Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinowa mandarynka11

Kobietki! Kiedy zrobić test ciążowy?

Polecane posty

Gość asdsafdf
No właśnie tak piszą, dlatego nie mam pojecia co myśleć.

daj znac koniecznie bo jestem ciekawa co ci powie ja mam jutro badanie na glukoze co nie jest fajne bo siedzisz w przychodzni 2 godz bez jedzenia i musisz wypic lukozejda ;/ a po 2 godz chyba pobieraja ci krew i sprawdzaja co trzeba a wczesniej jeszcze tez bede miala pobierana krew to innych badan ehhh ale cóz czego sie nie robi dla dzidzi :)

juz wrociłam z badan nie było tak zle tyle ze bez jedzonka siedziałam 2 bite godz po wypiciu tego lukojezda ale szybko minelo:) ale jak wyszlam od lekarza od razu zjadłam pączka heeeee a potem jeszcze drożdzówke :D

hej:) noo ja pamietam jak to jest przy tej glkozie:d nic przyjemnego ale nie tez tragicznie. Ja wlasnie nie dawno wrocilam od lekarza ,powiedzial ze skoro wszystkie testy wyszly pozytywne to ciaza jest 100% ,zarejestrowal ciąze i teraz musze czekac az polozna sie ze mna skontaktuje. Ale heh głupio sie czyłam lekarza faceta jeszcze przezylam ale tlumacza tez faceta mialam, treme mialam taka ze masakra:D

a to testu ci nie tobił ciążowego ? wiesz nie wiem jak jest z usg ale mozesz isc we własnym zakresie tylko musisz zaplacic ja tak poszłam bo nie mogłam sie doczekac i wogole chciałam zobaczyc fasolke :) dopiero potem jak bylam juz w tym darmowym programie dla kobiet w ciazy to dostałam list ze szpitala z terminem wizyty juz darmowej

Grudzien_85 no wlasnie nie robil powiedział ze skoro testy domowe są pozytywne( a bylo ich 7) to jest ciąza na 100...no tak sie wlasnie zastanawiam nad tym usg bo chcialabym wiedziec ile maluchow jest no i przedewszystkim czy juz serduszko bije...mi tez kazal czekac na list lub telefon od poloznej...bedzie przychodzic do mnie do domu albo ja bede przychodzic do przychodni..mam tez czekac na list gdzie bede uprawniona do darmowych lekow i dentsyty. Jak narazie mam kwas foliowy i kupilam sobie witaminy...a powiedz mi bo w sitaminach tez jest kwas foliowy to moge brac sam kwas i te witamini? czy witaminy wystarcza?

Gość ile wziełas
Ja biore kwas foliowy 5mg- od początku ciąży do teraz- 5 m-c. Po co ci te witaminy? Dobrze sie odżywiasz? W 1trym wystarczy odpowiednia dieta. Nawet jak bedziesz rzygac 5razy dziennie nic sie nie stanie! Syntetyczne wcale dobrze sie nie wchłaniaja!

no wlasnie w pierwszej ciazy lekaz mi zalecal witaminy tez takze sobie je kupilam...no jak narazie staram sie zmieniac nawyki zywieniowe...mdlosci jeszcze nie mam...z kolei zadko czuje glod ale jak juz poczuje to jem i jem...

ja brałam tylko witaminy w ktorych by l tez kwas foliowy juz kurcze nie pamietam nazwy tych witamin ale było w nich wsyztsko zawarte brałam je do konca 3go miesiaca

dobrze sie czuje nie narzekam wiadomo ciezko juz czesciej sie mecze nogi bola jak za dlugo chodze czy stoje ale nie mam na szczescie zadnych niepokojących przypadłosci. a witaminke brałam jedna dziennie.niby mówi sie ze mozna przedawkowac witaminy ze potem jakies wysypy na skórze moga byc mozliwe ale jak sie je bierze caly czas ja wzielam 2 opakowania po 30 tabletek jak dobrze pamietam i z koncem 3go miesiaca zaprzestałam.teraz tylko staram sie dobrze odżywiac nie ma co tez przesadzac z tymi witaminami bo po co jak sie je w miare zdrowo w ciazy to organizm i dzidzia dostaja wszytsko co trzeba

