Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinowa mandarynka11

Kobietki! Kiedy zrobić test ciążowy?

Polecane posty

Witam, mam takie pytanie. Właściwie staramy się tak na prawdę o dzidzię od tego miesiąca. Dni płodne miałam od 10 bądź 11 do 18 (sugeruję się kalendarzykiem) i już 11 kochaliśmy się, a ogółem w ciągu "tych moich dni" 4 czy 5 razy. miesiączkę powinnam dostać 29 i właściwie niby to jej brak być powinien być symptomem ciąży. Z tym,że teraz słyszy się o tylu przypadkach miesiączkowania kobiet podczas ciąży,że nie wiem czy mam się tym sugerować... Może to tylko i moja psychika... już nie wiem... ale od kilku dni mam tzw. "wilczego głodu", jem je i się najeść nie mogę, od wczoraj znowu chcę mi się tak samo jeść,ale mam mdłości, jestem cały czas zmęczona, mam straszne wzdęcia:p a przez 2 dni ciągle tylko chodziłam siusiu i na dodatek bolały mnie jajniki. Tak bardzo bym chciała żeby to wszystko było spowodowane ciążą:) Tak bardzo marzymy o dzidziuniu:)ale nie wiem czy tak szybko miała bym objawy takie...? czy to możliwe...? chcę zrobić test,ale nie wiem kiedy żeby już było w stanie wykazać... Jak myślicie, czy np. w piątek bym już mogła...?

Gość długość miesiączki raczej
co to jest miesiączka ?? powiedz mi ile ty masz lat ?

w tym wieku już się wie, co to jest miesiaczka, zapłodnienie, ciąża .... Po pierwsze- sugerując się kalendarzykiem i uprawiajac seks tylko w dni płodne (wg kalendarzyka) moze zajdziesz w 2014 r. Kalendarzyki z neta wskazuja ci tylko TEORETYCZNE dni płodne. A każda z nas miewa przesunięcia owulacji. Miesiączka nawet Ci sie nie spóźnia, wiec co ty możesz mówić o objawach ?? Objawy ( oprócz bólu piersi - bo ten możesz mieć od owulacji - noooo i i tak to nieświadczy o zaplodnieniu ) gdzieś tak w 7- 8 tyg !!! test najlepiej zrobić ok 14 dni po terminie miesiaczki. Ja wiem, ze pisze 'wykrywa juz 6dniowa ciaze' ale po pierwsze '6dniowa ciaza' to ta od zagiezdzenia- bo wtedy dopiero zarodek zaczyna wytwarzac beta HCG a po drugie - czesto to zdarza sie poronienie w terminie miesiaczki a nie 'miesiaczka w ciazy' - bo takie coś JESZCZE NIGDY NA SWIECIE NIE MIALO MIEJSCA.

Gość Perw w przelocie XV
Zakładając zajście w ciążę w dniach 11.-18. sierpnia test możesz zrobić najwcześniej 1. września. 😴 Nie ma takiej opcji, żebyś już odczuwała jakiekolwieko objawy ciąży. Poczytaj trochę o tym jak i kiedy dochodzi do zapłodnienia. P.S. Dzidziunia? :o :o :o 🖐️

Gość Perw w przelocie XV
A nawet 2. września.

To tak na prawdę nie jest miesiączka, tylko jakieś krwawienie i jak poczytasz sobie na forum to jest masa takich przypadków gdzie dziewczyny mają w ciąży nawet do 3 miesięcy krwawienie( tylko mniejsza ilość) i jak się okazuję są już wiele tygodni w ciązy... dla mnie tez to jest paradoks, ale jak widać zdarza się...

to jest rzetelna odpowiedz ! testów nie robi sie wcześniej niż w dniu spodziewanej miesiaczki. Baa! NIE masz nawet wtedy pewnosci czy wyjdzie ok. Mnie 5 dni po dacie wyszla b.blada kreska. A wtedy byłam na 90% pewna kiedy była owulka. Pozatym nawet na testach masz napisane, zeby robić po terminie spodziewanej miesiaczki, wiec cos w tym jest

To tak na prawdę nie jest miesiączka, tylko jakieś krwawienie i jak poczytasz sobie na forum to jest masa takich przypadków gdzie dziewczyny mają w ciąży nawet do 3 miesięcy BINGO

Gość Perw w przelocie XV
Nie.

nie ma co tu wymyslac kazda jest inna ja robilam test 5 dni potym jak spoznial mi sie okres i test mi wyszedl odrazu pozytywny 2 grube kreski a test robiłam popołudniu. narazie to ty sobie nic nie wkrecaj okres ci sie nawet nie spoznia.proponuje zrobic test ok tygodnia po tym jakby ci sie ewentualnie spoznial.

objawów ciąży po dniach TEORETYCZNIE płodnych nie ma !!!!!!!!! a jeśli są jakiekolwiek, to sa identyczne jak przed miesiaczka !!!!!!!!!!!!! A Ty nie słyszałaś o takich przypadkach...? jesli to było do mnie, to mało bystra jesteś - czepiam się tej miesiaczki w ciąży. Nic mnie tak nie wkurza jak własnie objawy ciąży 2 dni po stosunku i miesiaczka w ciaży. Poczytaj troche to forum to zrozumiesz o co mi chodzi.

