Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas taka mama

grube przyszłe mamy

Polecane posty

Gość jakas taka mama

witam. dowiedziałam się dziś, że jestem w ciąży. niestety mam dużo nadprogramowych kg i stąd moje obawy. w pierwszej ciąży startowałem z wagi 86 i dobilam do 105 kg. dziś zaczynam z wagi 92 i boję się jak to będzie. wpisujcie jak to u was wygląda

Gość jakas taka mama
tylko ja mam taki mankament? jestem załamana:(

Gość jakas taka mama
??????

Nie mam może tak sporej nadwagi, ale po pierwszej ciąży zostało mi 10kg, teraz ważę 74kg. Staramy się teraz o drugie dziecko i przeraża mnie myśl, że znowu przytyję.... ostatnio czytałam chyba nawet gdzieś tu na Kafe, że dziewczyna po drugiej ciąży schudła do wagi sprzed pierwszej :) To mnie pociesza :)

Jakoś to będzie. Tyle Ci moge powiedzieć. Sporo zależy od Ciebie. Jak będziesz się pilnować, to przytyjesz około 10kg i po porodzie około tyle zgubisz, a jak będziesz sobie folgować to przytyjesz więcej i Ci zostanie. Prosta sprawa. Ja startowałam z 90, ciąże zakończyłam ze 114 jakoś tak,ale miałam podejrzenie zatrucia ciążowego, bardzo spuchłam na koniec ciązy. Po porodzie wazyłam 98, czyli przytyłam 8 kilo nadprogramowo. Powodzenia

Gość samotnosc we dwoje
Mamo nie zawracaj sobie teraz glowy nadwaga .Odzywiaj sie zdrowo , nie przesadzaj za bardzo a schudniesz za jednym zamachem po 2 ciazach . Dwoje dzieci na glowie to spoko odchudzacz. Pozdrawiam i o usmiech prosze:)

Gość Trudnosięmówi
Dla faceta nie ma nic gorszego niż kobieta upasiona na loche. Nie jedz za dwoje. Witaminy w owocach warzywach ryby gotowane i dzięki temu nauczysz się zdrowo odżywiać podczas ciąży a potem jeszcze schudniesz. Spaceruj a po ciąży rower jogging.

Gość danilellllaaaa
Nie martw sie. ja w pierwszej przytylam 35kg! wszystko zgubilam w poł roku:)

Gość samotnosc we dwoje
Wiesz przedmowco , to zalezy od faceta , sa tacy ktorzy maja mozg i rozumieja pewne sytuacje , a nie ma nic gorszego dla nich niz choroba , lub kalectwo czy tez brak pracy i maja w dupie kilka , czy kilkanascie nadprogramowcych kilogramow. I zeby nie bylo . Mam 41 lat 165 cm i 58 kg :P

w drugiej ciązy też startowałam z podobnej wagi - 90 kg, a że w pierwszej przytyłam sporo to się pilnowałam z jedzeniem i po wyjściu ze szpitala było 86... niestety karmienie dało mi w kośc znowu - teraz dieta...samo nie zejdzie, ale są babeczki, którym karmienie i drugi maluch pomógł schudnąc - po prostu odzywiaj się zdrowo i nie zapychaj głupotami