalo az sie wszytsko psulo

Gość dla mnie to bardzo dużo
mam malutki dochód, staram się wydać dziennie na obiad max 5 zł z tym, że jem albo zupę albo drugie danie

Gość ilghqhtg
to trzeba było od razu napisac ,że żresz jak świnia

Gość no jesli chodzi o mnie
ja tez lubie wolowine, a jak wiadomo ona jest droga. Wszytsko moim zdaniem zalezy od tego co sie lubi i jakie ma sie mozliwosci finansowe. Moim zdaniem 1500zl na 2 osoby to nie jest jakas zawrotna suma. My wydajemy wiecej, ale lubimy tez raz na tydzien tego nieszczesnego lososia:P

Gość vffgh
ja tez jadam wolowine ale nie czesciej niz raz w tyg, 2 razy w tyg ryby, 2 razy w tyg kurczak