Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oby

wyceni ktos komputer??

Polecane posty

Za 700 złotych złożyłem sam komputer z używanych podzespołów, więc tak: płyta główna GIGABYTE GA-78LMT-S2P, procesor AMD Athlon II X4 640, karta grafiki ASUS HD4850 1GB (cholernie głośna, ale wydajna), 8GB RAM DDR3, dysk 750 GB. Moim zdaniem za te 500 złotych możesz sprzedawać :)

Gość jaki komputer do 1000zl
stacjonarny jestem w stanie wyszarpac (moze byc uzywany , skladak)?

Porównaj tera swój zestaw do tego, który sam złożyłem: - Ty masz procesor dwu rdzeniowy, ja czterordzeniowy (oba mają tą samą częstotliwość taktowania 3 GHz), - Ty masz 2 GB wolnej pamięci DDR2, ja 8 GB szybszej pamięci DDR3, - Ty masz kartę grafiki GF 9600GT 512 MB Ginward, ja mam kartę HD4850, która wciąga jedną dziurką od nosa "Dżiforsa" :D - Dyski (pojemność jest tu nieistotna, ale fakt, że mam 250 GB więcej przestrzeni do wykorzystania - pytanie, komu to potrzebne?) - Zasilacz: Twój ma 350W, mój 500wW (pytanie, jakiej firmy masz zasilacz, bo to ważne. Jeżeli masz porządny zasilacz, to zapewne będzie lepszy od mojej pięćsetki, która i tak sobie radzi z zasileniem zestawu - moja karta grafiki potrzebuje dodatkowego źródła zasilania) - Obudowa: tu może posłużyć nawet karton po butach, ważne, by miała dobrą cyrkulację - Ktoś proponuje, abyś sprzedał zestaw za 800 złotych, ja swojego złożyłem za 700 :D (rozumiem, że w cenę wlicza się monitor, którego ja nie uwzględniłem)

Gość zonaty , nie kazdy zna sie na
kompach i umie tanio samemu zlozyc.Patrzac na ceny gotowcow na allegro , za jej zestaw spokojnie 700-800 dostanie 🖐️

A co to za problem wkręcić parę śrubek, podpiąć parę wtyczek, czy nawet samemu założyć procesor? Mnie nikt nie uczył, jak to robić i do złożenie zestawu (to mój pierwszy samodzielnie złożony zestaw) nie potrzebował niczyjej pomocy, czy tez instrukcji. Wszystko znaleźć można w Google :D A co do zestawów z Allegro - dlaczego nie warto ich brać pod uwagę? Po pierwsze duża część takich zestawów złożona jest nieumiejętnie. W jakim sensie? Ano takim, że mamy np. szybki procesor, szybką kartę grafiki i ... no właśnie, wolną pamięć, która automatycznie obniża wydajność całego zestawu. Dodatkowo płacimy za "usługę" złożenia, VATy, i inne opłaty :D

Gość ja szukam jakiegos uzywanego
kompa do 1000zl Moze byc poskladany.Jaki bym mogl zlozyc w tej cenie , wie ktos ?

ok, czyli mysle ze te 600 zl by bylo sprawiedliwe. Dziekuje za pomoc!

Do grania i neta :)

i filmow :)

Jak z naciskiem na gry, to oczywiście priorytetem przy składaniu zestawu będzie wydajna karta grafiki. Kup tanią płytę główną uATX (najlepiej bez zintegrowanej grafiki) i dokupuj pozostałe podzespoły. W takim zestawie ważną rolę będzie też pełnił zasilacz, który też kosztuje. Można zaryzykować (tak jak ja) i kupić jakąś pięćsetkę i liczyć, że będzie trzymać :D

No ale za tysiaka to juz pewnie cos fjnego zloze.Moga byc uzywane podzespoly.

To lepiej dolozyc troche i miec 8gb pamieci:P

Gość trzeba sobie radzic
Tylko wtedy musisz zainstalować system 64 bitowy, który obsłuży taka ilość pamięci, a musisz wiedzieć, że nie wszystkie gry Ci pójdą na Windowsie 64 ;)

a jaka jest najlepsza grafika do 400zl ? Geforce , radeon , a moze cos innego jeszcze ?

Ja sie na tym nie znam , a tych kart graficznych , pamieci jest tyle , ze nie mam pojecia co wybrac ;/

@ja szukam jakiegos uzywanego - to zależy. Ogólnie karty Radeona są bardziej wydajne i tańsze od jego odpowiedników GeForce. No ale coś za coś. Radeony nie obsługują technologii Physx i CUDA. Do 400 złotych kup HD6770 :D

Gość Mozesz nawet bdb
jakosci laptopa