a juz sobie przypomniałam bralam PREGNACARE ORIGINAL powinny byc u ciebie w uk te mozesz je kupic tez w tesco w necie mozesz luknąc sobie na te witaminki :)

hej:) tak ja mam te same witaminki:) dodatkowo dal mi kwas foliowy ale w tych witaminach tez jest wiec biore tylko te witaminki:) no to fajnie masz blizej niz dalej to rozwiazania:) ja czekam teraz na list od poloznej mam nadzieje ze w poniedzialek przyjdzie...chcialabym miec juz to usg :o

nio to fajnie to bierz sobie te witaminki :) ja na list az tak dlugo nie czekalam a usg juzto darmowe w tym programie dla ciężarnych miałam tak w 13tym tyg.ale posżlam wczesniej we wlasnym zakresie musiałam zaplacic nie mogłam sie doczekac zeby sobaczyc fasolke :).jak zobaczyłam to juz do konca uwierzylam ze jestem w ciąży bo to bylo dla mnie takie nie realne ze jest we mnie takie malenstwo

wiesz czuc sie czuje dobrze nawet nie mam mdlosci dzisiaj czuje sie tylko bardzo senna ,piersi bola jak cholera, no i czasami brzuszek,cos w jajnikach tez nie raz zakluje...no własnie ja nadal nie dowierzam zaczyna sie moja hipochondria ze nie daj boze to jakas po zamaciczna czy cos :o hah masakra:D tez bym polszla we wlasnym zakresie ale kurcze slyszalam ze tutaj kosztuje 145 f ;o

nie ma co sobie wkrecac napewno wszytsko jest oki.ja mialam mdlosci 2 dni po tym jak zrobilam test ciązowy heee masakra jakas była bleeeee.bierz witamininki dbaj o sobie a bedzie wszystko dobrze, ja tez na poczatku cierpialam na ciągłe zmeczenie zasypiałam na siedzaco nawet godzine dwie po wstawniu rano z łózka. troszke duzo jak 145 f za usg ;/ ja tu płaciłam fakt w euro ale to prawie porównywalne 80 e za samo usg a jakbym chciala z wizytą to juz 160 bym musiała dać. strasznie duzo nie opłaca sie wogole tu robic tego usg ja w polsce jak byłam zapłaciłam w 4d z płyta 250 zł wiec to jest jeszcze mnie niz ja zapłaciłam za zwykłe usg tutaj. ale cóz dzidzia wazniejsza niz pieniadze bede jeszcze chciala sobi isc za jakis czas na usg tutaj oczywiscie bede musiała zapłacic.

Witam was kobietki! Z góry chciałam przeprosić, ponieważ miałam odezwać się ponad 2 tyg. temu kiedy zrobię test ciążowy,ale bałam się odezwać kiedy wszystko było jeszcze takie napięte i niepewne,a nie chciałam niczego zapeszać. Otóż jak pisałam wtedy test miałam zrobić w poniedziałek,ale jednak zrobiłam w niedzielę i wyszła mi(ta druga) słaba prawie niewidoczna kreseczka:) 3 dni później znalazłam sie u lekarza,który potwierdził ciąże,a 4 dni później na USG okazało się,że jestem w 4-5 tyg. ciąży,a moje maleństwo ma 2,3 mm:))) Teraz mam w końcu września do lekarza na badanie z wynikami:) Jestem taka szczęśliwa!!!:) Udało nam się i to za pierwszym razem:) Obecnie czuję się dobrze poza tam lekkim pobolewaniem brzuszka czasami. Martwię się tylko bo od jakiś dwóch tyg już nie mam w ogóle apetytu... podobno to normalne w pierwszych tyg. czy nawet miesiącach.

