Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vffgh

Czy 25- 30 zl na obiad dwudniowy dla 2 osob to duzo, malo, srednio?

Polecane posty

"żre jak świnia" to trochę brzydkie określenie. Jem tak, bo lubię jeść i mogę więc nie widzę w tym nic złego/.

Gość vffgh
1500 zl na miesiac, wychodzi okolo 50 zl na jedzenie dziennie sporo ,zwlaszcza ze codziennie nie jadam lososia, wolowiny i cieleciny

Gość no jesli chodzi o mnie
tak codziennie nie jedasz wolowiny, lososia, ale chyba tez codziennie nie jadacie tylko samych obiadow, a tez sniadania, kolacje, pijecie kawe, herbate, napoje czy tez wode. To wszystko kosztuje i wtedy naprawde 50zl dziennie na 2 osoby to nie jakas ogromna suma.

Gość vffgh
ale ja mowie o samych obiadach -1500 zl

Gość resrrtrdtrdtrt
Boże ja wydaję na 1 osobę ponad 3 tys na jedzenie :( Nie umiem oszczędzać, nic a nic :(

no ja wydaje około 2500 na jedzenie tylko dla siebie, ale jak mówiłam, baaardzo dużo jem. Kilka razy wiecej niż przecietny człowiek

Gość vffgh
3 tys? o matko? co ty jesz? 2500 ? hgg ile wazysz? uprawiasz sport?

Moim jedynym sportem jest praca. A ważę maluśko, jakieś 45 kg przy 169 wzroście, a wszystkie badania idealne

Gość vffgh
to co np jesz na obiad? jakbys wydawala 50 zl dziennie to miesiecznie 1500 na obiady idzie, musisz te min 50 zl wydac podaj rzyklady obiadow dla 1 osoby za 50 czy 60 zl chyba kg wolowiny nie zjadasz:P:P:P

Gość kkkkkkkkkk22233333333
jak sie nie je badziewia to mozna wydac ok 2500 tys/miesiac

kilogram nie, ale pół już mogę ;) poza tym jem mnóstwo drogich słodyczy, np 2 tabliczki czekolady

Gość To się odwróc
ja pierdziu - a ja myślałam, ze nasze 1300-1500 na żarcie dla rodziny 4 osobowej to dużo, od tego miesiąca staram się zmieścić w 1300 i zobaczę; a widzę, że nie tylko ja mam ten kłopot ...

Gość vffgh
to zdrowo nie jesz:P ja nie jem slodyczy chipsow batonow nie pije piwa bo nie lubie, dla mnie to rak za to lubie czerwone wino

Gość vffgh
w domu moim nie ma ani jednego ciastka, goscie zazwyczaj zapowiadaja sie to wtedy kupuje wczesniej nie pieke zadnych ciast na szczescie maz nie je ciast a jak chce cos slodkiego to sam sobie kupuje batona zero coli fanty puszek z napojami

Moje obserwacje związane z onkologią mówi mi że te wszystkie "czynniki ryzyka" tj otyłości, zła dieta to bujda. I większość znajomych mi onkologów mówi to samo, oczywiście nie w telewizji

Gość Boję się troszkę
hgg - o kurwa ale spaślon.....bleeeee.po pół kg miesa bym zwymiotowała...150 g mi starcza.

Gość vffgh
ok licza sie tez geny ale znam wiele przypadkow osob z cukrzyca udarami wysokim poziomem cholesterolu zawalem itp od zlego odzywiania sie cukier nadmiar tluszczu i brak ruchu temu sluza

z onkologią za dużo nie mam wspólnego, kiedyś miałam. Ale ja stoję na stanowisku że GŁÓWNIE geny.