Gość Perw w przelocie XV
Obawiam się, że nie zrozumie. :classic_cool:

ja mam cykle srednio co 28 dni 27 dnia robiłam test i wyszła krecha ale malo widoczna powtórzyłam test z rana i tez byla nie wyrazna ale juz dalo się ją dostrzec wczoraj minoł 29 dzien i dostałam tylko nie wielkie plamienie zrobilam test kreska jest juz wyrazniejsza;) mysle ze mozesz zrobic test nawet dzien lub dwa przed @ moze juz cos bedzie widac:) powodzenia!

Boję się tylko tego,że dostanę niby normalnie, a okaże się później,że ileś tak juz tygodni jestem w ciąży i nic nie uważałam i zanim sie dziecko urodzi będę się zamartwiać czy wszysko dobrze.... Wiem,że od tego jest lekarz żeby powiedzieć,ale i tak bym sie martwiła.

a co do tych kalendarzykow to tez bym patrzyla na to z przymrurzeniem oka owulacja moze sie przesunać równie dobrze.czasmi nawet nie ma objawow tej owulacji.ja jestem tego przykladem bo byłam przekonana ze nie miałam jej a zaszlam w ciąże heee ale to daje tylko taki przyklad jedna zachodzi odrazu w ciąże inna potrzebuje wiecej czasu i przede wszytskim bez nacisku i myslenia tylko o tym bo to tez ma duzy wpływ

u mnie jeszcze przed @ zauważylam że piersi mam obrzmiałe i jedna wyraźnie się powiększyła(mam tylko nadzieje ze ta druga nadrobi:P) raz mi się nie chce jest wcale czuje ze mi nie dobrze ale jak juz zglodnieje to jem i jem i znowu mi nie dobrze:P

Gość Perw w przelocie XV
Ostatnio znalazłam kalendarzyk, którzy wyznaczał owulację w środku cyklu. :o :o :o

u mnie jeszcze przed @ zauważylam że piersi mam obrzmiałe i jedna wyraźnie się powiększyła(mam tylko nadzieje ze ta druga nadrobi:P) raz mi się nie chce jesc wcale czuje ze mi nie dobrze ale jak juz zglodnieje to jem i jem i znowu mi nie dobrze:P Ja szczerze mówiąc nie używałam kalendarzyków i tych innych pierdół obserwowałam siebie gdy zauważyłam że jest śluz plodny odrazu wieczorem przystapiliśmy do akcji;p no i sie udało za pierwszym razem

wiesz, jak ktoś planuje w ciąże, to stara sie żyć zdrowo, przynajmniej w drugiej fazie cyklu.

Nikola2008- Ja tez mam takie cykle 27-28 dniowe./ Wreszcie ktos kto nie uważa,że piszę bez sensu:) właśnie takie rzeczy się zdarzają i tak czy inaczej zrobię ten test tylko chyba poczekam chociaz tak do poniedziałku:)

ale ty sobie nie krecaj ze bedziesz w ciaży i tego nie zauwazysz daj spokoj sobie przepowiadac takie scenariusze znasz chyba na tyle swoj organizm aby sie zorientowac ze cos jest nie tak.moze byc i tak ze nie bedziesz miala zadnych objawow na poczatku a to np bedziesz miała wiekszy apetyt nie musi zaraz zwiastowac ciąże bo rownie dobrze moze to byc oznaka okresu

odpowiedzialna kobieta jak planuje ciążę, stara się życ w miare higienicznie. Odrzuci fajki, kawe i alkohol - w nadmiernych ilościach, stara sie zdrowo odzywiac, nie planuje RTG w drugiej fazie cyklu... I matka natura też jest bardzo mądra - chroni dziecko w bardzo wczesnej ciąży - także, nawet jak wezmiesz antybiotyk czy sie napijesz - nic sie nie stanie. O ile ciaza bedzie zdrowa.

pewnie że zrób to nic nie zaszkodzi:) ja chciałam też poczekać ale juz nie mogłam wytrzymac:D różne są opinie jedni mówia by za wczasu sie nie cieszyc i zbyt wczesnie robic testu bo wiadomo różnie to bywa ale zdania są podzielone...ja już zrobiłam i z 5:D ale to juz nie dlatego ze jestem jakas nadgorliwa tylko poprostu musiałam się upewnić;) zrob test i napisz pozniej jaki wynik:D