aj nio to super :) gratuluje!! rzeczywiscie dawno cie tu nie było zapomniałam o tym wątku ale miałam go w ulubionych. nie martw sie ze nie masz apetytu ja tez nie mialam na poczatku miałam mdłośći odrzucalo mnie od wielu rzeczy starałam sie jesc chociaz troche.minelo mi z koncem 3 go miesiaca naszczęcie.

oby przeszło jak najszybciej bo aż płakać mi się chce już z nerwów... wiem,że powinnam,a tu nic. Myślę,że jak pójdę do lekarza to będę ważyć mniej w ciąży niż wcześniej. Podobno melisa działa pobudzająco na apetyt,ale nie wiem czy dzidzi by nie zaszkodziło... mam takie pytanie jeszcze. Może trochę śmieszne-może dziwne,ale nie daje mi coś spokoju;p Razem z narzeczonym mamy wilka ochotę na seks;p nawet codziennie. Czytałam i słyszałam,że jeżeli lekarz nie zabrania to można się kochać bo i kobieta się lepiej czuję i łatwiej jest urodzić. Ale ja mimo,że bardzo tego pragnę boję się żeby nie zrobić tym dziecku krzywdy... Lekarz nie zabronił, właściwie nic nie wspomniał. Ale jak juz dochodzi do zbliżenia miedzy nami to każe mu aby trzymał go w ręku i tak tylko połowa jego we mnie wchodził. Boję się żeby wkładał go do końca bo obawiam się że zrobimy krzywdę maleństwu... No i też staram się nie dochodzić bo przy skurczu macicy podobno można poronić... juz sama nie wiem... Czy moje obawy są słuszne...?

oby przeszło jak najszybciej bo aż płakać mi się chce już z nerwów... wiem,że powinnam,a tu nic. Myślę,że jak pójdę do lekarza to będę ważyć mniej w ciąży niż wcześniej. Podobno melisa działa pobudzająco na apetyt,ale nie wiem czy dzidzi by nie zaszkodziło... mam takie pytanie jeszcze. Może trochę śmieszne-może dziwne,ale nie daje mi coś spokoju;p Razem z narzeczonym mamy wilka ochotę na seks;p nawet codziennie. Czytałam i słyszałam,że jeżeli lekarz nie zabrania to można się kochać bo i kobieta się lepiej czuję i łatwiej jest urodzić. Ale ja mimo,że bardzo tego pragnę boję się żeby nie zrobić tym dziecku krzywdy... Lekarz nie zabronił, właściwie nic nie wspomniał. Ale jak juz dochodzi do zbliżenia miedzy nami to każe mu aby trzymał go w ręku i tak tylko połowa jego we mnie wchodził. Boję się żeby wkładał go do końca bo obawiam się że zrobimy krzywdę maleństwu... No i też staram się nie dochodzić bo przy skurczu macicy podobno można poronić... juz sama nie wiem... Czy moje obawy są słuszne...?

nie martw sie o nic na poczatku zawsze sa obawy ja tez sie balam zeby cos sie nie stalo a jeszcze pracowalam a nie mialam az takiej lekkiej pracy.radosc byla pomiesana ze strachem ale bylam dobrej mysli nie chcialam popadac w jakas paranoje dbałam o sobie odrazu rzucilam palenie kawe zaczełam dobrze sie odzywiac brac witaminki.a co do sexu nie boj sie cos ty dziecku nic nie bedzie jest bezpieczne w twoim brzuszku :) jezeli z dzidzia wszystko oki bylam u lekarza to nie ma zadnych przeciwskazan.ja kochalam sie i nic sie nie stalo teraz jestem w 7 miesiacu i czekam na moja kruszynke:) nie zadreczaj sie ciesz sie swoim stanem bedziesz mama masz w sobie najpiekniejszy dar jaki mogłas dostac od losu.dvaj o siebie i maleństwo a wszytsko bedzie dobrze:)

a co do wagi to czesto sie zdarza z na poczatku kobieta chudnie wymiotuje itd, nie martw sie jedz małe porcje staraj sie jesc ciepły posilek chociaz troszke.ja tak robilam chociaz mialam mdłości straszne ale jadłam mało ale w miare często.pij wode mineralna tez