Gość to zależy co na ten obiad
i czy ugotujesz sama, czy kupisz prawie gotowe/gotowe czy pójdziecie do restauracji... ja w tygodniu gotuję w domu, jak pracuję więcej to nie zawsze są dwa danie, ale przeważnie tak. Wychodzi różnie, ale średnio 20-30 zł za obiad dla rodziny. W weekendy wychodzimy do restauracji i wtedy płacimy 60-100zł za obiad dla rodziny. Wiadomo, że jak zaplanujesz wołowe zrazy czy dobrą rybę to obiadu za 30 zł nie zrobisz, ale z kolei kurczak czy dania bezmięsne typu naleśniki, zapiekanki itp. zrobisz taniej.

Gość młoda żonaaaaaaa
Ja wczoraj robiłam na pierwsze: zupę pomidorową łącznie z makaronem to max: 10 zł. na drugie: pueree ze szpinakiem i do "zawijańce" ze schabu i ogórki konserwowe: Ziemniaki: 2kg-1,2zł Szpinak op-4,3zł masło-ok 2 zł 0,5kg schabu 9 zł (Czosnek i przyprawy) nie wiem max1,5zł. szynka, ser, papryka, ogórek , cebula do "zawijańców"-ok 4zł. ogórki konserwowe-kupne ale swojej roboty 1zł Z tego wyszły 4 porcje czyli 2 obiady dla 2 osób Łącznie wyszło ok 33 zł. Ale obiad jest na dwa dni. Czyli dziennie wychodzi ok 16 zł. Jeśli się chce i ma się wyobraźnie można zrobić smaczne i różnorodne dania nie wydając fortuny. Także dla mnie 25-30 zł na dzień to sporo za sam obiad.

JA gotuję takie dania jak : Schabowy+ziemniaczki+kapusta Mielony +ziemniaczki+mizeria żurek+ziemniaki+jajko+kiełbaska? Spagetti Kasza+mięso+sos (gulasz) naleśniki+dżem Zupa ogórkowa+ziemniaczki+chleb? Zupa pomidorowa z makaronem kotlet z indyka+ziemniaczki+sałatka Ryż + warzywa fasolka po bretońsku gołąbki bigos Gotuję la 2 , czasami 3 , zdarza się 4 osob. Wydaje mi się , ze mieszczę się w 20 zł na dzien. Wiadomo w jeden wydaję więcej pieniedzy na obiad a na następny nic , bo np naleśniki i dżem to wszystko mam w domu. Gołąbki czy bigos jemy 2 dni. Gulasz też czasami na 2 dni. Wiec uważam , że kwota przez ciebie podana jest ok. Mi by spokojnie wystarczyło.

Gość efffghhh
mam ten problem co autorka , tez na dwie osoby wydajemy ok 1500 zł na samo żarcie, a najśmieszjniejsze jest to,że nas wcale na to nie stać, pod koniec miesiąca brakuje nam potem kasy.

Gość Ala1011
Co Ty jesz na obiady skoro 1500 wydajesz miesięcznie? To duża kwota. Jedząc cały miesiąc w restauracjach nie wydasz tyle i będą to dobra restauracje. Myślę, że jak robi się jedzenie w domu to wychodzi taniej. Poza tym jak kupisz dodatki jak suszone pomidorki, kapary itp to wystarczą Ci na kilka obiadów. Odpowiadając na pytanie postawione w temacie dyskusji uważam, że 25-30 zł na obiad dwudniowy dla 2 osób to nie jest dużo. Też chętnie bym gotowała obiady w takiej cenie. Napiszcie proszę jakie drugie dania z mięsem (chudym) mogę przygotować, aby zmieścić się w takiej kwocie i takie, żebym najadła się ja (jem mało) i mężczyzna, który dużo je. Macie jakieś pomysły?

Gość a potem tacy co ta jedzą
wydaja 300 zeta na siłowni, trenują takich jak wy, spasioni managerowie, i równie ich otłuszczone żony , polewamy z takich pseudo przedstawicieli klasy sredniejpo too nam płacicie ,zeby spalić to co bez umiaru wpierdalaliście